Hlavní obsah

Uzený vývar s kapáním

Hodnocení:
(13)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
střední

Polévky jsou u nás velmi oblíbené a není se čemu divit, jsou totiž skvělé! Dnes pro vás máme vývar z uzeného masa. Že jste ho ještě neměli? To byste měli hned o víkendu napravit!

Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g uzeného masa
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • sůl
  • 20 kuliček celého černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • bylinky
  • 3 l studené vody
Na strouhání
  • 50 g hrubé mouky
  • 1 vejce
Článek

Postup

Krok 1: Mrkev a petržel oškrábejte, celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti. Do hrnce nalijte studenou vodu, vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Sporák zapněte na nejnižší stupeň, polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.

Krok 3: Zatímco se polévka vaří, připravte si strouhání. Hrubou mouku nasypte do mísy a přidejte k ní celé vajíčko. Důkladně propracujte a podle potřeby přisypávejte mouku. Těsto by mělo být suché, ale zároveň by mělo držet pohromadě.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: Když má správnou konzistenci, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, rozprostřete na plech a nechte chvíli vysušit.

Krok 5: Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu. Vsypte strouhání.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 6: Chvilku provařte, podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.