Hlavní obsah

Airtrack – nová skákací žíněnka pro děti

Foto: nejlevnejsisport.cz

Airtrack MASTER – lehká a pružná nafukovací žíněnka k dostání na Nejlevnejsisport.czFoto: nejlevnejsisport.cz

Hledáte něco, co děti donutí k pohybu a bude je to bavit? Kupte jim airtrack – nafukovací skákací žíněnku, na které se naučí dělat kotoul i salto samy doma a bezpečně.

Článek

Skákání na airtracku: zábava pro děti, pohoda pro rodiče

Děti milují skákání, ne nadarmo jsou trampolíny ozdobou většiny zahrad. Děti se skákáním zabaví a unaví. U většiny dětské zábavy sice platí, co je pro děti zábava, je pro rodiče stres, ale airtrack je výjimkou.

Airtrack je díky vzduchu uvnitř pružný a pevný a není tak vysoký jako trampolína. Skákání je proto bezpečnější. Vzduchová výplň tlumí nárazy a dopad je měkčí a šetrnější pro klouby. Díky tomu je skákání pohodlné a méně rizikové. Rodiče tak můžou zpovzdálí bez obav sledovat, jak si jejich děti skákání užívají. A nejen to. Koupí airtracku udělají něco i pro jejich zdraví. Skákání totiž rozvíjí dětskou obratnost, koordinaci a rovnováhu.

Jak se skáče na airtracku?

Malé gymnastky Lili a Áďa porovnaly různé airtracky MASTERVideo: nejlevnejsisport.cz

Domů, na zahradu i na vodu

Airtrack lze použít venku i uvnitř, na suchu nebo na vodě, a dokonce i na moři. Kvalitní materiál a pevně lepené švy zajišťují odolnost vůči slané vodě.

Airtrack je díky svrchnímu PVC materiálu lehce omyvatelný. Jeho montáž je jednoduchá, za pomoci pumpy ho nafouknete raz dva. Po vyfouknutí ho sbalíte do praktické tašky, která je součástí balení, stejně jako sada na opravu.

Foto: nejlevnejsisport.cz

Airtrack v praktickém balení s pumpou, taškou a opravnou sadouFoto: nejlevnejsisport.cz

2 m, 4 m, 6 m a víc

Airtracky MASTER se vyrábějí v různých velikostech a barvách, přičemž každý má středovou čáru pro trénink přesnosti dopadu. Nejdelší airtrack má 8 m, nejkratší 2 m. Široké jsou 40 cm, 100 cm nebo 150 cm.

Platí, že čím vyšší airtrack, tím větší variabilita pro skákání. Pružnost a pevnost airtracku se regulují množstvím vzduchu. Čím víc se airtrack nafoukne, tím je pevnější a méně se při doskoku propadne, zato méně pruží. Vybírat lze z airtracků o výšce 10 cm, 20 cm a 30 cm.

Foto: nejlevnejsisport.cz

Airtracky MASTER v několika velikostechFoto: nejlevnejsisport.cz

Není airtrack jako airtrack

Airtrack vybírejte pečlivě. Na trhu je hodně druhů, které se liší cenou, ale i použitým materiálem. Kvalitní airtracky jsou vyrobeny z odolných vícevrstvých tkanin, boční švy jsou potažené extra vrstvou, např. z PVC o síle alespoň 0,9 mm. Některé modely mají navíc S-Pro pásek pro větší ochranu spojů. Samozřejmostí by mělo být použití technologie drop stitch (vnitřní propojení spodní a horní strany airtracku drobnými vlákny), díky které je konstrukce airtracku tuhá a drží požadovaný tvar za všech okolností.

Foto: nejlevnejsisport.cz

Airtracky MASTER mají kvalitní neklouzavý povrch a zvýšenou ochranu spojůFoto: nejlevnejsisport.cz

Pro větší skoky

Pro ještě lepší skákání je možné k airtracku přikoupit odrazové pomůcky, jako je airspot, airblock nebo airroller.

Foto: nejlevnejsisport.cz

Airblock, airspot a airroller posunou skákání o úroveň výš. Vše na Nejlevnejsisport.czFoto: nejlevnejsisport.cz

Reklama

Načítám