Hlavní obsah

Útok na babiččin šatník! Co jsme tam objevily?

Foto: Mia Mirrelli

Tak schválně, kdo je starší? Denisa, nebo top, který má ná sobě?Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Určitě víte, že se móda neustále vrací. Ale zkusily jste z toho někdy opravdu vytěžit a místo nakupování nových oblečků zamířit do šatníku vaší babičky, případně maminky? My ano! A ukázalo se, že když starší generace říká „tohle se nosilo i za nás!“, tak opravdu nekecá :-).

Článek

Tahle posedlost (doslova!) u nás odstartovala botami naší „vařící-pečící“ redaktorky Jany Ch., která si to do redakce nakráčela v úžasnýchzelených botách. Když jsme začali pátrat po jejich původu, přišel šok. Boty patřily Janině babičce, která je chtěla ke všemu vyhodit. Taková škoda! Vždyť podobné se dneska prodávají za těžké peníze! A tak jsem se do babiččina šatníku vydala i já.

I když babička vždycky vypráví, jaká byla „štramanda“ a jak chodila moderně oblékaná, nikdy by mě nenapadlo, co všechno se dá v jejím šatníku najít. V tomto případě je štěstí, že spoustu starých věcí schovává. Ze dna skříně jsem vylovila rovnou několik skvělýchšatů (jedny z nich uvidíte za chvíli), pár overalů (babička jim samozřejmě říká kombinézy a pochvalovala si, jak byly pohodlné), svetříky, které ale měly zpropadané vycpávky (nabíraná ramena jsou trendy, ale s obřími vycpávkami jsem vypadala „nabušeněji“ než Rambo) a mimo jiné také nádherný vlněný kabátek.

Samotnou kapitolou potom byly doplňky. Rozhodně vám doporučuji podniknout podobnou výpravu, protože jsme narazila na luxusní kabelky – aktovky a brašny, které jsou momentálně hitem, krásné šátky, pásky a klobouky, kterých má moje babička hotovou sbírku. Podobné těm, které jste mohly obdivovat ve článku Klobouk: Nesmí chybět ve vašem šatníku!. Nemusím ani podotýkat, že jsem toho dne odcházela s kufrem věcí.

I kolegyně Jana ještě leccos našla, a proto jsme se rozhodly, že by byla věčná škoda si tyhle úlovky nechávat jen pro sebe. A tak jsme je zakomponovaly do následující módy.

Letité šaty a styling à la hippie

Tyhle šaty nosila nejen moje babička, ale později i mamka. Teď jsem na řadě já (a přede mnou ještě čtenářka Denisa)! Vzorované šaty nám evokovaly hippie styl, a tak je stylistka doplnila kožešinovou vestou (pokud ji ještě nemáte, tadysi určitě vyberete) a několika náhrdelníky (klidně jich navrstvěte víc jako my).

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (z babiččina šatníku), vesta (Zara, 1499 Kč), boty (stylistky), náhrdelníky (s kůží New Yorker, 79 Kč, ostatní stylistky)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Stačí malá obměna, a šaty vypadají skvěle!Foto: Mia Mirrelli

Vlněný kabát se neztratí

„Takhlekvalitní kabáty se už jen tak nevidí,“ pochvalovala si stylistka Janka. A opravdu, kabát je letitý a vypadá mnohem lépe než kousky, které se prodávají v obchodních řetězcích. Stylistka ho ještě doplnila kožešinovým límcem, páskem a stylovým kloboukem. Líbí?

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kabát a pásek (z babiččina šatníku), límec (H&M, 499 Kč), boty (Humanic, 2099 Kč), klobouk (Lindex, info o ceně v obchodě), brýle (stylistky)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Starý kabát můžete ozvláštnit kožešinovým límcemFoto: Mia Mirrelli

„Slušňácká“ halenka a kalhoty

Stylovou halenku si od své babičky půjčila Jana Ch. Kalhoty jsou zase z mého zdroje. Kabátek je fungl nový a výsledek? Super! Jestli máte podobnou velikost jako babička, zkuste to podobně. Unikátní kousky, které stojí za to, můžete odnést na úpravu ke švadleně.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: kalhoty a halenka (z šatníku babiček), kabát (Zara, 2799 Kč), boty (Salamander, 1299 Kč), náušnice (stylistky)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Kožešiny jsou velkým hitem letošního podzimuFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Outfit z babiččina šatníku doplnily vtipné náušniceFoto: Mia Mirrelli

Overal neboli nesmrtelná kombinéza

„V téhle kombinéze jsem prochodila dovolených!“ hlásila babička. My jsme k ní nicméně přidaly široký pásek, abychom zbytečně „nezazdily“ Denisinu postavu a zdůraznily její pas. Overal jsme zkombinovaly s koženkovou bundičkou a lodičkami, v téhle podobě slušel mladé slečně více.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: overal (z babiččina šatníku), pásek (stylistky), bunda (Lindex, 999 Kč), lodičky (Deichmann, 489 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Starý overal + trendy pásek = módní trefa!Foto: Mia Mirrelli

Metalické odlesky jsou IN. Zase.

Pamatujete si na článek Metalické odlesky frčí!, kde si naše čtenářka zkoušela oblečky s kovovými efekty? Něco podobného ulovila Jana Ch. v babiččině šatníku. A to nás ještě varovala, abychom top nezničily, babička v něm prý pořád chodí! Babička má u nás bod za znalost trendů a top bez jediné vytržené nitky vracíme :-).

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: top (z babiččina šatníku), boty (Humanic, 2099 Kč), punčochy (Vero Moda, 399 Kč), psaníčko (stylistka), náramky (Bijou Brigitte, 399 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Metalický top babička Jany Ch. ještě pořád nosíFoto: Mia Mirrelli

Doufáme, že jsme vás dostatečně naladily na pátrání po starých úlovcích. Jestli nemáte podobné štěstí jako my, a už nemáte komu prolézat šatník, zkuste alespoň second handy, kde se dají najít obdobné poklady. Důkazem je náš článek Móda ze „sekáče“. Ať se vám dobře loví!

Styling a make-up: Janka Letková (Backstage, škola stylistů)

Děkujeme pražskému designovému studiu ANNA + A za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Načítám