Hlavní obsah

Klobouky pro letní sezonu!

Foto: Thinkstock

Klobouk vás nejen ochrání, ale je to i módní doplněkFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V horkých letních dnech máte mnohdy chuť schovat se do stínu a počkat, až padne tma. Stále častěji proto saháte po různých kloboucích a slamáčcích. Letošní sezona vás k tomu přímo vybízí... Nechte se inspirovat našimi tipy a poohlédněte se při příštích nákupech taky po nějakém. Sluší totiž téměř každé!

Článek

Praktická stránka klobouků je evidentní – chráníte jimi svou hlavu, vlasy i tvář před neodbytným a neúprosným sluncem. Mnohem zábavnější je ale ta estetická část: klobouky jsou totiž fantastickým módním doplňkem, kterým můžete doladit váš outfit k naprosté dokonalosti. Může být onou třešničkou na dortu – ta sice není nezbytně nutná, ale když ji máte, dojem je perfektní! Samy si vyberte, zda chcete být jemná květinka, tajemná dáma, nebo bezstarostná bohémka!

Slamáčky pro lovkyně krokodýlů i něžné víly

Slamáčky už se dávno nenosí jen na dovolené u moře. Tuto sezonu okupují ulice měst, a je to radost pohledět! Vybrat si můžete hned z několika typů. Jedním z nich je styl à la Krokodýl Dundee – skvěle se k němu hodí džíny, takzvané boyfriend jeans, zespoda ohrnuté nad kotníky, kožené sandálky a kabelka (tipy na kabelky naleznete v článku Módní kabelky. A jen do tisícovky!), klasické bílé tílko nebo košile zastrčená do kalhot. Dalším typem válcujícím letošní sezonu jsou slamáčky jemné, něžné, jako pro vílu Amálku – nemusíte být ani romantické duše, abyste si tento trend zamilovaly. Prodávají se totiž nejen ty ultraněžné, s křehkou květinou za krempou, které se dokonale hodí ke květovaným šatům či zářivě bílé krajkované tunice, ale i ty v lehce pánském stylu, který na jejich úžasné roztomilosti něco málo ubere.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop, LindexFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl, TopshopFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop, HMFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos, PimkieFoto: archiv firem

Pánské klobouky na všechny způsoby

Klobouky v pánském stylu se vyznačují jen několikacentimetrovou krempou a výraznou stuhou nad ní. Barevných provedení je nespočet, a vy si tak můžete vybrat, zda si pořídíte nějaký neutrální ke všemu, nebo extravagantní kousek. Pominuly doby, kdy platilo, že takový klobouk musíte doplnit oblečením v pánském stylu – nyní si s ním můžete pohrát a nosit ho na mnoho způsobů: k šortkám, barevnému tílku a teniskám i k šatům (tipy na jarní šaty naleznete ve článku Už máte krátké šaty na jaro?). Nosí se posazený do čela nebo jen „položený“ na temeni hlavy. Vlasy nechte volně rozpuštěné – efekt bude maximální!

Foto: archiv firmy

Na foto: ZaraFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pimkie, AsosFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): HM, TopshopFoto: archiv firem

Široké krempy ne jen na dostihy

Klobouky s širokou krempou nejsou u nás zatím moc oblíbené, protože je spojujeme s dostihovým prostředím, které vnímáme jako příliš extravagantní. Letošní sezonu byste ale měly svůj postoj přehodnotit! Široké klobouky jsou totiž vysoce módní záležitostí – pořiďte si slaměný nebo klasický vlněný, oba typy z vás během okamžiku vykouzlí sebevědomou dámu, a jak to tak klobouky umějí, dodají vám punc tajemnosti. Pevná krempa je zárukou luxusního a šik vzhledu, ta volná, tvořící velké vlny vám vytvoří bohémský look à la 70. léta.

Foto: archiv firmy

Na foto: ZaraFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos, HMFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: AsosFoto: archiv firmy

Po kterém klobouku sáhnete vy?

Reklama

Načítám