Hlavní obsah

Nepečený dezert: Mousse au chocolat

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Přiznáváme, není to zrovna dietní záležitost, ale občas se prostě zhřešit musí. Mousse au chocolat musíte vyzkoušet i vy.

Ingredience pro:
8 porcí
  • 4 žloutky
  • 180 g moučkového cukru
  • 85 g mléčné čokolády
  • 85 g hořké čokolády
  • 3 lžičky rozpustné kávy
  • 170 g másla
  • 4 bílky
  • moučkový cukr
  • ušlehaná šlehačka
Článek

Postup

Krok 1: V míse vyšlehejte bílky se lžící cukru v tuhý sníh a odložte je stranou. Metličky ručního šlehače nemusíte ani umývat, vezměte druhou mísu (nebo ideálně kastrůlek) a ušlehejte v něm žloutky s moučkovým cukrem.

Krok 2: Kastrůlek ponořte do vroucí vodní lázně a nepřestávejte se šleháním. Když je žloutková hmota tuhá, kastrůlek ponořte naopak do studené lázně. Pořád šlehejte, dokud se z hmoty nevytvoří tužší pěna. V menším rendlíku rozpusťte čokoládu, přidejte kávu, stáhněte z ohně a zamíchejte do ní máslo (nedělejte to na horké plotně!).

Krok 3: Čokoládový krém metličkou zašlehejte do žloutkové pěny. Pak už jen zlehka smíchejte s tuhým sněhem, plňte do mističek a nechte pořádně vychladit. Podávejte se šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Podívejte se i na další nepečené sladkosti.

ynezorPumanzeSaNyknalC