Hlavní obsah

Účesy, které upravíte do pár minut

Foto: Thinkstock

Nejlepší účes je ten, který máte upravený za pár minutFoto: Thinkstock

Reklama

Vyšla jste od kadeřníka s dokonalým účesem a vaše nadšení nebere konce. Necháte se proto podrobně zaškolit na téma, jak ho udržovat, ale poté, co s ním ráno hodinu bojujete v koupelně, přichází rozčarování. Tohle martyrium že byste měla praktikovat každý den? Pokud ani vy nemáte času nazbyt, vyberte si z následujících sestřihů, které upravíte do pár minut!

Článek

Držte se svého! Ne kopyta, ale struktury vlasů. Je sice fajn, že vám kadeřník nebo kadeřnice vlasy krásně vyžehlila, ale když je nemáte hřebíkovitě rovné, účes nebude po vašem zásahu nikdy stejný. Nebo věříte, že v sobě najdete sílů vlasy dennodenně žehlit nebo natáčet? Jakmile se vaše vlasy byť jen nepatrně vlní, měl by to váš kadeřník vzít v potaz. Při zemi se držte i vy, a když hledáte inspiraci, sledujte účesy žen, které mají podobný typ vlasů. Zohledněte i to, jestli je máte jemné nebo naopak husté a nepoddajné.

Se kterými účesy v koupelně nestrávíte více než pár minut?

Střih podle pravítka

Máte ukázkově rovné vlasy nebo mírně zvlněné, které si pravidelně foukáte do rovna? „Nejsnadněji se vám budou udržovat delší, rovně zastřižené vlasy, ty většinou stačí jen vysušit,“ říká kadeřnice ze salonu X-Style Beauty Monika Štětková. „Sestřihy v jedné délce jsou nejvhodnější i v případě, že máte vlasy vlnité,“ říká kadeřník Ján Šabík a vysvětluje proč: „Čím je vlas delší, tím je těžší, proto je lepší, když jsou vlnité vlasy stejně dlouhé, jinak by se vám mohlo stát, že by vám kratší sestříhané prameny ,vyskočily' do poloviny hlavy.“ Protože jde ale o jeden z nejjednodušších účesů, je na druhou stranu nutné, aby byly vaše vlasy zdravé a lesklé. Čas, který ušetříte ráno v koupelně, proto využijte jindy a alespoň jednou týdně dopřejte vlasům výživnou masku.

Účesy a foto: L'Oré al Professionnel, Franck Provost

Účesy a foto: Sean Hanna, L'Oré al Professionnel

Sestříhání ano, ale…

Práci nebudete mít ani se sestříhanými vlasy, ale je tu jedno velké ALE. Důležité je mít opravdu šikovného kadeřníka. Jinak se vám může stát to, co mé kamarádce Martině, které „mistr“ patku sestříhal tak, že jí trčela nahoru a musela ji složitě gelovat a lakovat, aby vůbec mohla vyjít z domu. Sestříhání je ideální pro dámy s rovnými vlasy. Zvažte ho obzvlášť v případě, že jsou vaše vlasy jemné. Šikovný střih vám totiž přidá na objemu.

Účesy a foto: Tigi, Franck Provost

Účesy a foto: Redken a Franck Provost

Mikádo

Mikáda zažívala obrovský boom, když si ho nechala střihnout slavná Victoria Beckham. I když má největší slávu za sebou, stále se k němu vrací spousta žen. Ať už ho máte v kraťounké podobě nebo po ramena, jeho údržba vám nedá skoro žádnou práci. Pořídit si k němu můžete i ofinu, vyhněte se jí jen tehdy, pokud máte mastnější vlasy a pleť. Musela byste ji mýt pomalu dvakrát denně. Mikádo je vhodné i pro ženy s vlnitými vlasy, stačí si do dlaně stříknout trochu tužidla a vlny párkrát stlačit prsty.

Účesy a foto: Jo Hansford, Franck Provost

Účesy a foto: Redken, L'Oréal Professionnel

Asymetrie

Kvalitní střih vás spasí i tehdy, vlastníte-li krátké vlasy. „Vhodný je především asymetrický účes, hezky vypadá i šikmá ofina nebo zešikmení v zadní části hlavy,“ říká kadeřník Ján Šabík. Takový střih bude zajímavý sám o sobě, nejlépe vynikne na rovných vlasech.

Účesy a foto: Rush, Pierre Alexandre

Účesy a foto: Pierre Alexandre

„Rozcuch“

Nejsnadněji upravitelným účesem je pro krátké vlasy určitě takzvaný rozcuch. „Krátké sestříhané vlasy upravíte jednoduše, postačí vám k tomu trochu vosku nebo gelu a vlastní prsty,“ říká kadeřnice Monika Štětková. Takový účes navíc působí mladistvě a svěže. Podobně můžete upravit i vlasy s délkou na ramena. Účes ve stylu vstala jsem z postele a šla – je pořád v kurzu.

Účesy a foto: Jean Louis David, Franck Provost

Účesy a foto: Jean Louis David, Franck Provost

Kolik času strávíte s úpravou vlasů vy? Je pro vás při výběru nového střihu důležité, aby se dal snadno upravovat, nebo vám jde hlavně o to, aby byl stylový? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám