Hlavní obsah

Jemná roláda z mletého masa

Hodnocení:
(32)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 35 minut
Náročnost
střední

Masové rolády bývají nejen hezké na pohled, ale i chuťově pestré dle dodaných ingrediencí. Připravili jsme pro vás recept na oblíbenou roládu z mletého masa.

Ingredience pro:
6 porcí
Maso
  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 1.5 dl kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • koření na mleté maso
Náplň
  • 300 g šunky
  • 7 ks vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce plocholisté petržele
  • 1 ks červené papriky
  • 2 lžíce hořčice
Článek

Postup

Krok 1: Maso, mléko, 2 lžíce oleje, koření a sůl smíchejte, mísu přikryjte poklicí nebo potravinářskou fólií a dejte aspoň přes noc, ideálně ale až na 24 hodin odležet do lednice.

Krok 2: Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. Z cibulky a z vajec na troše oleje udělejte smaženici. Tu pak promíchejte s nasekanou petrželkou. Papriku očistěte a nakrájejte na plátky.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Maso rozprostřete na čistou utěrku nebo fólii jako plát, poklaďte ji plátky šunky, doprostřed rovnoměrně nandejte smaženici a papriku a roládu zaviňte. Pak ji opatrně přendejte na plech, potřete hořčicí, překryjte alobalem, aby se nespálila, a vložte do vyhřáté trouby. Tam ji pečte asi 90 minut dozlatova.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Hotovou roládu nechte trochu zchladnout, nakrájejte ji na plátky a podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Jako nedělní oběd je tahle roláda ideální!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.