Hlavní obsah

Potvrzeno: Nevěra je dvojitý zabiják!

Foto: thinkstock

Dobrý sex bez stresů je předpokladem dlouhého a šťastného životaFoto: thinkstock

Reklama

Manželské milování léčí, pohlavní styk mimo domov může i zabít! Jak to? Lidská srdce takovou zátěž neunesou! Proto si dobře rozmyslete, jestli vám mazlení s milencem stojí za to!

Článek

Jestli nechceš mít pravidelný sex, ožeň se, vtipkují mezi sebou muži a mnohdy svým partnerkám rádi vyjmenovávají pozitiva soulože několikrát v týdnu – snad aby je motivovali k větší milostné iniciativě. I když to většinou nezabírá, není pochyb o tom, že pohlavní styk jednou či dvakrát týdně dělá s lidským organismem divy!

Výhody sexu po svatbě

Sex mezi manžely v této frekvenci vede k posílení imunity, snížení krevního tlaku a rizika kardiovaskulárních chorob téměř o dvojnásobek (popsáno britskými vědci v časopise Epidemiology and Community Health), úlevě od bolestí hlavy a kloubů díky zvýšené hladině endorfinů, posílení pánevních svalů u žen, prevenci vzniku rakoviny prostaty u mužů, lepšího spánku u všech… Tak to aspoň uvádějí výzkumy britských a amerických univerzit.

Psychika i fyzické zdraví jsou tudíž posíleny a víc „v pohodě". Když si ale jeden z páru najde bokovku, nejen že ztratí výše popsané výhody sexu, ale je v ohrožení života! Proto radši předem důkladně zvažte, zda pořád chcete uplatnit svoje právo na milence, čtěte zde.

Jedním z nejpevnějších manželství ve světě slavných je bezesporu tenisový pár Steffi Graf a Andre Agassi. Jak se jejich vášnivá a nehynoucí láska zrodila? Podívejte se na epizodu ze seriálu Slavné dvojice televize Stream.cz!

Nevěra může i zabít

Muži, kteří zahýbají svým manželkám a dlouhodobým partnerkám, zvyšují pravděpodobnost svého úmrtí při sexu, protože pohlavní styk s milenkou mladší, než jsou oni sami, a navíc v neznámém prostředí typu hotelový pokoj, parkoviště u přehrady, chata půjčená kolegou z práce, znamená pro jejich srdce zatěžkávací test. Podle výsledků studie Americké srdeční asociace se jedná o zbytečný stres, který může být příčinou mnoha zdravotních komplikací. Protože tato společnost chtěla objasnit, jestli mohou pacienti po ukončení léčby pokračovat v sexuálním životě, podrobila je důkladnějšímu výzkumu. Závěry jen potvrzují původní domněnky.

Foto: thinkstock

Koho by bavilo lhát pokaždé, když se podívá stálému partnerovi do očí? Vážně to někomu stojí za to?Foto: thinkstock

Když hryže černé svědomí

Pakliže má muž srdeční kolaps, nic nebrání v pravidelném souložení, ovšem nejdříve týden po mírném srdcovém záchvatu. A hlavně žádné milenky! Už jen strach z přistižení a pocit, že se provádí něco nekalého, srdci neprospívá.Ten, kdo si nedá říct a opět se vrhne do náruče zakázané lásky, může bez nadsázky skončit v márnici pod rukama profesora Glenna Levilna z Baylor College of Medicine v Houstonu, který na základě pitevní zprávy zjistil, že se téměř 6000 případů náhlého úmrtí stalo právě při sexu, a co víc: 93 % těch, kteří zemřeli ve chvílích vášně, mělo mimomanželský sex.

Hlavně klid a penis doma

Profesor Levin pro deník Daily Mail uvedl, že srdeční kolaps hrozí i naprosto zdravým lidem, nicméně nic není tak horké. Sex zvyšuje riziko infarktu jen nepatrně, takže jako výmluva pro sexuální půst se prý nehodí. „Sexuální aktivita je příčinou méně než jednoho procenta všech infarktů,“ říká profesor.

A kardiolog Dan Fintel z Northwestern University dodává: „Pokračování sexuální aktivity je bezpečnou a citlivou součástí léčebného procesu, avšak s několika výhradami, z nichž ta nejdůležitější je mimomanželský sex.“ I podle něj milostné poměry mimo oficiální manželský svazek nepřinášejí pro srdeční zdraví nic dobrého. To se ale týká i žen.

Hrozí nebezpečí i ženám?

Když totiž tomu svému přijdete na nějaký románek, který vás hluboce zasáhne, vystavujete se riziku syndromu zlomeného srdce, což je stav, který podle dalšího kardiologa Abhisheka Deshmukha z University of Arkansas postihuje srdce žen devětkrát více než osrdí mužské populace.

V praxi to vypadá tak, že srdce po abnormálním emocionálním zážitku zasáhne vysoká dávka adrenalinu a dalších stresových hormonů, což vede ke stavu připomínající infarkt (srdeční komory přestanou správně fungovat).

A co když si milence najdete vy? Neustálé schovávání, výčitky a napětí vás nejdřív připraví o klidný spánek, pak o nervy, a nakonec i o manžela. Nevěra tak opravdu není dobrá pro nikoho. Chvála párům, které mají v milostném trojúhelníku neživého pomocníka, viz Max Lover: Novinka do trojky!.

Jaký na to máte názor vy? Myslíte, že sex mimo domov může ublížit? A ještě pro vás máme tip! Podobná témata se totiž řeší každou neděli v pořadu Pepoviny na vlnách Rádia Relax. Více na www.radio-relax.cz!

Reklama

Načítám