Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pokud v obchodě pokukujete po zelí a nevíte, co s ním, tak se určitě nebojte ho koupit. Tyhle zelné placičky chutnají fenomenálně!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 l kysaného zelí
  • 8 stroužků česneku
  • 100 ml mléka
    7
  • 100 g hladké mouky
    1
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 ks vejce
    3
  • 5 lžic oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kysané zelí přeceďte a ostrým nožem ho pokrájejte.

02.

Přendejte do mísy, kde po přidání ostatních surovin – tedy prolisovaného česneku, vajec, mléka a mouky, vypracujte těsto, které bude držet pohromadě.

03.

Dochuťte solí, pepřem či majoránkou a na rozpáleném oleji smažte tenké placičky. Do směsi doporučuji přidat také kousky slaniny nebo hub!

Co myslíte, zkusíte je? 

Související témata:

Načítám