Hlavní obsah

10 věcí, které dělejte, když děti nejsou doma

Foto: Thinkstock

Děti odjely na prázdniny a vy máte týden volna. Co s nově nabytou svobodou?Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milujete je, pečujete o ně, věnujete jim veškerý volný čas. Vaše děti jsou to nejcennější, co máte. Přesto, když na týden zmizí, zaplaví vás pocit štěstí. Co s nově nabytou svobodou? Užijte si ji!

Článek

Najednou jste volné! Máte čas, můžete dělat, co chcete! Vyslali jste děti na jarní prázdniny, možná s nimi na pár dní odjeli prarodiče pryč. A co vy? Vy určitě udělejte těchto 10 věcí, které si s dětmi dovolit nemůžete.

1. Spěte

Spěte sladce, bez nočního vstávání k batoleti, vylezte z postele, až se vám chce. Nemusíte nikomu dělat snídani, vysvětlovat své ratolesti, že vstávat v půl šesté ráno je mučení hodné těch nejkrutějších teroristů. Mazlete se s peřinou, jen tak se povalujte. Je to balzám na duši!

2. Ticho

Jen tak se doma posaďte a poslouchejte. Slyšíte? Nic! Ticho! Krásné, uklidňující a blahodárné ticho! Žádný dětský pláč, sourozenecké hádky, škemrání o další bonbon. Jen dokonalý klid!

3. Neuklízejte!

Jsou pryč dny, a vy jste ještě nevzala vysavač do ruky! Nemusíte! Jakmile vaše děti zmizí z domu, pořádek u vás doma se zvýší úměrně tomu, kolik dětí máte. Žádné rozšlapané křupky na podlaze, žádné vylité čajíčky, žádné rozházené hračky. Užijte si to a celý týden se nedotýkejte ničeho, co souvisí s úklidem!

Foto: Thinkstock

Nemusíte nic a můžete vlastně skoro všechno. Třeba se jen tak poflakovat a konečně se v klidu podívat na zprávyFoto: Thinkstock

4. Jídlo, které chutná vám!

Vařte pro sebe! Nemusíte přemýšlet, co by tak chutnalo vašim dětem, a nakonec opět uvařit rajskou omáčku. Dopřejte si jídlo, které chutná vám. Je jedno, jestli je to pikantní guláš nebo tatarský biftek, je to jídlo, které potěší vaše chuťové buňky.

5. Den jen pro sebe

Vyčleňte si třeba celý den jen na věci, které vás baví a které běžně nestíháte. Skočte si ke kadeřnici, na masáž, zavřete se na půl dne do koupelny a užijte si relax. Nikdo vám nebude bušit na dveře a dožadovat se čokolády.

6. Oblečte se sexy, ne prakticky

Podívejte se do své skříně a vyberte si oblečení, v němž jste sexy, cítíte se jako královna. Nemusíte myslet na to, že v upnutých šatech se špatně zvedá dítě, že na vysokých podpatcích nemáte své batole šanci dohonit nebo že s větším dekoltem není příliš rozumné se neustále ohýbat pro spadlý dudlík. Jste bez dětí, můžete se obléct sexy, ne prakticky!

7. Sex kdekoli a kdykoli

Nemusíte se bát, že vás děti nečekaně přepadnou, že vás uslyší, že je vzbudíte. Celý byt či dům je jen váš a vašeho partnera. Proto můžete dovádět kdekoli, třeba uprostřed obýváku. Uslyší vás maximálně sousedi.

Foto: Thinkstock

Celý byt patří jen vám a vašemu partnerovi. Zapomeňte na tiché milování pod peřinou, užijte si pořádnou divočinuFoto: Thinkstock

8. Podívejte se na zprávy

Večerní zprávy v sedm či v půl osmé? S dětmi naprosto nereálná věc, protože to je totiž čas, kdy chystáte večeři, koupete je, čtete pohádku, a pak se modlíte, aby už konečně usnuly. Teď se v klidu usaďte a podívejte se, co je ve světě i doma nového.

9. Ponocujte

S prvním bodem souvisí i tento druhý. Nespěchejte večer do postele, klidně ponocujte. Vyrazte na večírek nebo si s partnerem povídejte dlouho do noci. Ráno přece můžete spát!

10. Těšte se!

Užívejte si klídku a vzpomínejte na všechny ty krásné chvíle s vašimi dětmi. Jak vás umí rozesmát i rozplakat dojetím. Těšte se na ně. Čím víc se bude blížit den jejich návratu, tím víc se vám bude stýskat a budete stříhat metr, jen už aby se vrátily. A jakmile dorazí domů, budete nejšťastnější ženská na světě. A navíc i odpočatá!

A co děláte vy, když jste na chvíli bez dětí?

Načítám