Hlavní obsah

Beáta (34): Zvětšení prsou jí změnilo život, malými ňadry trpěla. Líbí se vám proměna?

Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S myšlenkou na zvětšení prsou si paní Beáta pohrávala od raného mládí. A protože v dospělosti už nadále nechtěla hrudník trápit nošením dvojité push-up podprsenky, rozhodla se podstoupit plastickou operaci. A rozhodně nelituje.

Článek

Paní Beátu (34) trápil drobný hrudník už od puberty. „Protože jsem měla malá prsa odjakživa, zvýraznění dekoltu jsem řešila dvojitou push-up podprsenkou, což rozhodně nebylo ideální,“ vzpomíná na krušné začátky svého trápení s drobnými ňadry.

Velké obavy z operace

„Každý pohled na sebe mě utvrzoval, že mi na hrudi něco chybí. Dokonce jsem se dvakrát objednala na konzultaci plastické operace, ale vždy jsem nakonec couvla,“ prozrazuje sympatická žena. Po větších prsou skutečně toužila, ale dlouho se bála zákroku – nikdy totiž na žádné operaci nebyla a její obavy byly obrovské.

Než Beáta stihla hodit strach za hlavu a vyrazit na konzultaci definitivně, otěhotněla, takže myšlenka na plastiku byla opět odložena. „Ale nedalo se jí uniknout na dlouho. Navíc po kojení zůstala má prsa ještě menší a zcela prázdná. Takže jsem si jednoho dne řekla, že už nechci dál čekat a svoje přání si půjdu konečně splnit,“ vzpomíná Beáta.

Foto: Archiv redakce

Po dlouhém odhodlávání se paní Beáta rozhodla na nic nečekat a objednala se na konzultaci. MUDr. Petr Pachman ji zbavil veškerých pochybnostíFoto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Augmentace, pro kterou se lékař rozhodl, patřila podle jeho slov k těm nenáročným, zato se skvělými výsledkyFoto: Archiv redakce

Jasná volba: augmentace

A jak si tato sympatická maminka řekla, tak i udělala. „Toužila jsem mít prsa pevná, plná a vytvarovaná. Proto jsem se rozhodla pro jejich zvětšení pomocí implantátů,“ popisuje svoje představy o ideálním dekoltu. Na konzultaci na klinice plastické chirurgie Medicom Clinic se s nimi svěřila MUDr. Petru Pachmanovi a zkušený odborník zprvu nejisté Beátě ochotně poradil, jaký tvar a velikost prsou pro ni budou nejvhodnější. „Nakonec jsme se dohodli i na termínu zákroku. Čekání uteklo jako voda. Předoperační nervozitu nepopírám, ale milý personál mi pomohl vše zvládnout,“ vypráví mladá žena.

„Paní Beátě jsem provedl poměrně nenáročnou augmentaci kulatými implantáty ve vysokém profilu a velikosti 315 mililitrů, což byl pro ni optimální objem,“ popisuje Petr Pachman. Kulatý implantát pomohl více zvýraznit dekolt u menších nepokleslých prsou. „Technika byla standardní – řezem vedeným v podprsní rýze s uložením implantátů pod velký prsní sval,“ detailněji vysvětluje operatér.

Foto: Archiv redakce

Na drobný hrudník chtěla paní Beáta zapomenout jednou provždy. Vidina nového plného dekoltu ji přivedla na kliniku plastické chirurgie a svého rozhodnutí nelitujeFoto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jak je vidno z profilu, plastická operace se skutečně povedla a drobný hrudník, který paní Beátu roky sužoval, je minulostíFoto: Archiv redakce

S takovým průběhem operace souhlasí i plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno profesor Pavel Brychta: „Augmentace provedená standardním způsobem pod sval je výkon pro takto mladou pacientku poněkud náročnější – než jednodušší operace pod prsní žlázu –, zato je však velmi pravděpodobný dokonalý výsledek s perspektivou mnoha let, typicky patnáct. Vidíme také správnou velikost i tvar implantátů.”

Po operaci měla Beáta dvoutýdenní klidový režim, který poctivě dodržovala, aby se vše dobře zahojilo a vyhnula se tak případným komplikacím: „Snažila jsem se moc nenamáhat a po měsíci už jsem opět normálně fungovala.“

Foto: Archiv redakce

Větší, a přesto přirozená prsa paní Beátě zvedla sebevědomí a otevřela spoustu nových možností v oblékáníFoto: Archiv redakce

Místo snu skutečnost

Když se paní Beáta poprvé viděla v zrcadle, nemohla uvěřit, že je to skutečně ona: „Byla jsem šťastná. Najednou se cítím ohromně žensky a sebevědomě. Kdybych věděla dřív, že zákrok splní má očekávání a že se dá v pohodě zvládnout i rekonvalescence, už bych tak dlouho neváhala.“ Beáta je spokojená i s tím, že může s novým dekoltem sportovat, aniž by ji větší prsa omezovala. „A co teprve nadšení mého přítele,“ směje se plně spokojená mladá žena.

Foto: Archiv redakce

Cítit se žensky a sebevědomě – to byl sen paní Beáty už od pubertyFoto: Archiv redakce

Jak se vám Beátina proměna líbí? Šly byste do podobného zákroku na jejím místě?

Reklama

Načítám