Hlavní obsah

Pouzdrová sukně: Bude slušet i vám?

Foto: Topshop

Pouzdrové sukně už nejsou jenom pro „slušňačky“Foto: Topshop

Reklama

Přestože jí táhne na sedmdesát a má už tak leccos za sebou, do módního důchodu se určitě ještě nechystá. Pouzdrová sukně je holt nesmrtelnou klasikou, která se nosila, nosí a nosit bude. Spojujete si ji jen s lodičkami a bílou košilí? Myslíte, že je pro vás tenhle kousek příliš usedlý? Přesvědčíme vás o opaku.

Článek

S pouzdrovou sukní přišel geniální Christian Dior už ve čtyřicátých letech minulého století. Chtěl totiž zdůraznit krásu ženských tvarů, kterou střih sukně podtrhuje. Delší obtáhnutá sukně byla dlouhá léta synonymem prudké elegance a využívala se zejména jako kancelářský model. V současné době už se ale nosí i ležérněji, takže ji nezatracujte ani v případě, že vás „slušňácký“ styl nebere.

Foto: archiv firem

Na fotce Asos, H&M, AsosFoto: archiv firem

Bude vám slušet?

A komu pouzdrové sukně padnou jako ulité? Určitě budou sedět majitelkám typicky ženské postavy, která má tvar přesýpacích hodin. „Pozor by si měly dát korpulentnější dámy, které mají větší bříško nebo zadeček, obepnutá sukně by na jejich problematické partie upoutala pozornost,“ říká stylistka Janka Letková. To ale neznamená, že na tuhle sukni potřebujete modelkovské míry. Může vám slušet i v případě, že máte pár kilo navíc, měly byste ale dát přednost tmavším odstínům sukně a nezastrkávat top za její lem. Máte-li naopak mohutnější horní polovinu těla, jděte klidně do nápadnější sukýnky a tmavšími barvami utlumte zónu, se kterou se nechcete pyšnit.

Foto: archiv firem

Na fotce Marella, Victoria´s Secret, AsosFoto: archiv firem

Trendy jsou hlavně modely se zvýšeným pasem, sukně se nenosí na bocích, ale naopak vytáhnutá kousek nad pasem. Pakliže jste štíhlá a nemáte větší problémy s postavou, určitě si svršek zakasejte za sukni a klidně přidejte i jednoduchý, široký pásek.

Foto: archiv firemNa fotce Zara, Asos, ZaraS čím „pouzdrovku“ nosit?

Potřebujete být za dámu, a nevíte, v čem vyrazit? Osvědčená kombinace tmavší pouzdrové sukně, klasické bílé košile a luxusních lodiček nikdy nezklame. Můžete ji přitom ozvláštnit tak, aby vypadala pokaždé jinak. V současnosti bychom doporučovali maxi psaníčko do ruky a efektní náhrdelník. Pro večerní příležitost můžete sukni také doplnit saténovými topy.

Pokud musíte být ve formálním, ale zároveň chcete ukázat trochu stylu a odvahy, pořiďte si trendy límeček. Že nevíte, o co jde? Mrkněte se do našeho článku Móda za hubičku? Vsaďte na doplňky.

Je pro vás pouzdrová sukně v tradičním pojetí příliš usedlá? Zkuste sukni zkombinovat s odvážnějšími svršky, nebo na to jděte úplně jinak – pořiďte si sukni výraznou. Díky aktuálním módním trendům, kdy se na výsluní hřejí zářivébarvy, seženete krásné zářivé kousky, které opravdu nikdo nepřehlédne. Trendy jsou také „pouzdrovky“ proužkované. Mimochodem, už jste četly že, že letos platí – Proužky: Čím barevnějším, tím lepší?

Sukni můžete nosit i na glam rock způsob, třeba s „drsným" tričkem, na kterém uděláte na boku uzel a přehodíte koženou bundičku. K tomuto pojetí budou ideálními doplňky zdobené nýty.

Co vy a pouzdrová sukně? Našla by se i ve vašem šatníku? S čím ji nejraději nosíte? Pište nám své názory a tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám