Hlavní obsah
2,5
(12)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Vepřové na houbách bývá velmi oblíbený recept – a není se čemu divit, když tolik Čechů miluje houbaření. Máme pro vás dnes nápad, jak recept udělat zase trochu jinak.

20 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřového masa
  • 1 ks cibule
  • 70 g másla
  • 3 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1/2 bulvy celeru
  • 2 ks červené papriky
  • 1/2 ks pórku
  • 70 g sušených hub
  • 200 g smetany na vaření 12%
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka mletého kmínu
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si všechny suroviny připravíte. Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky, cibuli nasekejte nahrubo. Maso omyjte a nakrájejte na plátky, které ještě trochu naklepte paličkou na maso a zlehka je opepřete a osolte. Houby namočte do studené vody, nechte je nabobtnat, slijte je a trochu pokrájejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Plátky masa zlehka obalte v hladké mouce a nechte je zprudka osmahnout v hluboké pánvi na másle. Maso vyjměte a v tuku nechte zpěnit cibuli, pak přidejte na kolečka pokrájený pórek a rovněž ho nechte zlehka zpěnit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Do směsi vmiste houby a chvilku je v másle s cibulí a pórkem poduste. Přidejte zbývající připravenou zeleninu a koření, vše promíchejte, podle potřeby podlijte troškou vody (klidně tou z hub), přidejte osmahnuté plátky masa a za občasného promíchání pod poklicí duste, dokud nebude maso i zelenina měkké, trvá to asi 20 minut. Když je vše hotovo, vmíchejte do směsi smetanu na vaření. Jako příloha se hodí dušená rýže.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám