Hlavní obsah

5 chyb, které v sexu děláte oba dva!

Foto: isifa

Sexuální nesoulad nebývá chybou jen jednoho z partnerůFoto: isifa

Reklama

Nějakých chyb se v ložnici dopouštějí ženy, jiných zase muži. Ovšem existují i případy, kdy si za sexuální nesoulad mohou partneři rovným dílem. Zamyslete se nad tím, jestli v tom už taky nelítáte!

Článek

Sex je umění kompromisu. Víte ale, že jisté osudové chyby v posteli nejsou pouze individuální záležitosti? Tímhle si pár ničí vášeň společným dílem!

1. Stále stejná písnička

Klasický milostný scénář vypadá takhle: on zahajuje sex, ona je pasivní, přijímá hýčkání, teprve pak se „odváže“. Mnoho žen se cítí rozpačitě a vlezle, když mají začít, jenže jak už se to takhle jednou „nastaví“, většinou se situace nemění ani později.

Podle Les Parrot, profesorky psychologie na Seattle Pacific University, je chybou, když je muž vždy iniciátorem sexu, čímž si nastaví nerovnováhu ve vztahu. „Obecně platí, že muži chtějí být intimně pronásledováni svými partnerkami stejně jako ženy,“ říká. Proto se považuje za přešlap, když se muž neustále stylizuje do pozice lovce, a žena mu nikdy nedovolí přijmout pozici loveného.

2. Neinformovanost

Antikoncepce a ochrana proti pohlavním chorobám je společná záležitost páru, ať už spolu ti dva žijí deset let nebo se poznali minulý týden. Je liché obviňovat muže z kvasinkové infekce nebo toho, že si „nedával pozor“. Údiv „potom“ už k ničemu není. Dva dospělí lidé by se měli dospěle chovat a být zodpovědní.

Foto: isifa

Mluvte spolu! Otevřeně, upřímně, oba!Foto: isifa

3. Uzavřenost

Povinností každého by mělo být vyjádření se. Hezky vzájemně, jeden druhému! Kdo mlčí a spoléhá se na to, že se partner dovtípí, sám se okrádá o skvělý sex a milence staví do nevýhodné pozice. Jeden mluví, druhý naslouchá. A obráceně.

Výzkumnice Elizabet Babin z Cleveland State University v Ohiu potvrdila, že sexuální život je mnohem lepší, když pár vede otevřený dialog místo předvádění falešných orgasmů. „Své hovory můžete nacvičovat před zrcadlem,“ říká pro server LiveScience. Nebo… Během sexu se vyjadřujte neverbálně, tělem. Prý to má stejný účinek jako ústní vyjádření. A pomozte partnerovi, aby se otevřel, nezesměšňujte jeho názory nebo přání, jinak se podílíte na společné chybě.

4. Čekání na vhodnou náladu

Alisa Bowman, americká spisovatelka a odbornice na manželství, považuje za intimní selhání páru čekání na tu „správnou náladu“. „Možná jste se přirozeně cítili v náladě, když jste byli mladší a uvolnění. Jenže kariéra, stres a rodičovské povinnosti odsouvají chuť na sex do pozadí. Pokud ale budete čekat na vhodný okamžik, nemusíte se dočkat do konce svého života,“ varuje. Proto vytvářejte příležitosti pro chvíle ve dvou!

5. Spěch „po“

Chvíle uvolnění po sexu má svůj význam. „Obvyklými zábavami při dohře, kdy se dvojice zklidňuje a žár sexuálního setkání uhasíná, jsou pití nápojů, poslech hudby, rozmluva, mazlení. Nic z toho není třeba prodlužovat nebo formalizovat. Směr a povaha se přizpůsobí denní době a náladě,“ popisuje doktor Glenn Wilson v knize Vynalézavá láska s tím, že dohra by se neměla opomíjet, neboť podporuje další sexuální aktivitu a přináší uvolnění, což je pro pár velmi důležité! Nepřeskakujte ji!

Tak co, našli jste se v některé situaci? Žádný strach. Když se podílíte na intimní chybě, tak ji spolu můžete i vyřešit. Ve dvou se to lépe táhne!

Reklama

Související témata:

Načítám