Hlavní obsah

8 rad, jak ve vztahu budovat a udržet sexuální přitažlivost!

Foto: Irina Bg, Shutterstock.com

Udržujte ve vztahu vášeň a vzájemně přitažlivou chemiiFoto: Irina Bg, Shutterstock.com

Reklama

Představte si, že sedíte naproti sobě a jeho pohled signalizuje, jak moc po vás touží. Nic jiného neexistuje. Lidé, pití, jídlo, hudba… Neuvěřitelné, že? Tomu se říká sexuální chemie. Jak ji budovat?

Článek

Sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu popisuje sexuální přitažlivost vůči někomu jako klíč k vášni. A podle něj se dá podporovat a navýšit, i když už s partnerem nejste ve fázi líbánek. Co radí? Zde je osm způsobů, jak se buduje a posiluje přitažlivost.

1. Podělte se o jeho záliby

„Muži i ženy. Na pohlaví nezáleží. Všichni mají rádi, když se zajímáte o koníčky toho druhého, byť je to jen na jeden den. Proto si klidně zahrajte videohru a v mezičase uzavřete sázku, že kdo vyhraje, získá sexuální přízeň toho druhého,“ popisuje seznamovací a intimní guru na svém blogu s tím, že v létě je skvělé jít s partnerem na ryby, mít na sobě sexy šortky a nechat své nohy viset jen tak přes okraj lodi. „Nebojte se svádět ho, zatímco dělá něco, co miluje,“ ještě doporučuje.

2. Podporujte napětí

Není žádným tajemstvím, že muži milují „pronásledování“. To znamená, že dáváte najevo svoji touhu – a neváháte po nich vystartovat. I když vás odmítnou, dělá jim to dobře. A upřímně? Často to funguje i naopak. „Je však důležité tyhle hry vyvážit. Ujistěte se, že období aktivity je vyváženo pasivitou. Přílišná sexuální agresivita může mít opačný účinek,“ dál radí Sean Jameson. Takže, i ostýchavost k vám patří! Hezky půl na půl.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Napětí je důležité koření láskyFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

3. Nešetřete originálními komplimenty

Sexuální chemie mezi mužem a ženou se posiluje i tak, že si všímáte úsilí, které partner vynaložil. Pochvalte ho, když vypadá dobře – a myslete to upřímně. Skutečně se jedná jen o „pravé“ pochvaly, ne naučené fráze. Mimochodem, podle britské sexuoložky Tracey Cox si lidé nejvíce cení komplimentů pronesených za zády. Zkuste toho vašeho pochválit před jeho matkou, sestrou, kolegou…

4. Dotýkejte se při hovoru

Podle zmíněného kouče se také nejlépe podpaluje oheň vášně tím, že se dotýkáte ramene či partnerových zad, zatímco s ním mluvíte (nebo vybíráte oběd z jídelního lístku). „Když se druhého dotýkáte po celý den, a to zejména při hovoru, jeho mysl ho přiměje toužit po vás i v noci,“ vysvětluje Sean Jameson.

5. Flirtujte

Zní to jako nějaká otřepaná fráze, ale bohužel, v mnoha vztazích lidé flirtují maximálně pár měsíců od seznámení. A to způsobuje stagnaci milostného života a oslabování sexuální chemie. Snažte se flirtovat i po letech vztahu, usmívejte se, reagujte na milencovy vtipy a na pár vteřin mu připomeňte, jak silný je váš oční kontakt. Nic víc. Buďte sama sebou.

Foto: Shutterstock.com

Flirtem dáte najevo, že o sebe vzájemně stojíte, Dean DrobotFoto: Shutterstock.com

6. Neustále noste hezké spodní prádlo

O krajkových kalhotkách toho bylo napsáno už dost, nicméně znáte jejich skrytý význam? „Nedovolte, aby z vašeho života zmizelo krásné spodní prádlo, a noste hezké podprsenky a kalhotky kvůli partnerovi i kvůli sobě. Jeho myšlenka, že pod oblečením máte něco pěkného i ve všední den – navíc primárně pro sebe, je neuvěřitelně horká a rajcovní,“ apeluje sexuální kouč.

7. Vyhněte se pronásledování

On jde ven s přáteli. V pořádku. Nevolejte mu, kdy přijde, a nechte ho být svým vlastním pánem. Pokud se začnete chovat jako stalker, partner o vás rychle začne ztrácet zájem, i když možná patříte k nejkrásnějším bytostem, které kdy viděl.

8. Chovejte se spontánně

Nákupy v přeplněném marketu, čekání v koloně. Polibek, který je o něco málo delší než normální pusa při loučení, umí rozproudit krev i povzbudit mysl. „Sem tam svého muže tímto způsobem překvapte,“ uzavírá irský kouč. Čekali jste něco složitějšího?

A jak sexuální napětí posilujete vy?

Reklama

Načítám