Hlavní obsah

Vykročte houpavou chůzí. Je sexy!

Foto: Thinkstock

Ladná chůze se dá nacvičitFoto: Thinkstock

Reklama

Chcete ho zaujmout, okouzlit, sbalit? Nemusíte měřit 180 cm, být štíhlá jako Twiggy nebo vynikat vnadami Pamely Anderson. Stačí vykročit tou správnou nohou, zavlnit boky a vztyčit hlavu. Za sex-appealem totiž hledejte chůzi. A tu houpavou, která ho dostane do varu, vám dnes ukážeme!

Článek

Řeč těla je jedním z důležitých faktorů při namlouvání. Je spolehlivým ukazatelem osobnosti, nálady a vnitřní spokojenosti, čehož si každý všimne ještě dřív, než promluvíte. (Protějšek, se kterým se hodláte seznámit, si totiž o vás vytvoří obrázek již během prvních deseti vteřin.) Proto je třeba na tomto výrazu zapracovat – přijde vám totiž vhod. Co jiného by taky mělo na váš objekt zájmu skvěle působit, když ne sálající pohoda, optimismus a sebevědomí?

Nechte muže dívat se na pánev

Ať už přicházíte, odcházíte z místnosti, nebo jen procházíte kolem restauračního baru, měla byste vlnit boky. Je jasné, že se s latinskoamerickými tanci nácvik chůze srovnávat určitě nedá – taky po vás nikdo nechce salsu ani čaču, nýbrž houpavou chůzi. V té je obsažen jasný sexuální náznak! Půjde vám to nepochybně dobře, neboť oproti mužům mají ženy pohyblivější pánev. A proč vlastně to „vlnění“? Považujte to za vábničku. Vlnící se boky přivolávají pozornost k hýždím a genitáliím. Zní to sice trochu sexisticky, ale ať už se to někomu líbí nebo ne, muži na to „slyší". V momentě totiž můžete rozhodnout, zda se po vás muži neskrývaně obdivně ohlédnou, nebo ztratí zájem.

K nácviku pomůže zrcadlo

Nejlepší je procvičit si něco tak působivého a důležitého před zrcadlem. Má to ale háček. Většina lidí, jakmile se k němu přiblíží, začne dělat pohyby a gesta, o kterých si myslí, že jsou nejlepší, nejvyzývavější, nejlichotivější. Dělají se tak sami před sebou „hezcí“. Znáte to: zastrčíte břicho, vytasíte grimasu naučenou pro fotografa na střední škole, popřípadě si dáte ruce v bok… Jenže to není objektivní!

Test: Jak jste na tom s výrazem a sebedůvěrou?

Odborníci radí postavit se před vysoké zrcadlo s odvráceným pohledem, hluboce se nadýchnout, zavřít oči a představovat si pár minut třeba firemní poradu, nákup s kamarádkou, včerejší film v televizi, hádku s přítelem. Cokoliv, co mysl odpoutá od křečovitého sevření a soustředění. Potom, co oči otevřete, podívejte se na sebe. Jak teď stojíte? Máte svěšenou hlavu? Hrbíte se? Klopíte oči? Tak vypadá vaše pravé (a běžné) já. Je třeba s tím něco udělat!

Jak si rychle dodat sebevědomí, aby vaše chůze i výraz k něčemu vypadaly? To prozradí Lenka Černá, kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz. Jedná se o jednu z pěti technik, které mají moc zvednout vám sebevědomí.

Emoční léčba: dodá kroku šťávu

„Emoční léčba je praktika, kterou aplikuji snad na každého mého klienta s nízkým sebevědomím. Je výborným pomocníkem také pro ženy, které nemají rády vlastní tělo,“ přibližuje tuto techniku Černá. „Konkrétně jsem tuto metodu používala se slečnou, která měla anorexii. I anorektičky totiž nenávidí své tělo a nejsou s ním nikdy spokojené. Tak tedy, jak na to?“

Stoupněte si ráno v koupelně před zrcadlo, podívejte se na sebe a místo obvyklé kritiky si nahlas řekněte: Mám se ráda. Anebo si řekněte: Vážím si sebe a jsem šikovná. „Vyslovení chvály nahlas vám ze začátku bude nepříjemné, to vám garantuji,“ domnívá se kouč. „Vydržte to ale se sebou a věnujte se sobě chvíli každý den. Emoční léčbu můžete použít i na své tělo. Když se ráno sprchujete, pochvalte svá stehna, zadeček, prsa. Emoční léčbu zkuste praktikovat i přes den. Když se vám podaří sebemenší maličkost, pochvalte se,“ uzavírá Černá.

Jak vypadá sexy chůze?

Nově nabyté sebevědomí, které ve vás bude růst, skvěle zužitkujete právě při sexy chůzi. Jak by měla vypadat? Pusťte si scénu z Bondovky Dnes neumírej, ve které Halle Berry vystupuje z moře za mlsných pohledů Pierce Brosnana.

Tohle je ten správný krok, který dostává muže do kolen! Váha těla se přenáší z jednoho boku na druhý, čímž se každý z nich zhoupne vstříc jeho zájmu. Zatímco se bude jeho tep zvyšovat, rozmyslete si, na co se od něj necháte pozvat… Vaše šance zkrátka stoupnou o 100 bodů!

A jak chodíte vy? Myslíte si, že je vaše chůze smyslně ženská?

Reklama

Související témata:

Načítám