Hlavní obsah

5 tipů, jak využít skleničku od lískooříškové pomazánky

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi lískooříškové a čokoládové pomazánky? V tom případě od nich příště nevyhazujte obaly a vyrobte si z nich praktické i roztomilé dózy, které u vás doma jistě najdou další uplatnění. Máme 5 tipů.

Článek

Zbyly vám doma prázdné sklenice od burákové, lískooříškové či kakaové pomazánky, kterou miluje většina dětí k snídani i jen tak na lžičce? Určitě je nemusíte hned vyhazovat do kontejneru, ale naopak je doma využijte užitečným způsobem. Podívejte se na naši dnešní inspiraci, která se vám bude hodit na podzimní odpoledne a večery, až bude venku nevlídno. Samozřejmě že můžete do zdobení zapojit i vaše děti.

Na bonbony

Menší skleničky skvěle poslouží jako uzavíratelné dózy na gumové bonbony, které tak zůstanou déle měkké, neboť vám v otevřeném plastovém sáčku většinou ztvrdnou. Víčka můžete vtipně ozdobit akrylovou barvou či barvou ve spreji. Než ji však použijete, nalepte do středu víčka malou figurku. Navrch je dobré použít ještě krycí lak, aby se vám barva neodlupovala a lépe držela.

Foto: Greta Blumajerová

Roztomilé dózy nadchnou malé dětiFoto: Greta Blumajerová

Jako svícen

Efektní svícínek jsme vytvořili pouze pomocí barevné lepicí pásky zvané také washi tape. Nejprve jsme však doprostřed sklenice nalepili vystřižené srdíčko z papíru, přes něhož jsme lepili pásku dokola. Srdíčko pak stačilo vyříznout podle šablony tenkým odlamovacím nožíkem. Do sklenice jsme nasypali ozdobný písek, který seženete v obchodech s dekoracemi i hobby potřebami.

Foto: Greta Blumajerová

Podzimní večery přímo vybízejí k romantice při svíčkáchFoto: Greta Blumajerová

Praktický jehelníček

V každé domácnosti je občas potřeba zašít pár věcí. Ty nejnutnější propriety tak můžete mít schované v krásné dóze s jehelníčkem. Ten jsme ušili z kousku látky, ze které zprvu vystřihnete malý ovál, jehož okraje obšijete a stáhnete k sobě. Vnitřek však vyplňte například ovčí vlnou či měkkou ponožkou, aby jehelníček získal ten správný tvar. Když ho máte hotový, přilepte ho k víčku sklenice tavnou pistolí.

Foto: Greta Blumajerová

Jehelníček pro každou švadlenkuFoto: Greta Blumajerová

Dávkovač mýdla

Do víčka opatrně vyřízněte malý otvor, kterým prostrčte pumpičku z jakékoli jiné lahvičky. Nejprve však vyměřte a ustřihněte délku hadičky tak, aby sahala těsně na dno lahvičky. K víčku připevněte pumpičku tavnou pistolí, jen pozor, aby se vám lepidlo nedostalo dovnitř, aby pumpička fungovala. Dávkovač mýdla můžete ještě ozdobit třeba barvami na sklo či dekoračními samolepkami.

Foto: Greta Blumajerová

Zkuste si ozdobit vlastní dávkovač mýdla, bude vás to bavitFoto: Greta Blumajerová

Ozdobná dóza

Poslední dóza nadchne všechny milovnice jednorožců a můžete do jejího zdobení zapojit své dcery, které ji například využijí na své poklady či sponky a gumičky do vlasů. A jak na to? Sklenici nejprve natřete růžovou akrylovou barvou, do níž můžete vsypat jemné třpytky. Ty jsme zafixovali ještě krycím lakem a namalovaly z přední části oči.

Z boku víčka jsme přilepili tavnou pistolí pár umělých květů, které vypadají jako věneček, a ze shora nalepili papírové uši a roh. Uši vystřihněte z bílého papíru a můžete ještě růžově vybarvit vnitřek nebo ho polepit růžovým papírem. Roh je vytvořený jen smotaným kouskem papíru do tvaru kornoutku a polepený zlatobílou stuhou.

Foto: Greta Blumajerová

Dóza pro holčičky v podobě oblíbeného jednorožce bude zároveň ozdobou dětského pokojeFoto: Greta Blumajerová

A jaké využití by se líbilo vám?

Reklama

Související témata:

Načítám