Hlavní obsah

Absolutní chaos a mixování vzorů. Co říkáte na gypsy styl?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se rozechvějí kytarové struny a dýchne na vás atmosféra nespoutaných oslav pravých kočovníků, teprve tehdy si naplno užijete chuť přítomného okamžiku. Pravidla jakoby přestávala platit. Jenže i gypsy styl nějaká má. Znáte je? A máte odvahu ho vyzkoušet?

Článek

Pokud patříte mezi milovnice konzervatismu a ve skříni vám visí převážně nadčasové kousky, které budou vždycky v kurzu, pravděpodobně vám z následující změti barev, vzorů i materiálů bude přecházet zrak. Jste-li ovšem duší opravdový nomád a hudební rytmus máte v krvi, gypsy styl byl stvořen přímo pro vás.

Boho styl a vrstvení

Vrstvení je základ úspěchu. Přes šaty přehoďte svetr s třásněmi a navrch přidejte vyšívanou džínovou bundu. Kýženého looku docílíte pomocí nejrůznějších vzorů i barev duhy. Recept na dokonalý outfit je na světě!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: náušnice (Mango, 399 Kč); džínová bunda (Desigual, 3299 Kč); svetr (Benetton, 3999 Kč); šaty (Cellbes, 1199 Kč); kabelka (Tezyo, 890 Kč); náhrdelník jako náramek (Cellbes, 499 Kč); boty (Benetton, 2299 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Gypsy v jedné barvě 

Ale ani jednobarevné kousky nejsou v gypsy stylu zapovězeny. Jestliže si tedy netroufáte na extravagantní model, sáhněte po obyčejných černých šortkách, které doplňte jen nápadnější košilí. Jednoduchý klobouk ovažte šátkem i páskem s mušlemi a máte originální doplněk jako od návrháře.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: klobouk (Tonak, 2600 Kč); šátek na klobouku (Lindex, 249 Kč); pásek na klobouku (Mango, 599 Kč); náušnice (Lindex, info o ceně v prodejně); košile (Desigual, 2199 Kč); náramky (Pandora, info o ceně v prodejně); ledvinka (Desigual, 1599 Kč); šortky (Lindex, 799 Kč); kozačky (Mango, 1599 Kč) Foto: Greta Blumajerová

Módní terceto  

S šátkem však lze vykouzlit spoustu neotřelých variant. Zkuste jej například uvázat do vlasů jako čelenku. Základy vrstvení si pak můžete zopakovat s triem mikina, šaty a kalhoty. Že by vás to nikdy nenapadlo? I o tom je gypsy styl.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šátek do vlasů (F&F, 229 Kč); náušnice (Mango, 499 Kč); mikina (Benetton, 1299 Kč); šaty (Lindex, 1399 Kč); kalhoty (Lindex, 999 Kč); prsteny/set (Mango, 249 Kč); kabelka (Tezyo, 5890 Kč); boty (Tezyo, 2590 Kč) Foto: Greta Blumajerová

Potisky a kouřovky

Mix etnických kultur v podobě nepřehlédnutelných potisků umocníte výraznějším líčením. Nebraňte se ani kombinaci rozmazaných kouřovek a sytě růžových rtů. Vždyť kdy jindy byste si podobný experiment mohly dovolit?

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: jedna růže do vlasů (Lindex, 129 Kč); náušnice (Lindex, 249 Kč); kimono (French Connection, 3300 Kč); halenka (Desigual, 2699 Kč); džíny (Desigual, 2999 Kč); kabelka (Mango, 1299 Kč); pásek (Desigual, 1299 Kč); boty (Mango, 2999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Stylový turban 

Propadněte kouzlu Pohádek z tisíce a jedné noci a nechte se inspirovat exotickým orientem. Stylový turban se třpytivým overalem můžete využít třeba na některém z letních festivalů, kde jsou extravagantní modely přímo nutností.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šátek jako turban (Desigual, 999 Kč); náušnice (Mango, 399 Kč); triko (Lindex, 499 Kč); bunda (Benetton, 3799 Kč); overal (French Connection, 3300 Kč); náhrdelník jako náramek (Mango, 499 Kč); kabelka (Mango, 1299 Kč); ponožky (Hysteria, prodává Urbanlux, 449 Kč); boty (Desigual, 3599 Kč) Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Greta Blumajerová
  • Modelka - Terezie Lindovská (Czechoslovak Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Děkujeme Výstavišti Praha Holešovice za poskytnutí zázemí a rodině Kočkových za umožnění focení na Matějské pouti.

Reklama

Načítám