Hlavní obsah

Buchta à la Miloš

Hodnocení:
(6)
Foto: Mia Mirrelli
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Nenechte třešně špačkům, dejte je do buchty, po které se bude olizovat celá rodina!

Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 75 ml oleje
  • 6 lžic kakaa
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g čokolády
Náplň
  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 1 l mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 150 g máslových sušenek
  • 300 ml zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko a kakao. Důkladně promíchejte, dosypte mouku smíchanou s kypřicím práškem.

Krok 2: Nakonec vmíchejte na kousky pokrájenou čokoládu. Těsto nalijte na pečicím papírem vyložený plech a pečte při 170 stupních asi 15 minut. Nechte zchladnout a připravte náplň.

Krok 3: Mléko uvařte s pudinkovými prášky, poté do něj přidejte polovinu třešní a vše nalijte na upečený korpus.

Krok 4: Poklaďte plochými sušenkami a nechte zchladnout. Na sušenky rozprostřete zbytek třešní a pomažte je směsí ze zakysané smetany a vanilkového cukru. Dejte ztuhnout a podávejte!

Nevíte, jak na pecky v třešních? Koukněte na video, jak snadno a rychle lze třešně vypeckovat.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama