Hlavní obsah
3,0
(213)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Polévky jsou u nás velmi oblíbené a není se čemu divit, jsou totiž skvělé! Dnes pro vás máme vývar z uzeného masa. Že jste ho ještě neměli? To byste měli hned o víkendu napravit!

45 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g uzeného masa
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks celeru
  • 1 lžička soli
  • 20 kuliček celého černého pepře
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 3 l studené vody
Na strouhání
  • 50 g hrubé mouky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Mrkev a petržel oškrábejte, celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti. Do hrnce nalijte studenou vodu, vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Sporák zapněte na nejnižší stupeň, polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.

03.

Zatímco se polévka vaří, připravte si strouhání. Hrubou mouku nasypte do mísy a přidejte k ní celé vajíčko. Důkladně propracujte a podle potřeby přisypávejte mouku. Těsto by mělo být suché, ale zároveň by mělo držet pohromadě.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Když má správnou konzistenci, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, rozprostřete na plech a nechte chvíli vysušit.

05.

Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu. Vsypte strouhání.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

06.

Chvilku provařte, podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.

Reklama

Související témata:

Načítám