Hlavní obsah

5 chyb, které ženy dělají při komunikaci s bývalým

Foto: Thinkstock

Proč mají bývalky tak hroznou pověst? Proto, že se dopouštějí stále dokola těchto chyb!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhovor s bývalým může patřit k divným zážitkům. I pro něj! Proč? Ženy dělají pět chyb, které nelze vrátit zpět! Také žijete minulostí, okrádáte děti o otce nebo si vymýšlíte nesmyslné argumenty?

Článek

Portál SeekingArrangment letos zveřejnil výsledky průzkumu na téma sex s bývalým. Ukázalo se, že 42 % žen se ke svým expartnerům vrací kvůli sexu, i když už mají jiného muže.

Nikki Howarth, členka společnosti, která výzkum provedla, uvedla, jak často se tahle chyba opakuje. „Je to něco, co většina žen udělá. Nejdřív říkají, že už se k bývalému nikdy nevrátí, ale pak zjistí, že je to obtížné, když jsou blízko k muži, se kterým je pojí hodně věcí.“ Vypadá to, že už jen pouhá přítomnost bývalého je pro mnoho žen ničivá! Je to obecně platné pravidlo?

Žena po rozchodu? Nesnesitelná!?

„Neznám bývalku, která by byla v pohodě. Chovají se divně, často hysterčí, brečí a vyčítají úplné blbosti,“ napsal nám čtenář Mojmír.

Chyb ale bývalky dělají mnohem víc. Hlavně co se týče konverzace! Konkrétní seznam toho, co ženy při mluvě se svými ex nezvládají, specifikovala Lenka Černá, kouč partnerských vztahů ze Školy pro ženy.

1. Nechtějí se vůbec bavit

Samé naschvály, tichá gesta a úšklebky bez vysvětlení? „Problém je to v případě, kdy žena má s bývalým partnerem děti a není ochotná se s ním domlouvat na společné výchově. Ve finále tím nejvíc trpí děti,“ popisuje Lenka Černá první komunikační chybu žen.

Proč je to špatně? Mstít se na těch, které za rozchod a partnerské selhání vůbec nemohou, je podlé a absolutně nevyzrálé. Za tento přístup se body a ani respekt bývalého partnera neudělují.

Foto: Thinkstock

Jízlivost, věčné dorážení a kontrolování... dokážou toho tedy hodně!Foto: Thinkstock

2. Jsou emotivní

„I když už je po rozchodu, ženy často nezvládají emoce a nejsou schopné s bývalým partnerem komunikovat bez pláče, výčitek a hádek,“ dál říká odbornice.

Proč je to špatně? Kdo chce být za chudinku, která ostatním vysává energii a které se příště všichni radši vyhnou, ať tuhle metodu klidně praktikuje.

3. Snaží se být kamarádkou

Ani podání návrhu na zachování užší vazby nemusí být bez komplikací. Podle Černé přátelství po rozchodu prostě nefunguje. „Opak může nastat až v momentě, kdy jsou oba dva s rozchodem vyrovnaní. Pokud se zhrzená žena snaží být přátelská a dělá, že je vše v pořádku, sama sobě tím lže a ve finále se stejně necítí dobře,“ vysvětluje kouč.

Proč je to špatně? „Lhaní si do kapsy“ bolest z rozchodu jen prodlužuje. Pokud si partneři vzájemně neodpustí, dochází ke zbytečnému sypání soli do otevřených ran – na obou stranách.

4. Komunikují až příliš

Mezi další chyby, kterých se ženy při kontaktu s bývalým dopouštějí, patří přehnaná aktivita. Lenka Černá dodává, že tohle dělají dámy, které se snaží získat muže zpět. Přitom, když žena muži nedá prostor, aby mohl dýchat a případně rozchod přehodnotit, on jí spíše uteče.

Proč je to špatně? Stíhačka. To je ten správný výraz pro ženu, která se urputně snaží dostat odpovědi na otázky, nad kterými ani sám bývalý nezačal přemýšlet.

Foto: Thinkstock

Mužům někdy trvá déle, než pochopí, že ve skutečnosti bývalé partnerce o žádné skutečné přátelství nejdeFoto: Thinkstock

5. Řeší vše přes přátele

„Někdy máme tendenci po rozchodu rozebírat náš bývalý vztah se společnými přáteli, a to také nedělá dobrotu,“ myslí si kouč s tím, že je určitě dobré svěřit se a přijmout pomoc přátel, avšak i toto má své meze.

Proč je to špatně? Přes přátele může vzniknout informační šum, což si bývalý špatně vyloží. Dobíhající konflikty tak na sebe nenechají dlouho čekat. Kdo to má zapotřebí? Když rozchod, tak důstojný!

Suma sumárum, pokud se snažíte urovnat věci se svým ex, je třeba trochu vstřícnosti. Ujistěte se, že neděláte žádnou z výše uvedených pěti chyb, protože ty vám rozhodně nepomohou k lehčímu ukončení vztahu.

A jak se s bývalým bavíte vy? Taky mu děláte naschvály jako většina žen?

Reklama

Načítám