Hlavní obsah

10 originálních stolků pro váš obývák

Foto: Thinkstock

Z nabídky na trhu si můžete vybrat i hodně extravagantní modely konferenčních stolkůFoto: Thinkstock

Reklama

Toužíte po novém konferenčním stolku, který by vaše návštěvy v obývacím pokoji opravdu nepřehlédly? Máme pro vás hned 10 tipů na osvědčené materiály, ale netradiční tvary! Stačí si jen vybrat.

Článek

Romantické, nebo téměř neviditelné, ale i takové, které připomínají zapnutý pásek – nabídka konferenčních stolků, i těch atypických, je opravdu velká. Hledáte něco podobného do svého bytu? Zapojte svou fantazii a vybírejte. Jen se připravte i na to, že originalita není zrovna nejlevnější!

1. Jako ze starých časů

Konferenční stolek s úložným prostorem pod vrchní deskou vám svými tvary možná připomene zdobnou barokní epochu. K dostání je v barvě fialové nebo v neutrální bílé. Díky svým rozměrům 38 x 38 x 40 centimetrů není příliš náročný na prostor, takže jej můžete umístit jak do obývacího pokoje, tak třeba i k posteli nebo vedle pohovky, kde bude plnit funkci odkládacího stolku na hrneček s čajem či třeba na knížku. Je vyroben z dřevotřísky, melaminovéfólie a ABS plastu, nožky jsou zhotoveny z hliníku. Zaplatíte za něho v IKEA 1190 korun.

2. Ze skla

Skleněné konferenční stolky patří již delší dobu mezi nejvyhledávanější. Tento materiál propůjčí každému tvaru nádech elegance, a navíc hmotu stolku příjemně odlehčí, ať již jsou jeho rozměry jakékoli. Na jejich výrobu se používá bezpečnostní kalené sklo, které bývá na povrchu ještě opatřeno bezpečnostní fólií. Stolek Vulcan je zhotoven z čirého desetimilimetrového skla, rozměry má 110 x 60 x 36 centimetrů a jeho cena činí v prodejnách Nábytek Říha 10 030 korun.

3. V duchu moderních technologií

Podobně jako některé domácí elektrospotřebiče mohou svými tvary připomínat nábytek, tak i naopak nábytek se může vzhlédnout v designu přístrojů ze sortimentu elektra. Podobně je na tom i konferenční stolek s úložným prostorem iTable, který se vzhlédl ve tvaru módního iPodu. Je zhotoven z materiálu DuPont Corian, kombinovaného s černou skleněnou deskou, nohy stolku jsou z nerez oceli. Jeho autorem je italský designér Mirko Ginepro, cenu vám na vyžádání sdělí ve společnosti DuPont.

Tip redakce: Nevíte, podle čeho vybrat konferenční stolek? Inspirujte se v článku Nej stolky do obýváku.

4. Levitující stolek

Jako ve filmu plném kouzel a nadpřirozených jevů si možná budete připadat se stolkem s příznačným názvem Illusion. Tento průhledný kus nábytku totiž působí dojmem, jakoby se vznášel volně v prostoru. Svým tvarem připomíná ubrus, pod nímž není vidět žádný stůl – vystačí si totiž naprosto sám. Je zhotoven z akrylátového skla a pochází z dílny designéra Johna Brauera. Tento nábytek vyrábí dánská firma Essey a prodává ho Designpropaganda za 4760 korun.

5. Ladné křivky

Právě ty jsou typické pro kávový stolek Slide, pod jehož kruhovou skleněnou deskou se nachází noha, taktéž zhotovená z ohýbaného skla s bronzovým nádechem. Průměr desky činí 100 a výška je 31 centimetrů. V Natuzzi stojí 7396 korun.

Tip redakce:Nadchly vás tyto originální stolky? určitě se vám bude líbit i 10 originálních pohovek, na kterých se dá sotva sedět!.

6. S mostem

Netradičním přemostěním se může pochlubit model s názvem Marta, jenž je vlastně spojením hned dvou stolků najednou – hlavního spodního s rozměry 140 x 80 x 25 a menšího takzvaného bridge stolku o velikosti 90 x 40 x 35 centimetrů, jenž můžete podle potřeby různě posouvat. Právě díky této variabilitě můžete mít doma každý den trochu jiný nábytkový kousek, který vás hned tak neomrzí a zároveň se dokonale přizpůsobí vašim požadavkům a potřebám. Stolek se vyrábí v dekoru exotického dřeva wenge a v kávovém odstínu moka. Menší díl přijde v Natuzzi na 7270, větší pak 13 740 korun.

7. Se zrcadlem

Konferenční stolek Lario, jehož desku tvoří zrcadlo, stojící na čtyřech nožkách z pochromované oceli, vytvořil designér Giuseppe Vigano. Pochází ze stejnojmenné kolekce, která zahrnuje ještě pohodlné sofa a křeslo. Cena se pohybuje kolem dvaceti tisíc korun.

8. Souznění s přírodou

Organické tvary jsou jedním z typických rysů módního greendesignu, který před několika lety vtrhl do českých domácností a ovlivnil jak tvary nábytku, tak i svítidel, topných těles, sanitární keramiky, vodovodních baterií nebo dalších bytových doplňků. Za své je přijal i kávový designový stolek z kolekce Delano, jenž je vyroben z ohýbaného palisandrového dřeva. Stolek v kávové barvě má rozměry 138 x 60 x 40 centimetrů a je k dostání v Almi Décor za 22 300 korun.

9. Pokaždé jiný

Všichni, kdo možná v dětství měli a dosud stále mají v oblibě nejrůznější hlavolamy a stavebnice, touží po nábytku, jenž by nebyl nudný a stále by je nutil k nějaké akci. Možnost variability nabízí konferenční stolek s označením KNS 19. Skládá se ze dvou otočných částí, které jsou každá v jiném barevném provedení a dají nastavit přesně podle toho, jak vám to v danou chvíli vyhovuje. Stolek s rozměry 90 x 55 a výškou 51,5 centimetrů můžete mít jak v dýze, v laminu, tak i v laku. Cena se podle druhu povrchové úpravy pohybuje v obchodech Nábytek Říha od 7718 korun výše.

10. Nestárnoucí plast

Plast se po letech opět vrací do obytných interiérů. V tomto případě si můžete vybírat z téměř neomezené barevné škály, a ještě zvolit, zda chcete nábytek průhledný, průsvitný, nebo neprůhledný. Takový je i kruhový a zároveň stohovatelný stolek Panier, takže můžete navršit i několik různě barevných modulů na sebe, a vždy bude vypadat dobře. Stolek, jenž plní zároveň funkci úložného kontejneru, navrhli bratři Ronan a Erwan Bouroullec. Stojí 5630 korun a prodává jej Kartell.

Pořídili byste si některý ze stolků domů? A který se vám líbí nejvíce? Řekněte to ostatním v diskusi pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám