Hlavní obsah

Souboj receptů: Medové perníčky 2x jinak

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perníčky mají hned několik výhod – kromě toho, že se dají sníst, se také mohou použít jako ozdoby na stromeček a při jejich zdobení se zabaví i děti. Upečte si je spolu s Kamilou a Janou Ch.!

Článek

Vánoční perníčky je potřeba péct s řádným předstihem, aby do Štědrého dne změkly. Jestli je ještě nemáte, přišel právě nejvyšší čas – a s ním i naše dva recepty.

Rady jak zdobíme perníčky:

  • Na bílkovou polevu vybíráme velmi jemný moučkový cukr a raději ho ještě dvakrát prosejeme přes husté sítko.
  • Bílky přecedíme, abychom zachytili případné houževnatější části, jimiž by se mohl ucpat sáček.
  • Třeme ručně, nikoli šlehačem, protože příliš napěněnou polevou by se špatně zdobilo.
  • Přidáváme citronovou šťávu nebo trochu jablečného octa, aby poleva byla hladká a po ztuhnutí nevytvářela krupičku.

Zkoušeli jste někdy z perníčků vytvořit třeba adventní kalendář?

Nestíháte už upéct perníčky? Tyto rychlovky na poslední chvíli vás na holičkách nenechají. 

Reklama

Načítám