Hlavní obsah

Svetříky pro letní večery: Jsou lehoučké a vzdušné!

Foto: Marie Bartošová

Módního focení si tentokrát užívala čtenářka LuckaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že jsme si se svetříkovým tématem museli poplést roční období? Přestože máte tento kousek oblečení spojený s podzimem a zimou, s jeho odlehčenou variantou si můžete pohrát i na jaře. Obléknete ho k sukni, šatům, úzkým kalhotám nebo kraťáskům? Několik kombinací za vás otestovala čtenářka Lucka.

Článek

Není svetřík jako svetřík. Zatímco v zimě hledáte ty, které vás spolehlivě zahřejí, v jarním období je nekompromisně vyměníte za jejich lehčí verze. Pojďte se podívat, jaké outfity pro vás poskládala stylistka Bára.

Blýskněte se

Volnější střih, příjemný materiál a metalický trend. „Nezapomeňte, že když už si obléknete volnější svetřík, měly byste k němu volit upnutější spodek, ideálně skinny jeans nebo legíny," říká stylistka Bára Micajová. Ta pro naši modelku vybrala klasiku v podobě upnutých černých kalhot a doladila je sandálky na klínku. Stejně jako vždy byste neměly vynechat ani doplňky, metalický svetřík je nicméně výrazný sám o sobě, vystačíte si proto s náhrdelníkem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: svetr (KappAhl, 999 Kč), kalhoty (F&F, 309 Kč), boty (Tally Weijl, 799 Kč), kabelka (F&F, 449 Kč), náhrdelník (KappAhl, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zkraťte rukávy

Jakmile se rtuť teploměru vyšplhá na téměř letní teploty, můžete ven vyrazit jen v lehkém svetříku s krátkým rukávem. My jsme vybrali bílý háčkovaný, ke kterému si čtenářka Lucka vyzkoušela rozevlátou meruňkovou sukni, vpředu krátkou, vzadu dlouhou. Obout k ní můžete jemné sandálky nebo roztomilé nazouvací boty osázené flitry. Kombinaci můžete doladit dlouhým náhrdelníkem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (New Yorker, 419 Kč), svetr (Only, 699 Kč), boty (New Yorker, 419 Kč), náhrdelník (New Yorker, 159 Kč)Foto: Marie Bartošová

Přehoďte ho přes šaty

Svetřík vám může posloužit i jako skvělý společník k oblíbeným šatům. Uznáváme, že sněhově bílá není zrovna nejpraktičtější (obzvlášť v období zmrzlin :-), ale na druhé straně – vždyť vypadá skvěle! Obzvlášť dobře si rozumí s bronzovou pokožkou, kterou se může Lucka pochlubit. Jemně růžový otevřený svetřík v prodloužené délce se bude hodit nejen při chladnějších ránech. Stylistka k dvojce přidala ještě páskové sandálky bez podpatku, světlou větší kabelku a dlouhý náhrdelník.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Tally Weijl, 599 Kč), svetr (Ann Christine, 489 Kč), boty (Tally Weijl, 799 Kč), náhrdelník (Ann Christine, 179 Kč), prsten (Ann Christine, 129 Kč)Foto: Marie Bartošová

Děrovaný svetřík pro odvážné

Pokud vám nevadí myšlenka, že byste poodhalily trochu kůže, oblečte si děrovaný svetřík. V potaz ale vezměte i to, co si obléknete pod něj. Dobrým řešením jsou třeba krajkové podprsenkové pásy, které vypadají lépe než prosvítající podprsenka. Stylistka Bára svetřík spárovala s krátkými, růžovými kraťasy, XXL psaníčkem a botami na podpatku. V podobném oblečení můžete směle vyrazit i na skleničku.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kraťasy (Vero Moda, 499 Kč), psaníčko (KappAhl, 449 Kč), boty (Mixer, 980 Kč), svetr (KappAhl, 799 Kč), podprsenkový pás (Tally Weijl, 159 Kč), prsten (stylistky vlastní)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Lucka s šátkem ProŽeny.cz by Jakub Polanka naložila po svém :-)Foto: Marie Bartošová

Styling: Bára Micajová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Která kombinace se vám líbí nejvíce? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám