Hlavní obsah

10 věcí, které se v noci zdají ženám. Jaký mají erotické sny smysl?

Foto: Mayer-George, shutterstock.com

Každá žena má někdy erotické sny. Co se z nich dá vyčíst i z běžného života?Foto: Mayer-George, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekonečná předehra, citlivý milenec, mírný nátlak či skoro až absurdně romantický sen vystřižený z červené knihovny? Z těchto nočních dobrodružství se můžete mnohé dozvědět o sobě samých! Co vám chybí?

Článek

Gayle Delaney, americká klinická psycholožka a zakládající prezidentka Mezinárodní asociace pro studium snů, jež napsala více než dvě desítky knih o snech, jejich významech a symbolice, v jedné ze svých publikací zařazuje určité sny žen mezi neoblíbenější. Je velmi zajímavé, co ženy fascinuje. Tohle je top desítka přímo z praxe!

1. Bývalé lásky a milenci

Co ženy ve snu umí potěšit? Setkání s bývalým přítelem, často životní láskou, nebo nejlepším milencem. Obvykle se jedná o přání zažít něco, co je v současném vztahu nemožné či co chybí.

2. Milostné romance

„Některé ženy mi vyprávějí o tom, jak se ve snu cítí být milovány takovým způsobem a do takové hloubky, jaké se jim v bdělém životě nikdy nedaří dosáhnout,“ popisuje zmíněná odbornice s tím, že ženy, kterým se tohle zdá, taktéž něco postrádají. Většinou obdiv mužů. Lze se z toho poučit…

3. Zvláštní události

Příliš velké penisy, exotické polohy, zasouvání předmětů do klína… Podle snové expertky se zvláštní jevy a události objevují častěji ve vyprávění a v popisu nepříjemných sexuálních snů, ačkoli se s nimi lze setkat i v některých oblíbených snech žen. A překlad? V podstatě jde o to, prožívat něco neobvyklého, tedy to, co „slušná“ žena nedělá. Toužíte se „spustit“, nic víc…

Foto: Horizon_Pictures, shutterstock.com

Neobvyklé praktiky ve snech prozrazují vaši touhu uniknout stereotypuFoto: Horizon_Pictures, shutterstock.com

4. Citliví, empatičtí milenci

Je úžasné milovat se s mužem, pro kterého předehra není jen nějaká povinnost. A právě tohle většina žen potřebuje začít aspoň ve snu.

5. Přebírání iniciativy

„Sny, ve kterých žena přebírá iniciativu, pomáhají lépe si uvědomit vlastní sexuální tužby, což může velice posílit vlastní sexualitu,“ domnívá se Gayle Delaney. Prý je to něco jako metafora k převzetí kontroly nad svým životem.

6. Silní muži, nátlak

Mírný nátlak ze strany milenců? Tento druh snů slouží k vyjádření velkých konfliktů a obav. Nebo, a k tomu se přiklání český sexuolog Zlatko Pastor, se vyskytuje u žen se sadomasochistickými sklony, jež si kompenzují skryté touhy a představy.

7. Spousta času

Odbornice na sny taktéž zdůrazňuje, že dalším důležitým faktorem v mnoha snech je čas. Podobně jako v případě výše zmíněných citlivých milenců se jedná o touhu po pomalém milování. Tyto sny ženy osvobozují od všeobecného tlaku, který je nutí k tomu, aby dosáhly orgasmu během několika minut.

Foto: MJTH, shutterstock.com

Snění o dlouhém, pomalém milování jasně prozrazuje váš stres z věčného spěchu, který se odráží i v sexuFoto: MJTH, shutterstock.com

8. Slavní nebo neznámí snoví milenci

Tom Cruise, Ryan Reynolds, Channing Tatum a další. Sny o sexu s neznámými atraktivními muži stojí u žen vysoko na žebříčku oblíbenosti. Většinou vystupování nebo styl těchto osobnosti podvědomě připomínají někoho známého. Snový hrdina ale taky často působí jako noční povzbuzovací injekce. A proč ne?

9. Ženy se ženami

„Takové sny signalizují mnoho rozličných věcí. Potlačenou přitažlivost, ale zrovna tak mohou být metaforou jiné oblasti spáčova života. Například u heterosexuální ženy může sen o příjemném sexuálním zážitku s jinou ženou reprezentovat zlepšenou úroveň pohledu na sebe sama nebo přání podobat se více ženě ze snu,“ objasňuje snová expertka ve své knize Sexuální sny a jak jim rozumět. Tak budiž.

10. Vlhké sny

Ženy i muži mívají naprosto běžně ve snu orgasmus. Prý není dosud objasněno, které faktory zvyšují či snižují četnost výskytu těchto snů. Některé ženy však uvádějí, že s tím souvisí absence sexuálního uvolnění v bdělém stavu.

„Velmi příjemné erotické sny mohou jednoduše odrážet a rozšiřovat současný sexuální život nebo představovat touhy v oblasti sexu. Bývají kratší a mívají daleko méně zápletek než sexuální sny, ve kterých se vyskytuje nějaká nejistota, rozpaky či konflikt,“ uzavírá Gayle Delaney.

A co se v noci zdálo vám?

Související témata:

Načítám