Hlavní obsah

Sex s kolegou, swingers a další erotické fantazie, které mohou zničit vztah. Které jsou v pořádku?

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Reklama

Necháváte se unášet na vlnách erotických fantazií? Pak přirozeně vztahu dodáváte šťávu. Jestli ovšem něco ze svých smyšlených příběhů budete chtít zrealizovat, myslete i na rizika. Tohle je sedm nejčastějších chlípných snů, z nichž některé ohrožují lásku!

Článek

Britská sexpertka Tracey Cox říká, že sexuální fantazie a sex v reálném životě existují na různých úrovních: jen velmi málo lidí přežije přechod z dokonalého světa vlastní představivosti do nedokonalého světa reality. Vždy ovšem záleží na tom, co se vám odehrává v hlavě. Zde je sedm nejčastějších sexuálních fantazií, které lidé chtějí proměnit v realitu, hodnocených sexpertkou od nejvíce po nejméně rizikové pro vztah.

1. (Tajný) sex s někým jiným

Monogamie nabízí bezpečí a lásku, ale to, co neposkytuje, je sexuální rozmanitost. Většina lidí se o tento model vztahu alespoň snaží a touhu po někom novém ukájí fantazií, sledováním porna a masturbací, spíše než fyzickým podváděním. „Pouhé fantazie o jiných lidech, než je váš partner, jsou obecně neškodné. Ostatně, dělá to asi 80 % z nás. Výzkumy však naznačují, že pokud neustále fantazírujete o někom, koho znáte, a opakovaně se s touto osobou stýkáte, může se snění proměnit v realitu,“ objasňuje Tracey Cox s tím, že ze všech fantazií, které si můžete dopřát, je tahle zdaleka nejnebezpečnější.

Hodnocení rizika: 10/10

Foto: serpeblu, Shutterstock.com

Jedna z nejčastějších a nejnebezpečnějších fantazií? Sex mezi šéfem a sekretářkouFoto: serpeblu, Shutterstock.com

2. Sex ve třech nebo ve skupině

Druhou nejzáludnější fantazií je skupinový sex, který láká muže i ženy. Pokud jste single, snižujete samozřejmě rizika na minimum, jinak ale počítejte s devítkou. Vidět svého partnera při sexu s někým jiným bývá šokující: i když si to užíváte, ze začátku je to hodně zvláštní. Většina lidí navíc řekne „ano“ skupinovému sexu v opilosti a druhý den toho lituje.

Hodnocení rizika: 9/10

3. Swingers a jiné sexkluby

Skupina přátel oblečených v latexu, živůtkách a vysokých botách se baví ve fetišistickém či swingers klubu. Návštěva těchto míst představuje skvělý způsob, jak uspokojit fantazie osob stejného pohlaví a voyeurismus. Pokud uvažujete o trojce nebo o jakémkoli typu skupinového sexu, žárliví a majetničtí milenci by si měli dát rozhodně odchod. Zároveň platí, že vydáte-li se do erotického klubu s partnerem, je velmi snadné ztratit se ve vizuálním vzrušení toho všeho a ignorovat protějšek, kterému jste slíbili, že se budete jen dívat.

Hodnocení rizika: 7,5/10, pokud se budete jen dívat, 8/10, pokud se zúčastníte.

Foto: djrandco, Shutterstock.com

Swingers party jsou opravdu jen pro někoho, většinou napáchají víc škody než užitkuFoto: djrandco, Shutterstock.com

4. BDSM fantazie

„Fantazie o moci, kontrole nebo drsném sexu jsou také populární volbou, kterou se páry rozhodnou vyzkoušet v reálném životě,“ popisuje Tracey Cox. Být sexuálně submisivní – zcela vydán na milost a nemilost někomu jinému – zbavuje odpovědnosti. To znamená, že jste „nuceni“ těšit se z toho, co vám ten druhý udělá. A naopak, být šéfem ložnice je stejně vzrušující.

Souhlasí-li váš partner s experimentováním tohoto typu a podniknete své první dětské kroky spolu, riziko poškození vztahu je velmi nízké. Ale když kravatu utáhnete víc, než je zdrávo, nebo se rákoskou oženete o něco intenzivněji, nedivte se. V rauši se to stává!

Hodnocení rizika: 4/10

5. Sdílení fantazie s partnerem

Zní to neškodně, ale pouhé sdílení fantazie se může snadno vymstít. Představy o tom, že vám milenec naplácá, jsou relativně bezpečné, nicméně cokoli odvážnějšího – spaní s jinými lidmi, předstírání znásilnění a podobně může protějšek vyděsit a vážně poškodit jeho sebevědomí. Dlouho přemýšlejte, rozumově zhodnoťte, o jakou fantazii se chcete podělit, a nejprve otestujte vody něčím relativně nevinným.

Hodnocení rizika: 3/10

6. Touha vyzkoušet něco nového

Nové a dobrodružné fantazie se točí kolem věcí, které jste ještě nedělali. Patří mezi ně sex v sauně, v bazénu nebo třeba v lanovce. Pro jiné to mohou být hrátky s teplem a chladem, popřípadě anální sex. Jedná se o fantazie, kde je riziko nespokojenosti ve vztahu vyšší, když je nezrealizujete, než když do nich půjdete. Všechny páry v dlouhodobých vztazích potřebují rozmanitost, aby zahnaly nudu v ložnici a vytvořily motivaci k pravidelnému sexu.

Hodnocení rizika: 2/10

7. Romantický sex

Romantické fantazie mění sex v milování s citovou náklonností, také se tomu říká vanilkový sex. Jakmile váš partner vypadá zděšeně, kvůli tomu, že se oddáváte romantické fantazii, je to obvykle proto, že doufal v něco trochu kořenějšího nebo exotičtějšího. Nicméně v dlouhodobém vztahu by romantické milování, bez velkých vzdechů a rychlého přirážení, nemělo chybět. A co vy, máte ve svém vztahu dost romantiky?

Hodnocení rizika: 0/10

Reklama

Načítám