Hlavní obsah

Dům, který zařídila módní návrhářka

Foto: VV SKLO

Návrhářka Dana Dobřichovská si dům zařídila samaFoto: VV SKLO

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krása, styl, elegance! Na taková slova chvály je při hodnocení svých modelů módní návrhářka Dana Dobřichovská, oblékající například české Miss, zvyklá. Odměnili byste ji stejným uznáním i za designérské umění? Zkuste to, zveme vás na návštěvu jejího nového domu!

Článek

Atriový bungalov má tvar písmene U. Pro rodinu je to prý ideální řešení – máte zde jak centrální společnou část, kde můžete být spolu a vidět se, tak dvě samostatná křídla. Jedno patří rodičům, druhé dospělým dětem. „I přesto, že spolu jako rodina trávíme hodně času, jsou chvíle, kdy každý z nás potřebuje mít svůj klid,“ vysvětluje důvody tohoto uspořádání majitelka a módní návrhářka Dana Dobřichovská.

Foto: VV SKLO

V celém domě je na podlaze šedá dlažba s podlahovým topenímFoto: VV SKLO

Moderní a historické: jak to funguje?

Obývací pokoj a kuchyně s jídelním prostorem společně představují centrální část domu, ladí proto zařízením i zvolenou podlahou. Ale v tomto případě se majitelé rozhodli pro stejnou krytinu v celém domě a trochu netradičně sáhli po šedé dlažbě. Důvod? Nejenže interiér působí jednotným dojmem a nenápadná barva nechává vyniknout ostatní zařízení, ale především je pod ní ukryto podlahové vytápění. To dodává teplo do celého domu. Dalším plusem je samozřejmě dlouhá životnost a snadná údržba. Šedou dlažbu v domě doplňuje sklo, chrom, bílá, šedá a kontrast k nim tvoří antracitově černá. Výjimkou je pokoj dcery.

Foto: VV SKLO

Interiér je laděný do bílé, šedé a najdete zde i sklo a kovFoto: VV SKLO

Tato pravidla platí i pro kuchyň, Dana Dobřichovská si ji nechala vyrobit na míru. Pracovní linka i skříňky jsou v provedení vysoký bílý lesk. Ovládáte je pomocí dotykových pantů, žádné úchytky, které by překážely při mytí a leštění, tady nehledejte. Dalším designovým a zároveň velmi praktickým prvkem je skleněný obklad za pracovní deskou. Právě skleněné obložení v kuchyni je důkazem, že i krásné a efektní věci mohou být praktické. „Barevné sklo float čiré v mnoha odstínech je ve své podstatě lehký a působivý materiál, který se skutečně velmi dobře udržuje, protože zde odpadá komplikované čištění spár klasického obkladu,“ popisuje Jana Vitešníková ze společnosti VV SKLO, která ho vyrobila.

Foto: VV SKLO

Kuchyňská linka se vyráběla na míru, prostor za pracovní deskou vyplnilo skloFoto: VV SKLO

Foto: VV SKLO

Jídelní kout je příkladem, že lze kombinovat nové se starýmFoto: VV SKLO

Ve stejném stylu je zařízen i jídelní kout. I když v jednom okamžiku si zde můžete připadat jako v jiném světě. To když se zadíváte na její výstavu historického porcelánu, umístěného na zdi v čele stolu. „Porcelán je mojí vášní. Líbí se mi, když je v moderním interiéru zakomponována jedna věc s historickou hodnotou. Tím, že má svou cenu a je naprosto odlišná od ostatních prvků, dokonale vyzní a upoutá na sebe zaslouženou pozornost,“ prozrazuje módní návrhářka.

Foto: VV SKLO

Historický porcelán se stal majitelčinou vášníFoto: VV SKLO

Křídla dveře nepotřebujou

Když jdete z hlavního prostoru do jednotlivých soukromých křídel, nemusíte  otevírat žádné dveře. V návrhu byly, ale majitelka je nechala zrušit. „Jsme spolu zvyklí v rodině neustále komunikovat, a proto nám toto řešení vyhovuje. Vstupy do všech místností uzavírají celoskleněné dveře doplněné kovolaminátovou zárubní Sapeli imitující broušenou nerez.

V „dětském“ křídle vznikl prostor pro samostatnou koupelnu a dívčí šatnu, která byla velkým přáním dcery. Jak sama říká, hlavní předností této místnosti je, že zde má všechno přehledně uspořádáno, není třeba nic otevírat, hledat. I zde jsou sice zastoupené základní materiály jako jinde v domě – tedy lesklá bílá úprava veškerého nábytku a chrom – pokoji však dominuje růžová. Tou je vymalovaná jedna ze stěn a opakuje se na různých doplňcích.

Foto: VV SKLO

Černobílé ložnici rodičů dominuje zebra nad postelíFoto: VV SKLO

Foto: VV SKLO

Nejen do koupelny, ale i do ostatních pokojů vedou skleněné dveřeFoto: VV SKLO

Foto: VV SKLO

Do koupelny si majitelé přáli velkou a hranatou vanu a opravdu ji našli!Foto: VV SKLO

Klid a zebra pro rodiče

V ložnici majitelů jasně dominuje černá výmalba zdi za manželskou postelí. I přesto, že prostor sám o sobě není moc velký, bylo možné si tento tmavý odstín bez problémů dovolit. Téměř polovinu stěn totiž nahradila velká okna, směrem na zahradu s terasou, a ta místnost maximálně opticky zvětšila. „Mám ráda jednoduché linie, eleganci. Upřednostňuji decentní vzhled s jedním opravdu výrazným prvkem. A to jak v bydlení, tak i v módě a doplňcích. Tady je to jednoznačně kombinace bíle laděného nábytku a svítidel a černé výmalby s překrásnou grafikou zebry. Je to velmi ušlechtilé zvíře a absolutně nezkrotné. Mám pro ně slabost…,“ dodává se smíchem Dana Dobřichovská.

Majitelé mají ve své části domu k dispozici také vlastní šatnu a koupelnu. I ty zdobí jednoduché linie, hranaté tvary a osvědčené materiály. Koupelna zaujme zajímavými dispozicemi sprchového koutu. Je tak velký, že i když nemá dveře, voda se ven nedostane. Nepřehlédnutelnou je zcela jistě i tvarově atypická vana.

Foto: VV SKLO

Sprchový kout je bez dveří, přesto z něj voda necáká venFoto: VV SKLO

A koupelna bude v budoucnu ještě krásnější. Má na ni navazovat zimní zahrada s přístupem do sauny umístěné hned v blízkém sousedství. Nechali byste si něco takového doma také líbit?

Zaujala vás dnešní návštěva? Prohlédněte si také ty minulé: Dům, kam kulečník stěhovali jeřábem, Rekonstrukce domu za tři miliony nebo Velká proměna starého domu!

Uspěla podle vás módní návrhářka i při zařizování domu? Jeho interiér je stejně stylový a elegantní jako modely Dany Dobřichovské.

Reklama

Související témata:

Načítám