Hlavní obsah

Nepřehlédnutelná červená: Troufnete si na ni?

Foto: archiv firmy

Topmodelka Sasha Pivovarova pro novou kampaň značky ReservedFoto: archiv firmy

Reklama

Razíte v módě heslo „hlavně nenápadně“? Tak to bychom nejspíš červenou ve vašem šatníku hledali marně. Žádná jiná barva totiž nepřitahuje tolik pozornosti jako hrdinka dnešního článku. Patříte mezi její fanynky? Dnes si rozhodně přijdete na své.

Článek

V antických dobách byla považována za barvu královskou a slavnostní, v čínské tradici symbolizuje štěstí a dopustit na ni nedal ani velký Christian Dior. Milovat červenou je zkrátka snadné. Pokud v téhle vášni jedete s námi, podívejte se na to, jak s touhle barvou co nejlépe naložit.

Foto: archiv firem

Na foto: svetr Lindex 499 Kč, šaty H&M 349 Kč, košile H&M 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: sukně Mango – 599 Kč, kabát Zara – ve slevě 499 Kč, šaty Zara – ve slevě 299 KčFoto: archiv firem

Na doplňcích

Máte k nošení výrazných barev patřičný respekt? Dopřejte si je alespoň na doplňcích. Kabelky, boty, náramky, šátky – fantazii se meze nekladou. Využít je ale samozřejmě můžete i v případě, že už máte červenou na sobě. Jak totiž uvidíte za chvíli, někteří návrháři se s jejím dávkováním opravdu nepářou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Louis Vuitton, Prada, Burberry ProrsumFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Humanic – 2490 Kč, Tamaris – 1190 Kč, Asos – 1700 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Humanic – 999 Kč, Topshop – 270 Kč, Topshop – 680 KčFoto: archiv firem

S neutrálními barvami

Nejsnazším způsobem, jak nosit červenou, je rozhodně její kombinování s neutrálními barvami. Pokud máte výstavní nohy, rozhodně vyzkoušejte červenou na kalhotách. Pakliže s nimi nejste stoprocentně spokojené, můžete otestovat tlumenější odstíny. Krásné kalhoty najdete také ve článku 10 trendy kousků, bez kterých se na podzim neobejdete!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): svetr Lindex – 499 Kč, kimono Zara – 499 Kč, kalhoty Mango – 749 KčFoto: archiv firem

Červená s… červenou

Že se letos návrháři zamilovali do nošení jedné barvy od hlavy až k patě, jsme vám prozradili už ve článku Tohle je 12 módních trendů letošního podzimu!. Jednou z barev, které se na molech objevovaly nejčastěji, byla právě červená. Nemusíte jít samozřejmě do stejného extrému a pořídit si celý model včetně doplňků v jednom jediném tónu, stačit bude i duo červený top + sukně.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Michael Kors, Diane Von Furstenberg, Zero + Maria CornejoFoto: archiv firem

Netradiční kombinace

Myslíte, že spojení červené a růžové nemůže skončit jinak než módním fiaskem? Pak se podívejte na podzimní díla značky DKNY nebo návrháře Giambattisty Valli. Chcete-li tento trend přenést do všední reality, vybírejte kousky, které jsou střihově jednoduché a omezte doplňky na minimum.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): DKNY, Giambattista Valli, Matthew WilliamsonFoto: archiv firem

Mix s modrou

A ještě jedna nevšední dvojka, při které se vám určitě vybaví obleček Supermana – červená a modrá. Jejími největšími propagátory byl návrhář Thakoon a značka Rag & Bone. Dejte si na chvíli pohov od oblíbené, ale přece jen okoukané kombinace červená + černá a nahraďte druhou barvu modrou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Thakoon, Rag&Bone, ThakoonFoto: archiv firem

Inspirace z ulice

Že byste unesly ještě větší nálož červené? Pojďte na chvíli opustit svět módních návrhářů a nechte se inspirovat skutečnou módou ulice. Následující dámy mají totiž společnou nejen lásku k červené, ale i smysl pro styl. Takhle se nosí červená v New Yorku, Paříži a Londýně!

Foto: Isifa

Na doplňcích nebo v hlavní roli? Naložte s červenou po svémFoto: Isifa

Foto: Isifa

Červená sluší brunetkám i světlovláskámFoto: Isifa

Kterou kombinací se zaručeně necháte inspirovat? Budeme se těšit na vaše tipy!

Reklama

Načítám