Hlavní obsah

Nejhorší kamarádky: 5 typů, kterým byste se měla vyhnout!

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Reklama

Asi neexistuje žena, která by ve svém životě neměla alespoň jednu či dvě dobré kamarádky. Ale jsou opravdu dobré? Stává se totiž, že vám vaše přítelkyně spíš škodí, ale vy to nevidíte. Pozor hlavně na následující typy „kamarádek“.

Článek

Mít dobrou kamarádku je k nezaplacení. Můžete se na ni spolehnout, pomůže vám, když je potřeba, poradí, když nevíte, co dělat, vyslechne vaše trápení a samozřejmě je s ní také legrace. Je to vlastně taková jiná podoba životního parťáka.

Ale pozor, ne každá žena, co se tváří jako vaše kamarádka, jí opravdu je. Tohle jsou nejhorší typy a věřte, že je lepší se jim vyhnout.

1. Prospěchářka

Je milá, dobře se s ní povídá, často říká, co chcete slyšet, ale všimněte si: veškeré vaše úspěchy nebo kroky snadno využije ve svůj prospěch. Koupila jste si rtěnku, ale ona vám jemně a přátelsky sdělí, že tenhle tón k vám moc nejde. Tak jí ji dáte, koneckonců je to kamarádka. Povýšili vás v práci, tak to s vámi jde samozřejmě oslavit, ale platit budete vy. Vždyť vám i zvýšili plat, tak co už!

Ale pozor, nejde jen o hmotné věci či finance. Prospěchářky se přes své kamarádky pokoušejí dostat třeba k zajímavým či úspěšným lidem, lepší práci a podobně. Jednoduše jsou zvyklé své okolí využívat.

Jakmile přestanete být pro tyhle ženy zajímavé, rychlostí blesku vás vymění za někoho nového a slibnějšího.

2. Věčně nešťastná

Čas od času je nešťastný každý. Není nikdo, kdo by někdy neměl potřebu vyplakat se kamarádce na rameni – třeba přišel o práci, opustil ho partner nebo mu umřel domácí mazlíček.

Jsou ovšem lidé, kteří jsou nešťastní tak nějak programově a hlavně pořád. Jestli je tohle případ vaší kamarádky, je jasné, že jste vrba. Neustále posloucháte její stesky, problémy, litujete ji, možná přemýšlíte, jak jí pomoci, ale nakonec jdou stejně všechny vaše snahy vniveč.

Spokojenost je totiž životní styl. Buď chcete být šťastní (byť s občasnými problémy, které ale překonáte), nebo ne. A být kamarádkou téhle věčné plačky je opravdu náročné. Vysává z vás energii a může se velmi snadno stát, že i vy začnete mít pocit, že je život na nic. Tak pozor na to!

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Věčné neštěstí, překážky a smůla? Na takovou kamarádku pozorFoto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

3. Manipulátorka

Tyhle ženy jsou velmi výřečné, zábavné, milé, ale v podstatě všechny jejich činy a slova směřují k jedinému – dostat vás tam, kde vás chtějí mít.

Zrovna se jim nehodí, že jste se zamilovala, protože trávíte víc času s novým přítelem než s nimi, takže vám nenápadně vysvětlí, že tenhle chlap se k vám vůbec nehodí. Chcete jít do kina, ale ona má chuť jít do baru... Věřte, že nebude trvat dlouho a budete sedět nad drinkem a ještě jí budete vděčná, protože ten film by byl určitě hrozný a byly by to vyhozené peníze.

4. Jen pro zábavu

Mít tyhle kamarádky není špatné, ale nespoléhejte se na ně nijak zásadně. Je s nimi obrovská legrace, jsou zábavné, vtipné, plné super nápadů. Večírky či jiné akce s nimi jsou legendární a budete na ně vzpomínat i v důchodu.

Ovšem kamarádství s nimi nemá moc velkou hloubku. Rády se baví, ale nic víc. Chtějí si užívat, ale jakmile s vámi začne být nuda a omezíte například počet večírků (třeba otěhotníte nebo se soustředíte na kariéru či studium) rychle si za vás najdou náhradu.

Takže jestli se chcete bavit, s těmihle kamarádkami vám bude fajn. Ale nic víc než zábavu od nich nečekejte.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Některé kamarádky jsou skvělé a zábavné společnice, ale spoleh na ně moc neníFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

5. Skrytá závistivka

Nepřizná to, ale závidí vám. Samozřejmě nenápadně, aniž byste si toho na první dobrou všimla. Může to být cokoli. Možná jste štíhlejší nebo máte partnera a rodinu, zatímco ona svůj protějšek stále hledá, nebo jste vystudovala lepší školu anebo máte lépe placenou a zajímavější práci.

Každopádně, i když se tváří mile a gratuluje vám k úspěchům, vnitřně se užírá a nejraději by byla na vašem místě. A proto vám nenápadně kazí radost. Jsou to všechny ty věty „teda já bych dítě nechtěla, potřebuju ještě čas jen na sebe“, „dej si dortík, tak máš trošku větší zadek, ale to je přece sexy“ nebo „to ti nevadí, že tvůj šéf je úplný pitomec?“. Jednoduše vše, co vám závidí, kritizuje. Je to její jediná obrana, ale vám to může kazit náladu a radost z věcí, z nichž máte právo se těšit.

Měla jste někdy kamarádku, která vás zklamala?

Reklama

Související témata:

Načítám