Hlavní obsah

5 cviků, které vám vytvarují ženské křivky

Foto: isifa

Cvičit jednou za čas je k ničemu. Chce to pravidelně. Pak stačí málo!Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné odsávání tuku, vyhlazení vrásek a zvětšování prsou! Abyste se cítily štíhlejší a ženštější, stačí vám deset minut našeho cvičení, zadarmo. To stojí za zkoušku, nemyslíte?

Článek

Nemusíte hned nutně lítat po tělocvičnách a dřít jako kůň, abyste se zbavily faldů z letních hříchů. Máme pro vás pár cviků, které vám vylepší držení těla a díky tomu pak opticky i zeštíhlíte! A to už je přece pádný důvod k tomu, abyste si našly pár minut a vyzkoušely. Co přesně? Podívejte se níže!

Pozice stromu umí dlouhé nohy

Jak na to:Je balančním cvikem z powerjógy a srovná vám záda i dýchání. Pokud ho děláte poprvé v životě, stačí, když si opřete chodidlo o kotník. Čím líp vám půjde, posouvejte založení chodidla výš. Podstatné je protlačení pánve vpřed – tím udržíte i lépe pozici. Dívejte se do jednoho bodu a pro zjednodušení držte ruce klidně ne nad hlavou (jak vidíte), ale před hrudníkem. Povolte ramena, hrudník lehce vpřed, vtažené břicho.

Foto: isifa

Neprohýbejte se v bedrech, ale vtáhněte břichoFoto: isifa

Kolik:Vydržte pět vteřin a vystřídejte nohy.

Co posiluje: zpevňuje střed těla, tedy břišní svaly plus záda

Výpady vpřed vytvarují zadek

Jak na to:Vykročte dopředu a hlídejte si, aby koleno nohy, která jde vpřed, byla kolmo nad kotníkem. Jinak si koledujete o bolesti kolen. Zároveň držte kolmé k zemi i tělo – žádný předklon nebo záklon, zkrátka rovně. Veškerou váhu rozložte do chodidel, nepřenášejte ji jen na špičky. Pro lepší stabilitu si dejte ruce vbok. Proveďte levou, pak pravou.

Foto: isifa

Udělejte dlouhý krok a našlapujte na celé chodidlo, ne na špičkuFoto: isifa

Kolik:3x 10 na každou nohu, přičemž nohy střídejte.

Co posiluje: tvaruje hýždě a stehna

Zkracovačky pomohou k plochému břichu

Jak na to: Posaďte se na míč tak, abyste při zvedání horní části těla měly podepřená bedra. Díky tomu se zapojí jen svaly břicha! Nohy si rozkročte na šíři boků, ruce si dejte za hlavu, hrudník lehce vpřed. Od míče se zvedejte pomalým plynulým pohybem v rozsahu zhruba 30 cm tak, abyste vnímaly zapojení břišních svalů, ne zad. Při pohybu nahoru je výdech, dolů nádech.

Foto: isifa

Plynulé a krátké hmity stačí k tomu, abyste břicho posílilyFoto: isifa

Kolik:3x 10 až 15 opakování

Co posiluje: přímé břišní svaly

Cris cross vsedě rovná záda

Jak na to:Když už jste na míči, posaďte se, narovnejte záda a střídejte upažování paží ze stranu na stranu. Levá ruka jde napravo a naopak tak, aby docházelo k posilování šikmých břišních svalů.

Foto: isifa

Vnímejte, jaké svaly zapojujeteFoto: isifa

Kolik: 3x 8 až 12 opakování

Co posiluje:šikmé břišní svaly

Unožování vleže zmenšuje boky

Jak na to: Vleže na boku si ruce dejte tak, aby ta, o níž jste opřeni, měla loket pod ramenem. Vtáhněte břicho a dbejte, ať jste narovnané a tedy důsledně s celým tělem na boku. Nohu zflexujte (špičku přitáhněte) a provádějte mírný pohyb nahoru a dolů. Pozor, ať u toho nepřitahujete ramena k uším.

Foto: isifa

Pozor na přepadávání těla dopředu. Musí být v roviněFoto: isifa

Kolik:3x 10 až 12 na každou nohu

Co posiluje:tvaruje oblast boků, vnitřních stehen a hýždí

Tak jak, nezkusíte je? Dejte nám vědět, jak se vám cvičilo!

Reklama

Načítám