Hlavní obsah

Vila 2100: Takový luxus jste ještě neviděli!

Foto: villa2100.com

Luxusní vila za 150 milionů stojí kousek od PrahyFoto: villa2100.com

Reklama

Myslíte si, že už jste poznali – aspoň na obrázcích – spoustu krásných a honosných domů? Je to možné, ale takový luxus, jaký vám ukážeme dneska, nemá obdoby! Koukněte se, co za nádherné velkolepé sídlo stojí kousek od Prahy!

Článek

Luxus a naprosté soukromí – tato dvě slova asi nejlépe charakterizují dům nazvaný Villa 2100, který se nachází v oploceném areálu kousek od hlavního města. Návštěvník si zde může připadat trochu jako v jiném světě. Obývák měří sto dvacet metrů čtverečních, do garáže se vejde devět aut, kousek opodál stojí lovecká chata a samozřejmě nejde opomenout bazén, přesněji řečeno bazény! Připadá vám to tak trochu jako z amerického filmu? Není divu. Investor se totiž inspiroval podobnými honosnými objekty právě na Floridě. A to i cenou. Hodnota objektu se pohybuje kolem 150 milionů korun.

Foto: villa2100.com

Obývací pokoj doplněný o vnitřní balkon má 120 metrů čtverečníchFoto: villa2100.com

O čem sní nejen ženy

Pokud zrovna nemilujete jednoduché minimalistické stavby ve tvaru krychle či kvádru, tato vila se vám musí líbit! Skládá se z několika menších přízemních objektů se sedlovou střechou, které nabízejí dohromady neskutečných 1250 metrů čtverečních užitné plochy.

Foto: villa2100.com

Garáž před domem pojme devět autFoto: villa2100.com

Foto: villa2100.com

Součástí oploceného areálu je i lovecká chataFoto: villa2100.com

Foto: villa2100.com

Fasáda z lícového zdiva připomíná podobné floridské vilyFoto: villa2100.com

Už vstupní hala překvapí výhledem do proskleného nezastřešeného atria, kde rostou exotické agáve a juky. Ale to je pouze příprava na to, co vás čeká uvnitř domu. Centrem je samozřejmě obývací pokoj s plochou sto dvacet metrů čtverečních. Sestava pohodlný pohovek, křesel a taburetů uprostřed nabízí výhled do zahrady, když se otočíte o devadesát stupňů, můžete sledovat televizi a stačí udělat další čtvrtkruh a nabídne se vám pohled do plamenů krbu, který zde také nechybí.

Foto: villa2100.com

V obývacím pokoji nesmí chybět krbFoto: villa2100.com

Foto: villa2100.com

Chladné večery je příjemné trávit v zimní zahraděFoto: villa2100.com

Originalitu této místnosti architekt ještě podtrhl schodištěm a přistavěným ochozem u vnější stěny. Vzniklo zde další posezení, kde můžete sledovat vše pěkně z výšky.

Na obývací pokoj navazuje terasa, ideální nejen pro letní grilování. I když gril tady nehledejte. Nahradila ho totiž rovnou celá venkovní kuchyň! Přesněji řečeno taková malá kuchyňka, tedy v porovnání s tou hlavní uvnitř domu.

Foto: villa2100.com

Do kuchyně se vešel i jídelní stůl pro dvanáct osobFoto: villa2100.com

Pec ukrytá v komíně

Při navrhování kuchyně se architekt držel klasiky a zvolil bílé jednoduché liniové provedení s luxusními nerezovými spotřebiči. Ale nemyslete, že když zde také mají bílou linku, je to tu tak trochu jako u vás doma. „Kromě klasických spotřebičů se zde nachází i jedinečná pec na tuhá paliva, která nabízí zcela jiné vaření a hlavně je nezávislá na dodávkách plynu nebo elektřiny. Hledá se však těžko, protože je ukrytá v designovaném komíně z anglických cihel,“ popisuje Mariana Tarčániová, která mediálně zastupuje investora.

Foto: villa2100.com

Celý areál je koncipován jako lesopark, najdete zde i exotické rostlinyFoto: villa2100.com

Cihly byly použité také jako základ barového pultu, který se táhne podél celé linky. Slouží však spíš jen pro vypití kávy či přátelské klábosení než k opravdovému stolování. Jí se u velkého stolu doplněného dvanácti koženými židlemi.

Koupelnu má i pracovna

Ve vile se nacházejí dvě ložnice, které poskytují maximální komfort i pohodlí. A výhled do zahrady patří mezi ně. Že se brzo okouká? Pak ze stolku naproti posteli vyjede televize a můžete sledovat pro změnu ji.

Foto: villa2100.comd koukáte

Z postele můžete koukat buď do zeleně, nebo na televizi, která je ukryta ve stolku před lůžkemFoto: villa2100.comd koukáte

Ke každéložnici náleží vlastní koupelna, v domě jich však najdete více. Patří i k pracovně, když se tedy zapotíte při práci, nemáte to do sprchy daleko.

Součástí vily jsou i prostory pro personál, prádelní a žehlicí místnosti. Ovšem na úrovni si zde žijou nejen majitelé, ale i jejich domácí mazlíčci. Pro ty je připraven vlastní pokoj s vyhřívanou palisandrovou podlahou a pohodlnými matracemi.

Foto: villa2100.com

Každá z ložnic má svou vlastní koupelnuFoto: villa2100.com

Krása spojená s inteligencí

Celý areál funguje na principu takzvané inteligentní domácnosti, kdy veškerý technický chod ovládáte pomocí řídicího LCD panelu. Jediným dotykem displeje je možné upravit aktuální teplotu, osvětlení, klimatizaci, ale i rolety v jakékoli místnosti. Celý dům je navíc v případě potřeby zcela energeticky soběstačný, což zajistí centrála s elektrickým generátorem o výkonu deset kilowatt. Stavba je vybavená i dvěma plynovými kotli a tepelným čerpadlem, kterým jsou vytápěny všechny podlahy v domě.

Foto: villa2100.com

Investor neošidil ani pracovnu, i k ní patří koupelnaFoto: villa2100.com

Místo, které vybízí k relaxaci

Nemalá část areálu připadla soukromému wellness centru, za něž by se nemusel stydět ani profesionální sportovní klub. Tolik potřebnou energii je možné načerpat třeba v parní lázni, vířivce, masážní lodžii nebo v luxusním desetimetrovém bazénu s integrovaným masážním systémem. Nedaleko domu stojí profesionální tenisový kurt se špičkovým povrchem světových hřišť, posilovna, rozlehlá plocha voňavého háje vybízí k joggingu nebo kondičním procházkám.

Foto: villa2100.com

LED osvětlení dokáže dodat koupání v bazénu tu správnou atmosféruFoto: villa2100.com

Foto: villa2100.com

Bazén je vybaven integrovaným masážním systémemFoto: villa2100.com

Ale tím možnost trávit volný čas nekončí. Jezdit na chatu je přece u nás oblíbené. Tak proč by si to nemohl dopřát i tady? Není však třeba nudit se v dlouhých kolonách, máte ji totiž přímo na pozemku v lesoparku. A i zde se myslelo na pohodlí. Uvnitř jsou tři ložnice, dvě toalety, koupelna, kuchyň a obývací pokoj s krytou terasou. Stačí udělat pár kroků a dostanete se do finské sauny, ke kryté vířivce nebo dalšímu desetimetrovému venkovnímu bazénu. A to klidně bosky, neboť vše spojují cestičky z dřevěných podlážek.

Foto: villa2100.com

Dřevěné chodníky vás dovedou z lovecké chaty k bazénu i do finské saunyFoto: villa2100.com

Nevěříte, že něco tak velkolepého u nás opravdu stojí? Přesvědčit se můžete sami. Objekt je totiž nabízen i pro firemní i soukromé party, k dispozici je i filmovým štábům. A takový dům si určitě zaslouží nějakou hlavní roli. Myslíte si to také?

Reklama

Související témata:

Načítám