Hlavní obsah

Hovězí maso s koprovou omáčkou

Hodnocení:
(22)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina 20 minut
Náročnost
střední

Lidé se dělí do dvou skupin: na ty, kteří kopr milují, a na ty, co ho nemohou ani cítit. Já až donedávna patřila do druhé skupiny, ale pak přišla babi Pechová, a všechno bylo jinak! Pojďte to taky zkusit!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 200 g másla
  • 1 kg zadního hovězího
  • 1 cibule
  • zeleninový vývar
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 l mléka
  • 1 smetana na vaření 12%
  • sůl
  • citron
  • čerstvý kopr
  • 1 lžíce cukru krystal
Článek

Postup

Krok 1: Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky a z obou stran opečte na polovině másla. Vyndejte a na výpeku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.

Krok 2: Do hrnce k cibuli vraťte maso, osolte a zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené. Vařte asi hodinu do změknutí – čas záleží na kvalitě masa, které používáte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Mezitím si připravte omáčku: zbylé máslo rozehřejte, zasypte moukou a za stálého míchání ji lehce opečte dozlatova (nesmí zhnědnout!).

Krok 4: Zalijte mlékem, osolte a přidejte nakrájený kopr.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 5: Povařte asi 10 minut do zhoustnutí, okyselte citronem, oslaďte, přilijte smetanu a podle chuti dosolte.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 6: Maso podávejte přelité omáčkou a doplněné houskovým knedlíkem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek