Hlavní obsah

Odhalená bříška a krátké topy jsou zpět!

Foto: archiv

Krátké topy jsou zpět, i když v delší forměFoto: archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte ukázkové bříško, na které jste patřičně hrdé? Ať už ho máte vymakané z posilovny nebo za jeho plochost vděčíte genům, letos se jím konečně můžete pochlubit. Velký hit devadesátek, krátké topy odhalující pupík, jsou totiž zpátky. Naštěstí v mírnější a stylovější formě.

Článek

Mini topy končící těsně pod prsy a bokové mini sukně, ze kterých lezlo úplně všechno – devadesátá léta byla, co se módy týče, hodně odvážná. Comeback krátkých triček ale naštěstí není tak „žhavý“, a přestože je tenhle trend zpátky, má úplně novou, sofistikovanější podobu. Dáte mu šanci i vy?

Že se začneme znovu odhalovat, nebo alespoň poodhalovat, bylo zřejmé hned po prvních přehlídkách pro letošní jaro/léto. Kousek bříška ukázaly modelky u značky Versace, kdy k sukni do pasu „vyfasovaly“ kraťounké topy (objevily se i krásné šaty s prostřihy na břiše), krátké topy zářily i v krajkové, černobílé kolekci Dolce & Gabbana (tou jsme se inspirovali i my ve článku Čtenářky jako sicilské krásky!). „Useknuté“ vršky předvedla mino jiné i značka Paul and Joe nebo Rachel Comey.

Foto: archiv firmy

Modelky v krátkých topech od VersaceFoto: archiv firmy

A jaký je rozdíl mezi krátkými topy z devadesátek a těmi současnými? Nejsou zdaleka tak pidi a nosí se nejčastěji v kombinaci s vysokým pasem, takže ve finále vykukuje jenom část bříška nad pupíkem. I přesto je samozřejmě zapotřebí štíhlejší postavy, ale kůže tolik neukazujete, takže se netrapte tím, že jste poslední dobou sedy lehy zanedbávaly.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos, 308 Kč, 476 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos, 588 Kč, 700 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos, 782 Kč, 1260 KčFoto: archiv firmy

Jak na to?

Teorie je pěkná věc, ale jak zkrácené délky nosit, a hlavně kombinovat, abyste se vyhnuly lacinosti?

  • Neodhalujte všechno. Ke kratšímu topu přidejte kalhoty nebo delší sukni. Pokud bude vršek ležérní (nic přehnaně sexy) a nebude příliš miniaturní, můžete jít i do kraťasů nebo mini sukně.
  • Dejte šanci zvýšenému pasu. Zakryjete tím pupík a kritickou spodní část bříška, na které se nejochotněji ukládá tuk. Výsledek bude navíc opravdu stylový.
  • Topy volte opatrně. Seženete je v různých délkách i střizích, vybírejte tedy podle vašich proporcí. Volnější topy jen o něco kratší, než je běžné triko, budou k postavě milosrdnější.
  • Krátký trend se vám líbí, ale máte dojem, že si s vaším bříškem odhalování nemůžete dovolit? I tak si můžete kratší top pořídit. Stačí, když se naučíte šikovně vrstvit. Oblečte si top volnějšího střihu a přidejte pod něj klasické tílko v běžné délce.
  • Vyvarujte se nošení zkrácených vršků s bokovkami. Pokud tedy nechcete vypadat jako Britney Spears v dobách své největší slávy. Buď jedno, nebo druhé.
Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 90 Kč, Topshop 560 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 160 Kč, Topshop 1060 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 190 Kč, Topshop 1540 KčFoto: archiv firem

V letošní sezoně se nezkracují jen topy, ale i kalhoty. Už jste viděly trendy střihy nad kotníky?

Co říkáte na zkrácené topy? Budete je nosit, nebo s nimi uděláte „krátký proces“? Budeme se těšit na vaše tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám