Hlavní obsah

5 mýtů o pánském rozkroku. Tyhle už neplatí!

Foto: thinkstock

Věříte povídačkám? Přečtěte si pravdu!Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozná se velikost mužského údu podle nosu? Je každodenní „uvolnění" plýtváním, které snižuje možnost otěhotnění? A který léčí? Odhalte pravdy a mýty okolo pánského klína!

Článek

Povídaček se zrnkem pravdy existuje… Ale některé omyly už jsou dávno vyvráceny! Na tyhle mýty o pánském rozkroku už nikdo nevěří!

1. Každodenní ejakulace snižuje počet spermií

Častá soulož je prý škodlivá. A onanie taky. Denní „leštění rodinného stříbra“ snižuje počet spermií v ejakulátu, a tím si dotyčný „odlehčuje svůj náklad“ a snižuje šanci na početí. Cože? „Tak to se mužů opravdu netýká, pokud se snaží svoji ženu oplodnit,“ říká urolog a expert na zdraví mužů Larry Lipshultz z Houstonu, který tuto otázku uvádí na pravou míru v jednom z pánských magazínů. Uf, není tedy důvod ničit mu porno skrýše.

2. Průměrná délka penisu při erekci je 20 centimetrů

Neměří se? Tak to je jedině dobře. Není jasné, kdo tuhle fámu rozšířil, ale 20 centimetrů při erekci rozhodně není standardní délka. Ta průměrná se podle výsledků studie zveřejněné v časopise British Journal of Urology International pohybuje v rozmezí mezi 13,97 až 15,75 centimetrů. A propos: Pro dokonalé sexuální uspokojení jsou rozhodující i jiné faktory než délka a obvod. Ani délka soulože není rozhodující!

Foto: thinkstock

Na délce až tak moc zase nezáležíFoto: thinkstock

3. Močení vsedě je pro pány lepší

Říká se, že muž by měl při vyprazdňování močového měchýře sedět. Prý je to pro jeho penis a hygienu na WC lepší. „Ve skutečnosti je to naopak," říká doktor Lipshultz. „Když si muž sedne na mísu, bude vytvářet velmi ostrý úhel v močové trubici. Poloha vestoje je tak mnohem lepší.“ Musíte si tedy vybrat. Buď čistý záchod, nebo zdravého muže…

4. Každé sperma léčí

Mezi jednu z mnoha anket pojednávajících o zdravotních výhodách spermatu patří i ta uskutečněná Státní univerzitou v New Yorku, která porovnala sexuální život 293 žen a jejich duševní zdraví. Studie ukázala, že mužské semeno skutečně obsahuje látky, které zlepšují náladu, zvyšují náklonnost, navozují lepší spánek, a dokonce obsahují minimálně 3 přírodní antidepresiva.

K dosažení takového efektu ale nestačí souložit bez ochrany nebo polykat ejakulát jednou měsíčně, a rozhodně nelze se spoléhat na kvalitu spermatu nového milence. Vědci tvrdí, že tělo dokáže rozeznat cizí spermie a nereaguje na ně tak pozitivně jako na spermie dlouhodobého partnera.

Foto: thinkstock

Stálý partner je i pro vaše tělo prostě zdravější!Foto: thinkstock

A že se sexu věnujete málo? Možná si za to můžete samy! Zkuste spolu víc mluvit a vytvořit opravdovou sexuální harmonii.

5. Podle nosa poznáš kosa

Podle některých se velikost mužského údu určuje podle délky nosu. Nic ale neprokázalo, že by právě ten měl spojitost s geny ovlivňujícími vývoj organismu (tak zvané HOX).

„Na nos zapomeňte, nemá s pohlavím nic společného,“ vysvětluje Francouz Antonio Fischetti ve své knize Nevyslovitelné otázky o sexu, kde shrnuje nejnovější poznatky lékařů a biologů z oboru sexuologie. Prý ale existuje spojitost mezi proporcionalitou penisu a prstů. „Zjistilo se, že penis i prsty jsou normální, pokud jsou všechny geny HOX činné, a zkracují se, sníží-li se počet HOX na polovinu.“ Příště se mu tedy zaměřte na ruce! Nebo ne? Není lepší vrabec v hrsti než holub na střeše? Někdy možná ano…

Který mýtus vás doslova překvapil?

Načítám