Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Aktualizováno

Milujete mleté maso? Pak pro vás máme další tip, tentokrát na roládu ze skvělého mletého kuřecího masa. Pro recept jsme si zašli k Jakubu Kotyzovi z restaurace v pražské O2 areně, který ji připravil lehce a dietně – se zeleninovým salátem. Také už se vám sbíhají sliny?

45 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 40 ml olivového oleje
  • 300 g kuřecích prsou
  • 80 g kuřecí šunky
  • 40 g mladých hráškových lusků
  • 40 g baby karotky
  • 50 g pórku
  • 80 g červené čekanky
  • 40 g čerstvé rukoly
  • 1 balení řeřichy
  • 40 ml bílého vína
  • 20 g medu
  • 100 g citronu
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Začněte dresinkem. Vymačkejte šťávu ze tří citronů a vyšlehejte ji s olivovým olejem, aby vznikla hustá hladká emulze. Nakonec přimíchejte med.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

02.

Kuřecí maso jemně umelte nebo rozmixujte, smíchejte se šlehačkou a 1 vejcem, dochuťte bílým vínem, solí a pepřem. Směs důkladně promíchejte se šunkou nakrájenou na kostičky.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Zelené části pórku oblanšírujte – dejte je na chvilku do vroucí vody, aby pórek změkl, a pak jej ještě horký vložte do studené vody s ledem. Pórek si tak zachová svoji krásnou barvu a neztratí nic ani na chuti.

04.

Blanšírovaný pórek položte těsně vedle sebe na potravinářskou fólii, poklaďte jej směsí z kuřecího masa a šunky a fólii důkladně zabalte do tvaru válečku. Ten by měl být silný asi 5–8 cm.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

05.

Maso uzavřené ve válečku z potravinové fólie dejte do parní lázně. Tu vytvoříte snadno klasickým ohřívacím pařníkem nebo sítem nad vroucí vodou. Maso tak nechte vařit asi hodinu.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

06.

Váleček prudce zchlaďte, stejně jako pórek blanšírujte mrkev a hrachové lusky a vše nechte vychladnout. Zatím si můžete připravit jarní salát z listů červené čekanky, rukoly a řeřichy. K těm přimíchejte zchladlé lusky a mrkev.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

07.

Servírujte vždy hromádku salátu doplněnou dresinkem a dva plátky kuřecí roládky.

Reklama

Související témata:

Načítám