Hlavní obsah

V džínovině od hlavy až k patě?

Foto: ProŽeny.cz

Naší modelkou se stala sedmatřicetiletá MartinaFoto: ProŽeny.cz

Reklama

V dobách, kdy se pro džíny chodilo výhradně do tuzexu, platila jednoduchá rovnice – čím víc denimu na sobě máte, tím větší jste frajerka! Vždyť co jiného se hodí k džínům více než pořádná „džíska“? Přestože jsou tyhle časy dávno pryč, návrháři se letos k této celodenimové, dlouhá léta zavrhované kombinaci vrátili! Jak s tímhle trendem naložila stylistka Janka?

Článek

Mixování dvou džínových kousků bylo léta považováno za hrozné faux pas. Že to tak není, jsme vám prozradili už v lednovém článku: Mohou módní přešlapy slušet? Ano!, ale protože se tenhle trend pěkně rozmáhá, rozhodli jsme se, že ho prozkoumáme trochu důkladněji a názorně vám ukážeme, jak se do něho obléknout.

Foto: Archiv firem

Někteří návrháři vsadili na model v jednom odstínuFoto: Archiv firem

Na to, aby spolu dva denimové kousky souzněly, není vůbec nutné, aby byly ve stejném odstínu. Někteří návrháři, jako jsou například Stella McCartney nebo Derek Lam, sice upřednostňují jednolitost, jiní ale zase s přehledem sdružují odlišné barvy. Nebojte se proto k džínům obléct vybledlou, světlounce modrou košili, která by měla být podle letošních trendů „slušňácky“ zastrčená dovnitř a s ohrnutými rukávy, nebo naopak košili tmavou, jako to můžete vidět u značky Gap.

Foto: Archiv firem

Džíny se často doplňují džínovou košilíFoto: Archiv firem

Denimové košile jsou vůbec na jaře všudypřítomné; jakmile se oteplí, zkuste k nim přidat jednoduchou džínovou sukni nebo třeba kraťásky. Hrát si přitom nemusíte jen s modrými odstíny, skvěle vypadá třeba kombinace s bílou.

Foto: Archiv firem

Košile mohou mít podle trendů ohrnuté rukávyFoto: Archiv firem

Základy máme za sebou, přesuňme se k praxi. V denimových modelech se vám představí sympatická sedmatřicetiletá čtenářka Martina, která pracuje jako výživová poradkyně. Móda Martinu baví, a tak si s chutí vyzkoušela následující kombinace.

Foto: Liu. Jo

Mix více kusů denimu je velkým hitemFoto: Liu. Jo

Džíny + bundička + bekovka

Kombinace s barevnou džínovinou je skvělým a nenásilným způsobem, jak tenhle denimový trend nosit. Letošní jaro je hlavně o barvách, takže se nebojte nasoukat ani do zelených džínů. Skvělá je především jejich délka, díky které vyniknou úžasné lodičky. Stylistka Janka k nim přidala světlou bundičku a stylovou bekovku.

Na foto: zelené džíny (Zara, 699 Kč), tílko (Ann Christine, 199 Kč), bekovka (F, 200 Kč), bundička (F, 850 Kč), boty (Zara, info o ceně v obchodě), korále (Ann Christine, 129 Kč)

Kraťasy + vesta

S touto dvojkou se nemusíte bát módního přešlapu. Kraťasy stylistka doplnila oranžovým tílkem, džínovou vestou, a nezapomněla ani na zářivé lodičky. Z doplňků přitom přidala pásek a na krk navrstvila korále. Obléknete se podobně, až se přiblíží léto?

Na foto: kraťasy (Promod, 1299 Kč), tílko (Ann Christine, 329 Kč), vesta (Ann Christine, 619 Kč), boty (Zara, 1899 Kč), korále (Ann Christine, 129 Kč/kus)

Košile + džíny

Tahle kombinace už vyžaduje trochu odvahy, ale pokud vás móda baví, určitě ji unosíte. Čtenářka Martina si zkusila volnější džíny spolu s pohodlnou lehkou košilí. Outfit je potom doplněn stylovými dřeváky, náhrdelníkem a náramky v barvě dřeva a vtipným kloboukem.

Na foto: košile (Promod, 999 Kč), džíny (Promod, 999 Kč), dřeváky (Promod, 1299 Kč), náramky (Ann Christine, 129 Kč), náhrdelník (Ann Christine, 179 Kč), klobouk (Promod, 699 Kč)

Jak se vám líbí tenhle denimový trend? Vyzkoušíte si ho v praxi, nebo to není, jak se říká, váš šálek kávy? Budeme se těšit na vaše názory!

Reklama

Načítám