Hlavní obsah
3,7
(24)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Báječná koprovka s rozpadajícím se masem bude jistě oceněna celou vaší rodinou.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g másla
  • 1 kg zadního hovězího
  • 1 ks cibule
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 l mléka
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 1 lžička soli
  • 1/2 ks citronu
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 lžíce cukru krystal
Článek

Postup

01.

Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky a z obou stran opečte na polovině másla. Vyndejte a na výpeku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.

02.

Do hrnce k cibuli vraťte maso, osolte a zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené. Vařte asi hodinu do změknutí – čas záleží na kvalitě masa, které používáte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím si připravte omáčku: zbylé máslo rozehřejte, zasypte moukou a za stálého míchání ji lehce opečte dozlatova (nesmí zhnědnout!).

04.

Zalijte mlékem, osolte a přidejte nakrájený kopr.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Povařte asi 10 minut do zhoustnutí, okyselte citronem, oslaďte, přilijte smetanu a podle chuti dosolte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Maso podávejte přelité omáčkou a doplněné houskovým knedlíkem.

Reklama

Související témata:

Načítám