Hlavní obsah

8 ženských návyků, které muži nikdy nepochopí! V jakém se poznáváte vy?

Foto: Mike Laptev, Shutterstock.com

Foto: Mike Laptev, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zeptejte se muže, čemu v životě nerozumí. Pravděpodobně vyjmenuje několik případů týkajících se peněz a kariéry. Pak se svěří s tím, že jeho rozum není schopný ztotožnit se i s některými činy žen. Jakými? To je tak, když se kalhoty a sukně nechápou...

Článek

Mnozí muži považují ženy za zvláštní bytosti s osobitými metodami komunikace a projevy, kterým prostě nerozumí. Ať už věříte tvrzení, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, nelze popřít určitou rozdílnost v chování jednoho či druhého pohlaví. Třeba nad následujícími osmi věcmi muži nechápavě kroutí hlavou!

1. Několik hodin hledáte něco na sebe

„Tyhle džíny dělají velký zadek, ty modré se nehodí k tílku, na ty úzké teď nemám postavu. Že bych zkusila támhlety?“ Několik hodin se přehrabujete v šatníku, a to jen proto, abyste se vrátila k té úplně první věci. Proč? Chcete vypadat co nejlépe a taky se tak cítit. Muž to má podobně. Akorát jemu stejný proces výběru oblečení zabere asi čtyři minuty.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Čím je skříň plnější, tím je dilema ohledně výběru oblečení složitějšíFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

2. Chodíte spát s mokrou hlavou

„Mně to nevadí, každého věc, ale nechápu, když moje přítelkyně vstává o hodinu dřív, aby si vyžehlila vlasy. Vždy je nervózní, nadává, že nestíhá, ale prý to udělat prostě musí. Nestačilo by dát si vlasy do culíku, nebo nechodit spát s mokrou hlavou?“ ptá se námi oslovený Karel.

3. Necháte si nohy rozedřít do krve

V nakupování a nošení nových bot se vyžívá 90 až 100 procent žen. V pořádku, každý máme nějaký koníček. Jenže tak jako vy nepochopíte sbírku starých aut nebo vášeň k fotbalu, váš partner zase nerozumí sebetrýznění. Puchýře, náplasti, krev. „A pak že ženská nevydrží víc než vůl,“ směje se čtenář Robin s tím, že je zvyklý na to, když jeho manželka týden po nákupu ultra moderního nového kousku nosí žabky… Na jednu stranu zbytečně.

Foto: Pandora Studio, Shutterstock.com

Nové lodičky na jehlách nemají daleko do mučící španělské boty Foto: Pandora Studio, Shutterstock.com

4. Zakládáte si na líčení – přehnaně

„Miláčku, nedám si, díky. Vidíš, že jsem nalíčená, ne?“ Ano, precizně obkreslit linii rtů dá práci, takže to dá rozum, že si ji nezničíte hned v první restauraci u kávy a zákusku. Co je na tom k nepochopení? Jo, jasně, to lpění na kosmetice. Aspoň muži to tak vidí.

5. Nedokážete se odvázat

„Nastav nohu sem, sáhni tam, udělej tohle, pak mě zmáčkni. Ne, tak ne, o centimetr výš! Existují snad na sex nějaké tabulky, o kterých nevím? Ženám chybí spontánnost a obyčejná radost z mazlení a sexu. Já jakožto chlap tohle nemůžu pobrat,“ krčí rameny Dominik.

6. Neoblékáte se podle situace

Jehlové podpatky na túru po Adršpašsko-teplických skalách? Neodhadnout terén, jeho náročnost i situaci prý patří mezi klasické přešlapy žen, které doufají, že je po pár metrech zachrání princ na bílém koni. „Ale no tak, miláčku, vypadáš skvěle. Já nemám problém vzít si tě na záda a donést až k autu. To se přece ode mě očekává!“ No, kéž by to přesně takhle fungovalo, že? Nechte si zdát.

7. Máte nepořádek v kabelce

Rozsypané oční stíny v kabelce, rtěnka bez víčka, pudr v telefonu. Když už musíte tyhle věci tahat s sebou, tak si je ohlídejte, vzkazují muži. „To je tak těžké dát si to do nějakého sáčku nebo tak? I já mám ve svém nářadí větší pořádek než leckterá roštěnka ve své kabelce,“ podotýká čtenář Mára, který za faux pas považuje, když jeho milá třeba v kině vytáhne lístky obarvené namodro.

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

V dámské kabelce se najde všechno. Podle zákona schválnosti obyčejně až úplně vespodFoto: Iakov Filimonov, Shutterstock.com

8. Vždycky všechno vyžvaníte

Studie provedená psychologem Jamesem Pennebakerem, který zkoumal konverzační návyky lidí v Americe a Mexiku, ukázala, že ženy používají denně v průměru 16 215 slov a muži 15 669 slov. Všimněte si, že rozdíl v číslech je nepatrný. Jak je tedy možné, že si ženy vždy udělají čas na to, aby prozradily tajemství svým kamarádkám? „To je něco, co nepobírám. Nikdy o ničem důležitém nemluvte před ženou,“ varuje Eliáš.

Tak co, poznáváte se?

Reklama

Načítám