Hlavní obsah

Sexy manuál: Jak napravit špatného milence?

Foto: thinkstock

To, že se vám partner jeví jako mizerný milenec, nemusí být až tak docela jeho vinaFoto: thinkstock

Reklama

Špatný sex někdy potkává dobré lidi. Taky máte v posteli někoho, kdo vás svým mileneckým uměním nenadchnul, ba přímo zklamal? Než nad ním zlomíte hůl, dejte mu druhou šanci!

Článek

Zůstane špatný sex už navždy špatný? Dá se v posteli napravit nedobrý dojem? Portál Gal Time přináší pět rad, jak s neuspokojivým sexem zatočit!

1. Začněte u sebe

Spisovatelka Jodi Lipper z New Yorku říká, že mnoho žen má tendenci podléhat syndromu nízkého sebevědomí o svém těle, čímž přispívají k tomu, aby byl muž nemožný. Podívejte se na to z druhé strany. „Když s vámi chce mít sex, znamená to, že o vás projevuje zájem, tak se trochu uvolněte a vychutnávejte si okamžik," radí spisovatelka. Váš aktivní a osobitý přístup může ostýchavému milenci pomoci ve vyjadřování!

2. Otevřete okno

Psychoterapeutka Tina B. Tessina z Kalifornie zastává názor, že nejlepší sex je výsledkem otevřené a upřímné komunikace. „To nejlepší, co můžete v sexu prožít, je dobrý rozhovor. Když vyjádříte své sny, přání, obavy a očekávání, pročistíte vzduch a začnete znovu,“ říká odbornice, která navrhuje stanovit si pravidelný termín na otevřený rozhovor, který pomůže všechny resty „dohnat". Sobotní obědy? Nedělní snídaně? Prý je to ideální čas! Druhému tak dáte najevo, že vám záleží na jeho názoru a chcete „spolupracovat". Třeba mu doteď nikdo neřekl, že sex je něco jako týmová hra...

Foto: thinkstock

Muži bývají v některých věcech nedůvtipní. Tak jim raději řekněte, co se vám líbíFoto: thinkstock

3. Kritizujte s úsměvem

Pravidelně zažíváte v posteli sexuální trapasy? Nevíte, jak milence „dolňáka“ upozornit na to, že máte i ňadra? Při jeho způsobu stimulace budete mít orgasmus možná tak napřesrok? Zavtipkujte o tom! Lisa Bahar, rodinná terapeutka z Kalifornie, zdůvodňuje, proč to udělat.

„Smích vyvolává pozitivní pocity, mysl je otevřenější,“ vysvětluje Bahar. Rozhodně je to lepší než čekat dlouhé týdny na to, až milenci dojde, že se vám něco nelíbí.

4. Vyjádřete sny

Manželský poradce David Klow z Chicaga říká, že je hektické se z náročného pracovního dne probrat a v minutě přepnout na sex. Možná, že právě z toho plynou některá nedorozumění! On se cítí být pod tlakem, vy zase jako ventil všeho špatného – a v posteli to skřípe. Serveru Gal Time tak poradil, aby se s flirtováním začalo už od rána, partnery to lépe naladí na večer.

My souhlasíme, jen... Do textových zpráv napište, o čem se vám v noci zdálo, a že to někdy chcete zažít i v reálu. Jak si to muž přeloží? „Hm, mohl bych se pokusit splnit jí přání. Ta bude koukat!" Vaše myšlenky v jeho hlavě způsobí nutkání vás uspokojit. Vrňte, a ukažte mu, že tahle cesta je lepší než ta předchozí!

Foto: thinkstock

Když už ho nechcete poučovat, zabalte své představy třeba do historky, že se vám to a to zdáloFoto: thinkstock

5. Užijte si

Některé milenky se snaží partnerovi zavděčit, opečovávají ho, a pak se diví, že jeho potřeby jsou do puntíku splněny, zatímco ty jejich ani zdaleka. Než láteřit nad špatným sexem, zkuste muže pustit „ke slovu"! „Ať kontroluje situaci, třeba se mu role aktivnějšího zalíbí,“ radí Jodi Lipper. S větší svobodou rostou křídla. I ta milostná!

Hodnotit špatného milence nebo špatný sex je složité. Náprava chce trochu snahy, ale pokud k dotyčnému máte hluboký vztah, jistě mu dáte šanci. A co dělat v případě, že to ani přes veškerou snahu nejde? Rozmyslete se, zda chcete vztah bez uspokojivého sexu, nebo se poohlédnete jinde.

A co vy, zažíváte špatný sex? A máte recept na to, jak ho „opravit"?

Reklama

Související témata:

Načítám