Hlavní obsah

Peníze pod stromeček: Udělejte z nich krásný dárek!

Foto: Petr Makovička

Tušíte, co se skrývá pod mašlemi? Nejoblíbenější dárek – peníze!Foto: Petr Makovička

Reklama

Peníze – není to zrovna romantický, ale přece je to čím dál oblíbenější vánoční dárek, s nímž se snad vždycky trefíte do vkusu, velikosti a i barvy. Jenže máte pocit, že když nadělíte obálky, nebude mít rodina pod stromkem žádný dárek? Pak se s námi naučte balit peníze tak, že bude i Ježíšek koukat!

Článek

Víte, že některá bonboniéra, nafukovací balonek nebo třeba obrázek dokážou udělat pod stromečkem obzvlášť velkou radost? Jsou to ty, z kterých vám začnou padat drobné mince i větší bankovky. Podívejte se, jak snadné je vyrobit si takovou kouzelnou bonboniéru i doma.

Tvrdé bonbonky, které potěší

V kouzelný balíček se promění obyčejná bonboniéra. Stačí vyjíst původní obsah a nahradit ho rozměněnými penězi. Tímto způsobem můžete zabalit pět set korun, ale klidně i dva tisíce, záleží jen na vás.

Foto: Petr Makovička

Začátek je jednoduchý – bonbony vyndejte a snězteFoto: Petr Makovička

Potřebujete k tomu plnou či prázdnou bonboniéru, celofán nebo ozdobnou fólii nastříhanou na čtverečky o velikosti zhruba 5 x 5 centimetrů a mašle.

Foto: Petr Makovička

Mince zabalte do nastříhaného celofánu...Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

... zavažte mašličkou a zastřihněteFoto: Petr Makovička

První krok je opravdu jednoduchý. Vyndejte bonbony a snězte je! Staniolové plato ale uvnitř nechte. Rozměněné mince – pozor, aby se vám do otvorů po bonbonech vešly! – zabalte do připraveného nastříhaného celofánu. „Poté je převažte mašličkou a vytvořte úhledný balíček. Jejich počet by se měl shodovat s počtem otvorů v platu. Ale klidně můžete střídat bonbony s penězi, fantazii se zde meze nekladou,“ říká dekoratérka Veronika Kolenská, která pro vás toto aranžmá připravila.

Foto: Petr Makovička

Balíčky naskládejte zpět do krabiceFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Nezapomeňte přelepit původní název bonboniéry a celé převázat mašlíFoto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Dárek můžete ještě dodekorovat dalšími ozdobamiFoto: Petr Makovička

Když máte bonboniéru opět plnou, zavřete víko a naaranžujte i to, záleží jen na vás, zda zvolíte jednoduchou mašli, nebo zde vytvoříte krásné aranžmá jako my, a získáte tak dárek, který nikdo pod stromečkem nepřehlédne! Ozdobné kuličky jsou na víku nalepené tavnou pistolí.

Foto: Petr Makovička

Překvapení pod stromečkem bude větší, než když by tam ležela obyčejná obálkaFoto: Petr Makovička

Balonek s velkým překvapením

Další hezký způsob, jak darovat peníze, je nafukovací balonek, nebo přesněji několik balonků v jednom. Tuto dekoraci si sami nevytvoříte, je k ní třeba speciální stroj. Cena se pohybuje podle náročnosti od 250 do 350 korun. „Základem je velký balonek, který se vyplní ozdobnou organzou nebo papírem. Do něj se umístí menší balonky, do kterých se vloží bankovky, vše se pak uzavře a převáže ozdobnou mašlí,“ popisuje Renata Krňáková ze společnosti Mojeparty.cz.

Foto: Petr Makovička

Kouzlo tohoto dárku objevíte až po jeho zničení – po propíchnutí všech balonků se vysypou penízeFoto: Petr Makovička

K dekoraci patří ještě podstavec ze stejného materiálu, aby se vám balonek pod stromkem neodkutálel a nepropíchl se. To by měl udělat až obdarovaný. Na něm je, aby jednotlivé balony praskl a uvnitř si našel svůj dárek.

Obrázek, na kterém můžete oči nechat

Třetí dekoraci si vytvoříte opět sami, stačí k tomu kromě peněz ještě rámeček a také nějaký hezký obrázek. Ten může naznačit, na co by mohl nebo měl obdarovaný peníze použít. Touží jet do Egypta? Použijte fotku pyramid a peníze také vyskládejte do pyramidy. Šetří si někdo na novou kuchyň? Obrázek může být z katalogu kuchyní. Záleží jen na vás a vaší fantazii. Vyhrát si můžete i se sumou peněz, když zvolíte jeden kus mince a bankovky od koruny do pětistovky, darujete 888 korun. Když půjdete až do pětitisícovky, vznikne opravdu hodnotný dar v ceně 8888 korun. A vymyslet se dá i spousta jiných variant, záleží jen na vás.

Foto: Petr Makovička

Tento obrázek je vlastně cenný originálFoto: Petr Makovička

Zapomeňte letos na obálky a darujte peníze krásně a s vtipem.

Reklama

Související témata:

Načítám