Hlavní obsah

Sexuální kalendář: Víme, kdy vás nejvíc baví rychlovky a kdy drsnější milování!

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Foto: sanneberg, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dynamická, koketní i plachá. Kdy a proč se chcete jen mazlit? Jak to, že si užijete rychlovku, když na to vlastně „nejste“? Za všechno můžou hormony a menstruační cyklus. Pokud pochopíte jeho čtyři fáze, lépe se vyznáte ve svých touhách.

Článek

Britská spisovatelka, léčitelka a učitelka alternativních léčebných metod Miranda Gray, která napsala kultovní knihy Rudý měsíc a Cyklická žena, připomíná současným ženám, že k jejich životu neodmyslitelně patří cykličnost. Spojuje tak každou část menstruačního cyklu se ženskými archetypy – a rozhodně není sama. Jak je to se ženskou sexualitou, chutí na milování a touze po romantice či spontánním, rychlém pomilování? Seznamte se s fázemi menstruačního cyklu a pochopíte sebe sama!

„Možná jste o tom slyšela, ale dosud jste menstruačnímu cyklu nevěnovala pozornost. Není to jen premenstruační syndrom zvaný PMS a menstruace jako taková. Během tohoto cyklu totiž dochází k hormonálním změnám, které mají přímý vliv na vaši sexualitu,“ popisuje autorka e-booku Jak být skvělou milenkou, senior koučka a mentorka Hana Wolf z Pure Clinic Praha a Školy pro ženy. Upřesňuje, že se celý cyklus rozděluje do čtyř fází, pro které jsou charakteristické určité změny nálad a preferencí.

1. Fáze Panny

Tato fáze odpovídá období těsně po menstruaci a je charakteristická zejména tím, že ženy jsou akční a dynamické. Ohledně erotických tužeb se nejvíc podobají mužům, a proto mají rády dynamický a rychlý sex. Je to tedy ideální čas na rychlovky, které se obejdou bez přílišného opečovávání.

Tip: Zkuste sex na schodech nebo v šatníku. O prázdninách si s chutí užijete i bleskovku ve stanu!

2. Fáze Matky

Fáze Matky přichází kolem ovulace a těsně po ní a je to právě čas, kdy má žena na milování největší chuť. Žena je v tuto dobu velmi společenská a užívá si obdivu okolí. Potřebuje tedy být hýčkána a rozmazlována, takže je to ideální období pro partnerské masáže, smyslné milování a svádění. Pokud zrovna ovulujete, plně si užijte pocitu rozkoše a odevzdání se partnerovi.

Tip: Bude vás bavit tantra, společné intimní meditace či rozvíjení sexuální chemie. Hrajte si…

3. Fáze Čarodějky

Období před menstruací je nazýváno fází Čarodějky. Žena je velmi citlivá a vnímavá a často se u ní projevuje touha zkusit něco tajemného. Ráda probouzí své temnější stránky. Je to tedy doba příznivá pro podvazky, punčochy nebo červené spodní prádlo. Pokud je toto váš šálek kávy, určitě se nebojte projevit, experimentujte a užívejte si.

Tip: Svazování, dominance, hra na otroka a paní, pouta, šátky, jezdecké pozice ukazující vášeň i sílu. Vaše nadšení nebude falešné!

Foto: bezikus, Shutterstock.com

Užívejte si milování, ať už jste v jakékoli fázi menstruačního cykluFoto: bezikus, Shutterstock.com

4. Fáze Baby

Má-li žena menstruaci, říkáme, že je ve fázi Baby. Řada žen se není schopna milovat se svým partnerem, avšak pokud pocítíte potřebu, určitě se jí nebraňte. V prvních dnech nejspíš nebudete mít na sex náladu, ale až odezní bolesti, křeče a pocit únavy, můžete si dopřát skutečně nevšední zážitek.

„Milování při menstruaci je totiž hlubokým a skutečně nejintimnějším propojením, jakého je žena schopná. Nemilujte se v této fázi cyklu ale proto, že vás do toho partner nutí. Energeticky jste totiž velmi otevřená, a přijímáte tak do sebe vše pozitivní, ale i negativní. Sex tedy provozujte s mužem, kterému skutečně důvěřujete, a hlavně se milujte z vlastní vůle, ať už je to v jakékoli fázi,“ apeluje Hana Wolf.

Tip: Některé ženy jsou během menstruace citlivější a snáz dosahují orgasmu. Vagina je vlhčí, pohlavní orgány zduřelé. Pokud tyto skutečnosti využijete, můžete prožít něco výjimečného.

Tak co, pozorujete i vy, že se „cyklíte“?

Načítám