Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Aktualizováno

Nasládlé kuřecí kung pao prý většina restaurací už dávno nedělá podle původního receptu. V případě této klasické čínské pochoutky je to opravdu škoda. Nachystejte si wok a pusťte se do toho sami!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kung pao
  • 5 lžiček arašídů
  • 2 lžičky chilli oleje
  • 3 lžičky čínského zahušťovadla
  • 2 lžičky ústřicové omáčky
  • 2 lžičky sušeného kuřecího vývaru
  • 4 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks cibule
  • 1 kousek pórku
  • 50 g nakládaných bambusových výhonků
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 ks zelené papriky
  • 1/4 ks červené papriky
  • 5 lžiček maggi
  • 1 lžička pepře bílého celého
  • 200 g kuřecího masa
Marináda
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 50 ml šveskového vína
  • 3 lžíce škrobu
Článek

Postup

01.

Připravte si marinádu na maso. V míse smíchejte ingredience na marinádu, kuřecí maso nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm a vložte ho do mísy. Dejte do lednice a nechte cca 20 minut marionovat.

02.

Wok pánev pokapejte olejem a rozpalte ji. Na pánvi osmažte kuřecí maso. Poté ho vyjměte a dejte na talíř. Do pánve dejte papriku nakrájenou na proužky spolu s česnekem a bambusovými výhonky.

03.

Lehce orestujte, přidejte pórek, trochu čerstvého zázvoru a cibule Pak přichází na řadu chilli omáčka, sůl, cukr, sušený kuřecí vývar, ústřicová omáčka a maggi.

04.

Nakonec do směsi už jen vraťte osmahnuté kuřecí maso, do pánve nalijte vodu, přisypte zahušťovadlo a chilli olej. Pánev odstavte z ohně a servírujte. Kung pao se podává s jasmínovou rýží, posypané arašídy.

Reklama

Související témata:

Načítám