Hlavní obsah

8 tipů, jak ušetřit za kosmetiku

Foto: Thinkstock

Necháte se zlákat k nákupu hezkým obalem?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nač čekat do Nového roku, když si nové předsevzetí můžete dát již dnes? A nebude řeč o dietách. Tentokrát budeme krmit – ne sebe, ale prasátko. Prozradíme vám totiž pár tipů, jak ušetřit za vaši milovanou kosmetiku.

Článek

Přestože muži často kroutí hlavami nad tím, kolik jedna žena může upotřebit kosmetiky, my víme své. Seznam věcí, bez kterých se neobejdeme, je pořádně dlouhý, ale to neznamená, že bychom přece jen někde nemohly ušetřit.

1. „vévévé, tečka…“

Spousta žen už nakupuje na internetu a to zejména parfémy. Na webu ale koupíte nejen je, sehnat můžete jakoukoli pleťovou či vlasovou kosmetiku. Nemusíte se přitom držet jen českých vod, za výhodné ceny nakoupíte zejména přes zahraniční weby a to kolikrát o dost levněji. V průměru můžete ušetřit až třetinu ceny a u některých stránek dokonce neplatíte ani poštovné.

2. Buďte ve střehu

Dáváte přednost nabídkám v kamenných obchodech? Ani tak internet neopomíjejte. Sledujte stránky svých oblíbených značek, ty často informují o různých výhodných akcích a nezapomeňte si brát letáčky. Taky vás potěší, když nakoupíte 1 + 1 gratis?

3. Neunáhlete se

Porozhlížíte se po novém krému? Než si pro něj dojdete, podívejte se na recenze a ani tentokrát nezůstávejte jen v Čechách. Přípravky bývají ohodnocené hvězdičkami, takže uvidíte, jak si váš favorit stojí, aniž byste musela zběsile listovat slovníkem. Každému sice sedne něco jiného, ale je rozdíl, když přípravek sedne 75 % testovaných nebo jen 15 %. Nezapomeňte ani na zkoušení za pomocí vzorečků a to obzvlášť u dražších věcí. Nenechte se odbýt českými prodavačkami a zkuste to „o dům dál“. Tak zjistíte, jestli nejste na výrobek alergická a uvidíte, jestli vám vůbec sedne. Přece nevyhodíte několik stovek!

Foto: Thinkstock

Masku nebo peeling vyrobíte i domaFoto: Thinkstock

4. Stop náletům na drogerie a parfumerie!

Zní to sice jako samozřejmost, ale zkušenosti a praxe mluví jasně. Pro spoustu z nás jsou obchody s kosmetikou hotovým morem. Dokud ty věci nevidíme, ani nás nenapadne, že bychom je potřebovaly. A jak zdůvodníte to třetí tělové mléko? Jestli chcete ušetřit, na podobná místa nevkračujte bez jasného seznamu toho, co vám skutečně chybí.

5. Home made

Spoustu peněz ušetříte i za vlastnoručně vyráběné masky a zábaly. Pleť můžete osvěžit nastrouhanou okurkou smíchanou s medem, peeling vyrobíte z kombinace cukru, trochy oleje a medu a proti celulitidě můžete vyzkoušet masáž z mleté kávy a trochy oleje. Více domácích receptů najdete v článku Pleťová maska? Sáhněte do lednice!

Foto: Thinkstock

Tmavší pudr můžete použít na čelo a braduFoto: Thinkstock

6. Utrácejte s rozmyslem

Jsou produkty, do kterých se investovat vyplatí, a výrobky, které vám postačí levnější. Dopřejte si kvalitní krém, pořádný make-up a ušetřete na odličovadle nebo řasence. Ani u sprchového gelu vaše pokožka nepozná, kolik stál.

Tip:Kupujete si úžasnou, ale hříšně drahou řasenku? Až ji spotřebujete, nechte si její kartáček. Právě ten totiž dělá perfektní řasenku perfektní řasenkou. Příště si kupte nějakou levnější (případně se v drogeriích prodávají i samostatné náplně) a kartáčky vyměňte.

7. Vsaďte na multifunkci

Odličovací gel nebo mléko by vás nemělo štípat v očích, abyste ho mohly použít i na ně a nemusely kupovat dva přípravky. Multifunkce letí i v líčidlech, seženete spoustu kousků, které jsou jak na tváře, tak i líčka nebo oči. Produkt přitom nemusí mít nálepku „multifunkční“. I své staré zásoby líčidel můžete využít porůznu. Rtěnky a barevné lesky, které se vám přestaly líbit, klidně použijte na tváře (u krémových přípravků ale nezapomeňte na pečlivé rozetření prsty „doztracena") a zbytečně tmavý pudr použijte k vystínování obličeje (tmavší mohou být místa, kterých se dotýká slunce nejvíce – vršek čela, tváře a brada). Všechno můžete nějakým způsobem uplatnit.

8. Pozor na množství!

Spousta žen přípravkem plýtvá, aniž by to tušily. Mají totiž za to, že čím více produktu použijí, tím lépe bude fungovat. Tak to ale vůbec není. Vzpomeňte si na to, až příště otevřete kelímek s krémem. Zajímá vás, kolik byste toho na sebe měla tedy správně „naplácat“? Přečtěte si článek Krému stačí méně, než si myslíte.

A jak jste na tom vy? Snažíte se s nákupem kosmetiky krotit nebo máte jiné „fígle“ na to, jak ušetřit? Těšíme se na vaše tipy a triky!

Reklama

Související témata:

Načítám