Hlavní obsah

SOS pro váš šatník: Víme, jak ho oživit!

Foto: Thinkstock

Jednotvárnosti už bylo dost!Foto: Thinkstock

Reklama

Podezíráte svůj šatník z přítomnosti nudy? Máte pocit, že pořád nosíte totéž, a nikdy nemáte co na sebe? Vdechněte mu nový život pomocí následujících deseti tipů. Poradíme, do kterých kousků investovat a jak recyklovat ty, které už ve skříni máte.

Článek

Následující tipy vaši „garderobu“ zaručeně oživí!

Nebojte se barev

Že se na výrazné barvy moc necítíte? Pořiďte si klidně jen jeden zářivý prvek. Máte-li odvahu, vyzkoušejte barevné kalhoty, správný módní říz ale získáte i pomocí sáčka. Pokud na tom nejste s financemi zrovna nejlépe, pořiďte si jednoduché barevné tílko a šikovně ho zkombinujte – klidně se vzorovanou sukní.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kalhoty Asos 840 Kč, sako Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Opatřete si nepřehlédnutelnou kabelku

Neuděláte ani krok bez své černé klasiky? Zkuste změnu. Výrazná kabelka se vám bude hodit obzvlášť tehdy, převažují-li ve vašem šatníku neutrální barvy. Originální taška visící na vašem předloktí nebo maxi psaníčko v ruce totiž dodá šmrnc i těm nejjednodušším modelům. Chcete-li být trendy, vyberte si z naší nabídky zářivě barevných nebo průhledných kabelek.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2799 Kč, Asos 450 Kč, Zara 3799 KčFoto: archiv firem

Doplňky XXL

Čím jednodušší je váš šatník, tím více se můžete odvázat se šperky. Dlouhé náhrdelníky můžete s klidným svědomím vrstvit, zaujmete i mega prsteny (a vůbec nevadí, že jde jen o bižuterii), setem náramků nebo obřími náušnicemi.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 249 Kč, Ann Christine 199 Kč, H&M 200 KčFoto: archiv firem

Utáhněte si opasek

Dobrým tipem, jak skvěle vyšperkovat vaše outfity, jsou i pásky. Jsou úžasně variabilní – můžete je nechat volně spadlé na bocích, posunout je do pasu nebo je v přední části zauzlovat. Uvažte pásek na volnější šaty, abyste zdůraznily pas nebo si oblékněte delší top, který stáhnete a přidáte jen kraťasy nebo sukni.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, H&M 125 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Nezapomínejte na hlavu!

Ať už je řeč o kloboucích nebo výrazných vlasových doplňcích, jako jsou čelenky a mašle, tahle investice se vám určitě vyplatí. Během chvilky budete vypadat upraveně a stylově.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 90 Kč, Asos 392 Kč, H&M 90 KčFoto: archiv firem

O(d)važte se

Skvěle fungují i šátky a šálky. Ty přitom nemusíte nosit jen tradičně kolem krku, ty menší si v létě můžete uvázat i do vlasů nebo zvolte krásný saténový kousek a uvažte ho na ucho vaší kabelky. Fantazii se meze nekladou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 560 Kč, Promod 375 KčFoto: archiv firem

Zkuste to jinak

Oživení vašeho šatníku nemusí spočívat jen v nákupu nových oblečků, někdy stačí probrat skříň a namixovat jednotlivé kousky novým způsobem. Zkuste trend denim od hlavy až k patě, kdy se kombinují dva džínové kousky, svým rourám ohrňte nohavice a nechte je v délce nad kotníky. Sukni, kterou jste nosily na bocích, posuňte nahoru do pasu a ozdobte opaskem. Nebojte se si s tím pohrát.

Vdechněte starým kouskům nový život

Nudí vás váš jednobarevný cardigan? Připněte na něj vtipnou brož. Košili zase můžete ozdobit límečkem. Jste-li ochotné přistoupit k ruční práci, můžete u kabátků měnit knoflíky, zkrátit sukni až na zem na midi délku nebo si ze staré džínové bundy, kterou už nenosíte, vyrobit vestu. Vaše oblečky tak budou jako nové.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deers od 350 Kč, Asos 420 Kč, Asos 224 KčFoto: archiv firem

Nakupujte chytře

Rády byste svou sbírku oblečků rozšířily, ale financí nemáte nazbyt? Využijte slev, které zaplavily všechny obchody nebo vyrazte do sekáče, kde jsme nedávno našli 10 trendy outfitů.

Recyklujte

Zbavíte se nemilosrdně každého kousku, který vás přestane bavit? Podle nás je to škoda. Oblečení, které je obnošené, samozřejmě neschovávejte, ale pokud je v dobrém stavu (a není vám malé), zkuste ho zabalit do krabice a dát bokem. Možná že ho za rok vytáhnete a budete se divit, proč jste ho nenosily.

Máte nějaký zaručený tip na oživení šatníku? Nezapomeňte se s námi o něj podělit!

Reklama

Související témata:

Načítám