Hlavní obsah

5 důvodů, proč toužíme po mužích

Foto: Thinkstock

Ženy potřebují k partnerství něco jiného než mužiFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas jsou na zabití! Štvou nás, hádáme se s nimi, a přesto si většina žen nedovede představit život bez muže. Proč je tak moc potřebujeme? Z jakých důvodů je tolik milujeme? Zajímá vás pět nejdůležitějších věcí, proč je partnerství tak fajn? Pak čtěte dál! A pokud tohle s vaším mužem necítíte, tak pryč s ním?! Nebo mu ještě dáte šanci?

Článek

Doba se sice dost mění, postavení a důležitost muže a ženy ve společnosti se srovnává a už dávno neplatí, že muž je vůdce, kterého žena jen slepě následuje. Jedno ale platí stále. Ženy ke svému životu muže potřebují! Stále funguje staré pořekadlo, že dva se lépe zahřejí, a když jeden upadne, druhý ho pozvedne. „Platí to, i když dnes už nelze zcela jasně říci, kdo koho více," říká kouč partnerských vztahů Aleš Kalina. A tohle je náš ženský manifest, pánové, nejen z našeho Panelu mužů. Toto jsou důvody, proč po vaší společnosti tolik prahneme! Co vy na to?

1. Buď mi tím nejdražším přítelem

Nechceme v prvé řadě sex, výstavního krasavce ani jeho tučné bankovní konto! Ve vztahu toužíme hlavně po opravdovém přátelství! Co s chlapem, který nás občas vezme na dobrou večeři, u ní telefonuje, protože je přece zaměstnaný nebo nudný suchar, a pak se s námi tak nějak pomiluje. To je pro nás málo! My se s vámi, pánové, chceme smát i plakat. Toužíme po příteli, který nás utěší, když je nám zle. A my utěšíme jeho, když mu třeba nevyšlo vytoužené povýšení v práci. Staňte se naším opravdovým přítelem a my vás budeme zbožňovat! „Pokud mezi dvojicí nebude žhnout přátelství, ostatní parametry jsou k ničemu," potvrzuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

2. S tebou dosáhnu čehokoli!

Každý máme nějaké vlohy, nějaký talent, něco, co nás naplňuje, baví, po čem toužíme. Podpořte nás, pánové, dopřejte nám pocit, že s vámi zvládneme cokoli! Pomozte nám uskutečnit naše sny, na něž nám chybí odvaha. Držte nás za ruku, když se budeme chystat skočit s padákem. Pomozte nám rozjet obchod s luxusními podprsenkami, je-li to náš sen a máte-li pocit, že máme šanci uspět. „Partner by měl znát svou polovičku natolik dobře, že ji dokáže zaktivizovat, donutit ji k akci, podpořit ji a postrkovat vpřed přes veškeré špatné nálady a splíny," upřesňuje Aleš Kalina.

3. Na nic nejsem sama!

Milujeme pocit bezpečí. Tradiční slib „v dobrém i zlém“ pro nás není jen klišé! Potřebujeme s vámi, naši milovaní, sdílet veškeré slasti i strasti života. Vědomí, že nejsme samy, nám dává sílu. Toužíme s vámi mluvit – o všem a skoro pořád. Víme, že vás to rozčiluje, ale vydržte to! Dává nám to pocit, že společně překonáme i ty největší problémy. Že vám za to stojíme!

4. Dejte nám budoucnost

Jednou to přijde na většinu z nás a pocítíme touhu založit rodinu. A od vás, pánové, toho potřebujeme víc než jen tu „zázračnou tekutinu". Chceme pro své děti milujícího otce, který s nimi bude pouštět draka, ale také stanoví výchovné mantinely, dohlédne na jejich dodržování a bude neohroženě chránit rodinu. Silný muž a bezbranné dítě – to je obrázek, ze kterého šílí nejedna žena.

A ač se to nemusí někomu líbit, se zakládáním rodiny souvisí i budování jakési „finanční říše“. Nemusíme být nutně zlatokopky, ale očekáváme, že náš partner učiní vše pro to, aby byla jeho rodina zajištěna. Dejte nám a našim společným dětem budoucnost! „Ženy by rády s partnerem vybudovaly něco, co by jejich potomkům zajistilo budoucnost. Jde jim o to, aby své děti nepustily do světa s holým zadkem, který třeba samy měly celý život,“ vysvětluje Aleš Kalina.

5. Nestydím se, protože mě miluješ

Sex pro nás není jen formou tělesného uspokojení, ale důkazem lásky. Toho, že o nás stojíte, že náš vztah má skutečnou hloubku. A víc než o sex nám jde o intimitu. Milujeme ten pocit, že existuje někdo, kdo o nás ví všechno, zná každý kout našeho těla včetně všech nedokonalostí a chyb. Toužíme po někom, před kým nemusíme zatahovat břicho, nemusíme schovávat celulitidu pod župan, a přesto víme, že jsme žádané. Že nic z toho nemění nic na vašem zájmu a lásce k nám. Dopřejte nám ten pocit, dávejte nám najevo svou lásku a city, jak jen vám to síly dovolí!

Co za to, říkáte si? Přece lásku a nekonečný obdiv!

A co vy, milé čtenářky? Proč milujete a potřebujete své muže? Nebo nesouhlasíte a máte pocit, že bez mužů je to snadnější? Podělte se s námi o své názory v diskusi pod článkem.

Související témata:

Načítám