Hlavní obsah
3,5
(44)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Masové rolády bývají nejen hezké na pohled, ale i chuťově pestré dle dodaných ingrediencí. Připravili jsme pro vás recept na oblíbenou roládu z mletého masa.

20 min.
Příprava
1 hod., 35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Maso
  • 1 kg vepřového mletého masa
  • 1,5 dl kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžíce koření na mleté maso
Náplň
  • 300 g šunky
  • 7 ks vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1 ks červené papriky
  • 2 lžíce hořčice
Článek

Postup

01.

Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření a sůl smíchejte, mísu přikryjte poklicí nebo potravinářskou fólií a dejte aspoň přes noc, ideálně ale až na 24 hodin odležet do lednice.

02.

Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. Z cibulky a z vajec na troše oleje udělejte smaženici. Tu pak promíchejte s nasekanou petrželkou. Papriku očistěte a nakrájejte na plátky.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Maso rozprostřete na čistou utěrku nebo fólii jako plát, poklaďte ji plátky šunky, doprostřed rovnoměrně nandejte smaženici a papriku a roládu zaviňte. Pak ji opatrně přendejte na plech, potřete hořčicí, překryjte alobalem, aby se nespálila, a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 minut dozlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Hotovou roládu nechte trochu zchladnout, nakrájejte ji na plátky a podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako nedělní oběd je tahle roláda ideální!

Reklama

Související témata:

Načítám