Hlavní obsah

Sexuální výměna manželek? Risk!

Foto: Thinkstock

Manželku, nebo raději tu druhou?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás nebaví stávající partner? Nebo snad jeho způsob vyznávání lásky? Říkáte si, že život je změna? Najděte sobě i jemu novou známost! Ale pozor. Rizika jsou veliká. Prohazování partnerů totiž nabourává vztahy!

Článek

Hnacím motorem pro výměnu partnerů bývá především adrenalin a zvědavost, která pramení ze stereotypního způsobu dlouhodobého vztahu. Touha po nepoznaném, nespoutaném a vášnivém zážitku je v porovnání se skutečnou realitou někde jinde. Když ale „dojde na věc“ a setkají se dva páry s úmyslem prohodit se, jedná se o ruskou ruletu. Buď to vyjde a aktérům se počiny zalíbí, nebo se střetne sen se skutečností, která už nemá takové kouzlo jako ony představy, a dojde k hádkám. „Proč jsi tak vzdychala, když se mnou to neděláš?“ „No jo, to jsem si mohla myslet, že se zblázníš z těch jejích čtyřek!“

I navrhovatel se může splést

„Swinging může dodat inspiraci a boří tabu, ale je velké riziko, že to jeden či druhý nebo oba ,nevydýchají'. A pak je problém. Myslím, že skoro častěji to neunesou muži,“ domnívá se Ondřej Trojan, sexuolog z TH kliniky Praha.

Ostatně lze to přirovnat k typické nevěře. Někteří lidé dokonce swinging považují za určitý druh nevěry. Podle sexuologů totiž dochází k případům, kdy má mnoho mužů po přiznání manželčina záletu potíže s nějakou sexuální dysfunkcí (například poruchami erekce), protože ztratili sebejistotu a dobrý pocit ze svého sexuálního života. Z praxe doktorky Jaroslavy Pondělíčkové-Mašlové vyplývá, že některým jejím pacientům se při pohlavním styku stále vrací představa toho, jak jejich partnerky souloží s cizími muži, a nemohou se jí zbavit. A to samozřejmě někdy může následovat nejen po nevěře, ale i po společně schválené účasti na swingers party.

Proč s výměnou nezačínat?

Před bitvou tak může být každý generál, ale když dojde na věc, nikdy nikdo nemůže předpokládat, že když uvidí svoji lásku, partnera, milence v náruči jiné osoby a navíc s labužnickým a šťastným výrazem ve tváři, že to s ním nezacloumá. Zafungovat mohou různé emoce.

Však taky mezi nejčastější důvody ukončení swingování patří ohrožení manželství nebo vztahu, žárlivost, vznik mimomanželského nebo mimopartnerského vztahu a radikálně odmítavý postoj ženy, která se již nechce podobných aktivit účastnit (Zdroj: O sexualitě a partnerských vztazích, Galén 2005). Šance na hladký průběh při swingingumožná zaručuje jen absolutní nezájem o svoji drahou polovičku (platný i z druhé strany) čili vyhaslý vztah těsně před jeho ukončením.

Foto: Thinkstock

I při swingers party můžete říct neFoto: Thinkstock

Nicméně jestli na tom všem trváte, mějte na paměti swingers etiku:

  • Nikdo nemůže být k ničemu nucen.
  • Nenechte se k ničemu přemluvit jen proto, abyste se zavděčila partnerovi.
  • NE znamená opravdu NE.
  • Dávat si skleničku na kuráž je jedna věc, ale opít se do němoty druhá. Zvlášť při skupinových akcích se radši vyvarujte většího množství alkoholu, ať nemáte otupené smysly.
  • Jako doprovod na swingers party s sebou neberte někoho, kdo předem neví, o co se jedná. Byl by zbytečně v rozpacích.
  • Ať už si s partnerem podobně sexuálně smýšlející dvojici najdete přes internet nebo se objednáte do některého z klubů, předem si stanovte pravidla. Je povolené líbání? Jdete tam jako pár, který bude „soukromničit“, nebo si každý může užít, s kým je libo?
  • Zásadně používejte ochranu. V klubech již je prezervativů dostatek, ale mít u sebe v zásobě jeden balíček na škodu nebude.
  • V případě, že se něco pokazí a váš vztah začne na základě erotického zážitku drhnout, navštivte sexuologa nebo psychologa.

A jak to všechno může dopadnout?

Romana:„Když jsme to jednou zkusili, bylo to jako začátek nového života. Každý měsíc chodíme na SW party, kde se oba vyřádíme. Je to úžasný relax. Máme jen jednu podmínku. Zákaz líbání s kýmkoliv jiným. To je příliš intimní.“

František: „Paradoxně se s tím nedokážu vyrovnat já, i když jsem manželku k výměně párů sám přemluvil. Přes erotickou seznamku jsme se sešli s manželi zapálenými do skupinového sexu. Ona neznámá se mi líbila. Jenže když jsem s ní souložil, musel jsem se pořád dívat, jak si to na druhém konci místnosti užívá manželka s tím jejím nabíječem. Nikdy jsem ji neviděl takhle rozpálenou! Začal jsem si říkat, co dělá on, co já nesvedu? Od té doby to řeším. A nechápu, jak se mohla žena jen tak lehce oddat nějakému cizákovi.“

I když si tedy zhodnotíte pro a proti, emoce si stejně udělají své…

Reklama

Související témata:

Načítám