Hlavní obsah

Ukažte ženské křivky. V peplum sukni!

Foto: Marie Bartošová

Hrdinkou focení se tentokrát stala čtenářka LenkaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Peplum, peplum… že vám tenhle pojem vůbec nic neříká? Pak byste ho měly rychle zařadit do vašeho slovníku. Oblečení s volánem, které ukázkově vyzdvihne ženské křivky, je hitem. Peplum trend otestovala čtenářka Lenka.

Článek

Ačkoli se možná spousta z vás ještě s termínem peplum nesetkala, tento trend už tu – jak to tak v módě bývá – byl. Podobné siluety se totiž objevovaly už ve čtyřicátých a osmdesátých letech, i když v trochu jiné podobě. Návrháři ho oprášili už minulou sezonu a dokázali tak, že to s návratem ženskosti myslí vážně.

Stejně jako většina trendů ani peplum není vhodné pro všechny typy postav. „Do šatníku by ho měly téměř povinně zařadit dámy se štíhlou rovnou až chlapeckou postavou, kterým volán křivky vytvoří alespoň opticky. Vyhýbat se mu ale nemusí ani ženy, které mají výraznější boky, volán je lehce překryje,“ říká stylistka Veronika Králová, která pro vás modely připravovala. Stačí si vzpomenout na Kim Kardashian, která rozhodně není kost a kůže, a přesto peplum nosí. Pokud se vaše křivky nebojíte prodat, jděte do něj. Pozor, pokud jste ale celkově silnější a bojujete s přebytečnými kily, raději se tomuto trendu vyhněte. Slušet vám budou jednodušší střihy.

Rozkvetlé peplum šaty

V peplum šatech zazáříte na každé party i společenské události. Lenku stylistka oblékla do černé květované varianty a šaty doplnila jednoduchým náhrdelníkem. „Šaty jsou samy o sobě dost nápadné, kromě volánu je zdobí ještě potisk, s dávkováním doplňků proto šetřete,“ říká stylistka Veronika.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1595 Kč), náhrdelník (New Yorker, 129 Kč), prsten (Camaieu, 169 Kč), boty (Mixer, 890 Kč)Foto: Marie Bartošová

Sukně s volánem

Do vašeho podzimního šatníku se potom bude skvěle hodit tvídová sukně s volánem, kterou můžete doplnit stejně jako stylistka bílou košilí nebo halenkou s mašlí. Přidejte podpatky, v chladnějších dnech klidně punčochy, a budete vypadat skvěle.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Mango, 799 Kč), halenka (Vero Moda, 749 Kč), náhrdelník (New Yorker, 129 Kč), boty (Mixer, 960 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zaměřeno na top

S volánem si můžete pořídit nejen šaty a sukně, ale i topy, které vypadají výborně hlavně v kombinaci s užšími kalhotami. V našem případě si Lenka k topu vyzkoušela zkrácené krémové kalhoty, sněhově bílé boty na podpatku a zlaté náramky. Peplum nejlépe vypadá v kombinaci s jednoduchými až strohými kousky, právě tak naplno vynikne kouzlo dokonalého střihu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Mango, 799 Kč), top (H&M, 799 Kč), náramek (New Yorker, 159 Kč), náramky (zlatý – New Yorker, 159 Kč, had – Pimkie, 50 Kč), boty (H&M, 899 Kč)Foto: Marie Bartošová

Zdobný vršek

A ještě jedna verze s topem, tentokrát bez rukávů a s véčkovým výstřihem. K zdobnému vršku stylistka zvolila modré kalhoty, podpatky pro tentokrát vyměnila za rovné boty zdobené nýty a kabelku za vtipný malý batůžek. Na ruku Lence přidala ještě dva náramky.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (New Yorker, 739 Kč), top (H&M, 999 Kč), boty (Ann Christine, 569 Kč), batoh (New Yorker, 569 Kč), náramky (s přívěsky – Camaieu, 129 Kč, se zipem – Vero Moda, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Malé černé trochu jinak

Pátráte po krátkých černých šatech, ve kterých byste mohly celý podzim obrážet party? I tady můžete do hry zapojit peplum. Šaty navíc můžete doladit pokaždé trochu jinak. Vsadit byste měly zejména na barevné doplňky. Stylistka sáhla po zářivém náhrdelníku a tyrkysových botách na podpatku. Psaníčko je v barvě šatů, ale zdobí ho třásně.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Topshop, 1550 Kč), kabelka (Mango, 699 Kč), boty (Mixer, 889 Kč), náhrdelník (H&M, 299 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Lenka s šátkem ProŽeny.cz by Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Co říkáte na peplum trend? Vyzkoušíte ho, nebo to není nic pro vás? Budeme se těšit na vaše názory.

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám