Hlavní obsah

Nové přístroje odhalí nemoc bez odběru krve a bezbolestně!

Foto: Thinkstock

Preventivní vyšetření pomáhá předejít nečekaným komplikacímFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Infarkt, rakovina, cukrovka, srdeční vady... Nemoci, které děsí, a mnohdy se pozdě zjistí, že je máte. S tím je nyní konec! Nejen tato onemocnění totiž dokážou odhalit nové přístroje. Přijdou na ně včas, a navíc bez odběru krve, bolesti či rizik z ozáření! Není to skvělé?

Článek

V soukromých ordinacích si můžete nechat udělat preventivní vyšetření, která jsou časově nenáročná a velmi přesná. Dokonce v některých případech mnohem citlivější než vyšetření klasická, která hradí pojišťovna. Nevýhodou je sice cena, ale peníze se vám vrátí zpět – zdravím.

Už žádný odběr krve

Bez jediné kapky krve se dá udělat kompletní analýza zdravotního stavu pomocí přístroje AMP. Stačí přiložit pět sond na tělo na bioaktivní body, tedy v místech pravé a levé krční tepny, pravého a levého podpaží a v oblasti pupku, a již za šest minut získáte výsledek. Analyzátor ze 117 naměřených hodnot zjistí: krevní obraz, biochemii krve, činnost srdce, plic, jater, ledvin a dalších orgánů v těle. „Díky přístroji lze již v prvopočátcích rozpoznat mozkové příhody, kardiologické poruchy – infarkt, cukrovku a živnou půdu pro případná hypoxická nádorová bujení," říká odborník MUDr. Ivo Špaček ze společnosti Medical Diagnostic Center.

Foto: archiv

Přístroj AMP dokáže určit diagnózu bez odběru krveFoto: archiv

Rozhodně takovým vyšetřením ušetříte čas a vyhnete se vysvlékání, dýchání do spirometru, stresu, případnému hematomu z odběru krve, nabalování manžety pro měření krevního tlaku, a především nemusíte podstoupit ani bolestivou lumbální punkci. O svém zdraví se dozvíte mnohem víc informací než klasickým krevním vyšetřením. Provádí ho Centra preventivního zdraví (CPM), nové vzniklo v Praze 5, nebo Medical Diagnostic Center v Praze 1, ale jsou i v Českých Budějovicích, Plzni, Brně. Orientační cena je 3000 korun. Dnes máte ale jedinečnou možnost koupit si toto vyšetření se slevou 52 % za 1564 Kč – slevu najdete ZDE.

Srdce v 3D perspektivě

EKG kardiovizor dokáže ve velmi časných stadiích zjistit patologické změny v srdci. Při ischemické chorobě srdce je citlivost metody 70 %, přičemž klasické EKG odhalí riziko infarktu jen ve třetině případů. Velkou předností vyšetření je, že odhalí ischemii (nedokrvenost) v samotném počátku, během chvíle zjistí arytmii srdce, snížení průtoku krve v srdečním svalu, chlopenní vady, vrozené srdeční vady, zbytňování srdce. Citlivost samotného vyšetření je oproti standardnímu vyšetření 50x větší.

„Tím umožňuje včasnou detekci abnormalit myokardu,“ potvrzuje MUDr. Jan Koukol z Medical Technology. Cena vyšetření se pohybuje kolem 2000 korun a vyšetřit se můžete nechat v zařízení Preventivní diagnostiky civilizačních chorob, Centru preventivní medicíny, QMI Group a dalších.

Foto: Thinkstock

Máte starost o své srdce? Nechte si ho vyšetřit!Foto: Thinkstock

Důkladné vyšetření prsou bez rentgenového záření

Mamograf MEIK pracuje na principu elektroimpedanční tomografie. Slouží k rané diagnostice případných patologií na prsní žláze bez rentgenového záření. Na prs ženy je přiložena měřicí sonda přístroje. Postupně se měří ve všech 4 kvadrantech prsu, odhalí se i mikronádory od jednoho milimetru. Statistika říká, že na 100 000 žen jich 100 onemocní karcinomem prsu. V poslední době jsou karcinomem prsu postiženi i muži. Takže i pro ně má prevence smysl. Vzhledem k tomu, že vyšetření není na principu rentgenového záření, je vhodné pro mladé dívky s rodinnou anamnézou nádoru prsu, těhulky a kojící maminky. Zajít můžete do Medical Diagnostic Centre (MDC) za cenu přibližně 2500 korun.

Zkušenost Dany (47): „Rozhodla jsem se vyzkoušet tuto metodu ve chvíli, kdy mi sestra na klasickém mamografu skřípla jedno prso tak, že mu povolilo  vazivo, bylo to velmi bolestivé. Vyšetření Mamografem MEIK bylo nejen bezbolestné, ale i bez rentgenového záření. A cena na to, že vyšetření podstupuji jednou za dva roky, se mi zdá úměrná.“

Rychlá detekce virů, bakterií, plísní

Nemůžete se zbavit plísní, bakterií nebo virů, máte sníženou imunitu? Potom vyzkoušejte vyšetření přístrojem Global Diagnostics, který pracuje na principu dvou elektrod, jež vám lékař umístí na bosé nohy na kotníky. Přístroj diagnostikuje během deseti minut více než 450 různých částí těla. Ihned se dozvíte výsledky, na základě kterých je stanovená léčba z hlediska celostní medicíny – to jest odstraňuje příčiny. V Diagnostickém centru Larvoto, Diag Medici je vhodné vyšetření podstoupit i v případě střevních potíží, gynekologických problémů nebo poruch štítné žlázy. Stojí asi 3000 korun.

Stále si myslíte, že utrácet za zdraví jsou vyhozené peníze? A propos, na tohle máte u lékaře nárok zdarma!

Reklama

Související témata:

Načítám