Hlavní obsah

Nepečené arašídové košíčky ze 2 surovin

Hodnocení:
(98)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

Pokud jste někdy ochutnali kombinaci lehce slaného arašídového másla a čokolády, asi vás už přesvědčovat nemusím. Pro ty ostatní: věřte nám, je to závislost, a skoncujte s ní raději hned v počátcích! Pokud už vám není pomoci, budiž vám útěchou, že tyto bleskové košíčky se hodí nejen jako cukroví, ale i jako relativně zdravá sladkost kdykoli během roku.

Ingredience pro:
12 košíčků
Na košíčky
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g arašídového másla
Něco navíc
  • pražené nesolené arašídy
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Čokoládu (nejlépe vysokoprocentní hořkou, ale samozřejmě lze použít i mléčná) ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřejte. Pro větší lesk můžete přidat kapku rostlinného tuku či oleje.

Krok 2: Na dno papírových košíčků (velikost je na vás, nám vyhovují ty malinké s 2,5 cm dnem) dejte po malé lžičce čokolády, jen abyste pokryli dno a víc než polovina čokolády vám zbyla. Dejte na 10 minut do mrazáku.

Krok 3: Poté dejte vrstvičku taktéž rozpuštěného arašídového másla (já dávám křupavé s kousky buráků) a dejte opět do mrazáku zatuhnout.

Krok 4: Přelijte zbytkem čokolády a nechte dobře zatuhnout. Uchovávejte v chladu, košíčky vydrží asi 3 týdny.

Tip: Arašídové máslo lehounce dosolte, podpoříte tak chuť arašídů v kombinaci s čokoládou. Povrch košíčků můžete před zatuhnutím posypat drcenými praženými nesolenými buráky.

Jaký je váš postoj ke kombinaci slaného a sladkého, může být, nebo ji raději přenecháte jiným?

ynezorPumanzeSaNyknalC