Hlavní obsah

9 chyb, které ženy dělají v posteli. Vy taky?

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Reklama

Lepší, šťavnatější a doslova pestrobarevný milostný život může mít každý. Stačí vyhýbat se neobratnostem, které kazí prožitky i výsledný dojem z intimity. Jak si v posteli užít na maximum? Hlavně se musíte vyhnout následujícím chybám.

Článek

Proč si zbytečně kazit radost ze sexu, vždyť se jedná o činnost, která dělá dobře tělu i duši! Škoda, že to doteď některé ženy nepochopily. Zkontrolujte seznam devíti položek, jsou na něm sexuální přešlapy žen, které je obírají o skutečnou rozkoš! Jaké dělají chyby (a vy možná také)?

1. Nevěří si

Podle britské sexpertky Tracey Cox v posteli může zářit každý. „Na velikosti pohlavních orgánů skutečně nezáleží. Ani na vzhledu nezáleží,“ zastává názor odbornice. „Když jste v posteli, je mužům jedno, jak vypadáte. Tak proč se trápíte povislými ňadry nebo celulitidou?“

2. Odbývají předehru

Jste ráda, že vás pomiloval asi za pět minut od prvního polibku? Problémy s erekcí nejspíš nemá, což je dobře, ale rozhodně mu tenhle bleskový přístup k sexu nemusí vyhovovat pořád. Nejen ženy totiž milují pomalejší nástupy, proto se snažte nespěchat! „Hýčkejte partnera masáží, hlaďte ho a mazlete se s ním. Natřete sebe i jeho olejem a lehněte si na něj tak, že část váhy budete mít na rukou. Klouzejte po něm nahoru a dolů. Dávejte mu najevo, že vás vzrušuje,“ radí Tracey Cox.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

I muži mají rádi předehru, zvyšuje touhu a umocňuje orgasmusFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

3. Přenechávají vedení

Jistě, je fajn zahrát si na svedenou, která se nechá opečovávat svým milencem a v podstatě nehne ani prstem. Jenže všeho moc škodí. Pokud při každém milostném setkání očekáváte, že iniciativu převezme výhradně on, může se partner začít nudit. Laxnost v tomto směru vypovídá i o vašem slabém zájmu o něj, tak na to pozor.

4. Vyčítají si chybějící orgasmus

Fyzická či psychická únava, příliš rychlý sex čili nedostatečná předehra. Na orgasmus nějak nedošlo? I to se přece může stát! „Sex neprobíhá pokaždé jako v televizním seriálu, kdy má dvojice orgasmus skoro vždy, když se na sebe jen podívá. Orgasmus někdy je, a někdy není. Že by byl pořád, s tím jsem se ještě nesetkal,“ zastává názor český sexuolog Zlatko Pastor. No jistě, jenže ty výčitky… Kolikrát je máte za sebou právě vy?

5. Spoléhají se víc na muže, než na sebe

K zubaři i na gynekologii chodíte pravidelně, pečlivě pečujete o své tělo. Jenže pak stačí poblouznění mysli, pár skleniček vína, spoléhání se na náhodu či slepá důvěra v milence. Že si partner nestihl navléct kondom, ač to slíbil? Tohle dělá podle studie, jejíž závěry publikoval magazín „Sexual Health“, 51 % mužů. Berte to jako varování.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

51 % mužů si kondom nenasadí, ač to na začátku slíbí. Žena na tom musí trvatFoto: George Rudy, Shutterstock.com

6. Nenavigují

Muži nejsou vševědoucí. Ani ti žijící v dlouhodobých vztazích nikomu do hlavy nevidí a tudíž ani netuší, jestli jejich partnerka má náladu na hlazení ve vlasech, líbání těla nebo rovnou orální sex. Proto je důležité při sexu mluvit a nic si nenechávat pro sebe. Jenže ruku na srdce, kolikrát došlo právě ve vaší ložnici k zatajení nějakých důvěrných informací? Prsty obou rukou vám nejspíš stačit nebudou.

7. Nechválí

Ano, i pánové potřebují ocenit, docenit a pochválit. Odráží se to na jejich sebevědomí i pozdějším chování. Že pořád zapomínáte poděkovat za vynesený koš, uklizené nádobí nebo vášnivou noc? To je špatně. Pak se nedivte, že je váš partner otrávený.

8. Zakazují si fantazie o jiných mužích

„Zvláště u žen, u kterých je role fantazie pro jejich sexuální vzrušení významnější než u mužů, se setkávám s dotazem, zda je v pořádku, když při milování se svým partnerem myslí na jiné,“ říká sexuolog Petr Weiss s tím, že ženy často tyto představy považují za zradu vůči stávajícímu milenci. Pravdu? Fantazírovat je naprosto normální. Užírat se tím, že hlavní roli v erotickém příběhu neztvárňuje aktuální partner, je zbytečné.

9. Zavírají oči

Pohledy z očí do očí prohlubují spojení a podle sociálních psychologů jsou považovány za základy intimity a lásky. Pokud neustále oči zavíráte, připravujte se o mnoho. „Při milování bedlivě pozorujte, co se mezi vámi odehrává, dívejte se druhému do očí. Nezaměřujte se jen na dotek, protože čím víc smyslů je v akci, tím lépe pro vás,“ popisuje sexpertka Tracey Cox v jedné ze svých příruček.

A jakého zlozvyku se v ložnici nemůžete zbavit vy?

Reklama

Načítám