Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Žemlovka, to jsou jedině jablka, rozinky a housky? Ale pozor, nenechte se mýlit, v našem dnešním receptu nic z toho nenajdete, a přesto se jedná o vynikající obměnu pravé žemlovky. Je totiž z toastového chleba, tvarohu a meruněk.

Neuvedeno
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g másla
  • 1 hrst mandlí
  • 500 ml meruňkové marmelády
  • 250 g tvarohu
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 50 g cukru krystal
  • 3 ks vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml mléka
  • 250 g světlého toastového chleba
Článek

01.

Nejprve připravte směs, do které budete chléb namáčet. Vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte cukr krystal, vanilkový cukr a tekutou smetanu. Změklým máslem vymažte formu, ve které se bude žemlovka péct (měla by být hranatá, aby se vám do ní toastový chléb dobře skládal).

02.

Plátky chleba krátce namáčejte v připravené lázni a vrstvěte je na sebe. Když budete mít dvě vrstvy, pokryjte je okapanými meruňkami. Pokračujte tvarohem a následně i zbytkem máčeného chleba.

03.

Pak už stačí jen vše posypat plátky mandlemi, poklást plátky másla a vložit na 40 minut do trouby rozpálené na 180 stupňů Celsia. Podávejte ji teplou, je vynikající jako večeře nebo i sladkost po jídle či ke kávě.

Související témata:

Načítám