Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Přiznáváme, není to zrovna dietní záležitost, ale občas se prostě zhřešit musí. Mousse au chocolat musíte vyzkoušet i vy.

35 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 4 ks žloutků
  • 180 g cukru moučka
  • 85 g mléčné čokolády
  • 85 g hořké čokolády
  • 3 lžičky instantní kávy
  • 170 g másla
  • 4 ks bílku
K podávání
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 100 g strouhané čokolády
Článek

Postup

01.

V míse vyšlehejte bílky se lžící cukru v tuhý sníh a odložte je stranou. Metličky ručního šlehače nemusíte ani umývat, vezměte druhou mísu (nebo ideálně kastrůlek) a ušlehejte v něm žloutky s moučkovým cukrem.

02.

Kastrůlek ponořte do vroucí vodní lázně a nepřestávejte se šleháním. Když je žloutková hmota tuhá, kastrůlek ponořte naopak do studené lázně. Pořád šlehejte, dokud se z hmoty nevytvoří tužší pěna. V menším rendlíku rozpusťte čokoládu, přidejte kávu, stáhněte z ohně a zamíchejte do ní máslo (nedělejte to na horké plotně!).

03.

Čokoládový krém metličkou zašlehejte do žloutkové pěny. Pak už jen zlehka smíchejte s tuhým sněhem, plňte do mističek a nechte pořádně vychladit. Podávejte se šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Podívejte se i na další nepečené sladkosti.

Reklama

Související témata:

Načítám