Hlavní obsah

Jablková pomazánka s hermelínem

Hodnocení:
(103)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Receptů na skvělou pomazánku není nikdy dost. Třeba taková jablková s hermelínem chutná báječně! Už víte, co budete mít dnes k večeři?

Ingredience pro:
4 porce
  • citronová šťáva
  • pepř
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks hermelínu
  • 3 ks jablek
Článek

Postup

Krok 1: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte.

Krok 2: K nim nastrouhejte taktéž nahrubo hermelín.

Krok 3: Jablka, hermelín a jogurt promíchejte (nejlépe se vám to bude dělat rukou, hermelín drží hodně při sobě) a dochuťte pepřem a citronovou šťávou. Solit nemusíte, hermelín je dost slaný. Pomazánka se skvěle hodí například na celozrnné pečivo, ale i na čerstvý chléb.

Jakou pomazánku máte rádi u vás doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek